Brennevin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 03 Februar 1998 - 14:04

    Davidoff og Magic

    Importfirmaet Strag byr på godsaker på sin stand på messen. Hva med å la en Davidoff kile ganen? Eller å teste den eneste gule vodkaen her til lands, magic?
    03. februar 1998
  • 08 Januar 1998 - 19:55

    Frankrikes best bevarte hemmelighet

    Det hevdes at armagnac er en av Frankrikes mest ukjente kulturskatter, spesielt når det er snakk om brennevin. Mange tror sågar - og helt feilaktig - at den er en billigutgave av cognac. Bli med på vår lille reise i dette avsidesliggende området av Frankr
    08. januar 1998
  • 20 Desember 1997 - 00:27

    Cognac komposisjon

    Verdens største cognachus bruker musikk både i sine promotiontiltak og i markedsføringen av sine ulike cognacer og ser på seg selv som cognackomponist.
    20. desember 1997
  • 02 November 1997 - 00:50

    Tequila skyter fart

    De som trodde at tequila tilhørte 80-tallets løsslupne shots, tar helt feil. Tequila tar stadig markedsandeler, som mikser, og ypper seg nå også overfor det tradisjonsbundne brune brennevinet. Nå skal tequila nemlig også være brun og altså fatlagret. Få m
    02. november 1997
  • 26 September 1997 - 18:38

    Keiserlig 3-stjerners

    Arcus Produkter har løftet norske trestjerners folkecognacen ut av sin anonyme allestedsnærværelse til en mer konkurransedyktig posisjon i møte med annen fransk cognac.
    26. september 1997
  • 09 September 1997 - 00:26

    No half measures

    Enten hater du Laphroaig - eller så elsker du denne smaksrike maltwhiskyen fra Islay.
    09. september 1997
  • 07 September 1997 - 01:50

    Individualistens whisky

    Enhver produsent drømmer om å være en berømthets foretrukne. Springbank er yndlingswhiskyen til Bob Dylan. Begge er superinduvidualister i sin kategori.
    07. september 1997
  • 17 Juli 1997 - 15:29

    Det lille huset i Cognac

    Tre Kors Bache-Gabrielsen er historien om den "norske" cognacen som på begynnelsen av nittitallet var i ferd med å forsvinne fra markedet på grunn av sviktende salg. Og som i dag er en av Polets desiderte bestselgere. I tillegg er Bache-Gabrielsens XO bli
    17. juli 1997
  • 17 Juli 1997 - 15:14

    Det norske eventyret i Cognac

    Bache-Gabrielsen, det eldste norske cognac-huset, har sine røtter helt tilbake til 1852, etablert av A. Dupuy. I 1905 ble det kjøpt av de to nordmennene, Petter Rustad fra Ås og Thomas Bache-Gabrielsen fra Holmestrand, begge med adresse Cognac på det tids
    17. juli 1997
  • 17 Juli 1997 - 15:01

    En bonde i Cognac

    I mer enn 400 år har Jean Philippe Bergiers familie dyrket druer på gården med navnet Domaine de Saint Léger midt i hjertet av Grande Champagne som er Cognacs grand cru. Her lages cognacen som blant annet inngår i Tre Kors Bache-Gabrielsen. Og Bergiers er
    17. juli 1997
  • 08 Mai 1997 - 22:00

    Apéritif kårer sommerens beste drinker

    Kir royal er vanskelig å utkonkurrere som aperitiff. Men som sommerdrink er Mellow Yellow uslåelig. Apéritif gir deg alle oppskriftene og handleliste. Bli din egen bartender og lag spennende sommerdrikke.
    08. Mai 1997
  • 19 Mars 1997 - 00:16

    Dette er maltwhisky

    I denne artikkelen gir Per Arlov, styremedlem i the Malt Whisky Association Norway og selvsagt en ihuga fan av drikken, en grundig innføring i den vide verden av maltwhisky.
    19. mars 1997
  • 16 Mars 1997 - 15:45

    Whiskyregioner og kjente merker

    Whiskylitteraturen deler gjerne maltwhiskyer inn i regioner. Nå kan det diskuteres hvor nyttig dette er, for merkene innenfor en enkelt region kan variere ganske mye. Likevel er det ikke så dumt med en inndeling, fordi det finnes trekk som er karakteristi
    16. mars 1997
  • 03 Desember 1996 - 17:28

    Kulturarven

    Arcus Produkter har hentet frem en over 200 år gammel akevittresept og beriker den voksende skaren av akevittilhengere med gull på flaske.
    03. desember 1996
  • 02 Oktober 1996 - 20:13

    Rémy on the rocks

    Bland den med vann. Det er måten cognacprodusentene prøver å nå nye målgrupper på. Ikke minst er direktøren for Rémy Martin, Dominique Hériard Dubreuil, en engasjert ambassadør for den ny-gamle drinken.
    02. oktober 1996