Kaffe/te - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 14 Desember 2006 - 08:02

    Sporbarhet i koppen

    Det sporbare kaffebordet er nå dekket med spesialiteter med dynamikk, kvalitet og særpreg.  Det er bare å sette seg.
    14. desember 2006
  • 18 September 2006 - 16:12

    Kooperativ suksess

    I Honduras samler kooperativene allerede hver tiende kaffebonde som kan se en lysere fremtid i møte.
    18. september 2006
  • 04 September 2006 - 13:34

    Le Palais des Thés åpner i Oslo

    Etter mye fokus på kaffe over flere år, kommer det nå gode tilbud til alle te-interesserte.
    04. september 2006
  • 01 September 2006 - 13:12

    Oslo 11. september 2006 - Champagne Afternoon Tea med Twinings

    Stephen Twining presenterer 300 års tehistorie - attpåtil med Champagne Bollinger i glasset!
    01. september 2006
  • 14 August 2006 - 16:10

    Kaffeprisrekord

    Det norske kaffebrenneriet Kaffa fikk tilslaget på Panamas beste kaffe, og kaffen er snart tilgjengelig her til lands. Men prisen blir høy.
    14. august 2006
  • 14 August 2006 - 15:47

    Visjonær i kaffe

    Robert Thoresens jakt på den beste kaffen på jord skaper velduft på Frogner i Oslo.
    14. august 2006
  • 27 Juli 2006 - 08:01

    Te på alvor

    Det er et ugjendrivelig faktum at de aller fleste strever tungt med å komme forbi tepose-stadiet. Det kan ha flere grunner: Stillfarne, ydmyke, norske tedrikkere er ikke vant med noe annet. Noe som er veldig enkelt å endre på.
    27. juli 2006
  • 23 Mai 2006 - 08:00

    4 400 000 000 kopper kaffe i år

    Hver dag drikker 2,8 millioner nordmenn om lag 12 millioner kopper kaffe. Det gir et norsk kaffeforbruk på nesten 4,4 milliarder kopper i 2006.
    23. Mai 2006
  • 15 November 2005 - 16:51

    Det lysner i øst for kaffe

    Øst-Afrikas kaffehistorie er akkurat like lang som kaffens egen, men all turbulensen som rir området som en mare, har inntil nå hindret det i å bli en virkelig sentral aktør innen spesialkaffe.
    15. november 2005
  • 29 April 2005 - 15:45

    Spennende mangfold

    India står klar til å erobre arenaen for spesialkaffe. Du har mye å glede deg til.
    29. april 2005
  • 29 Mars 2005 - 11:18

    Borgermester og kaffebonde

    Friele har kjøpt opp farmer i Brasils beste kaffedistrikt som vil dekke en tidel av firmaets behov for kaffe derfra.
    29. mars 2005
  • 09 November 2004 - 20:10

    Grønn og svart bølge

    Te representerer et stort uutnyttet potensial i serveringsbransjen. Tea Lounge på Grünerløkka i Oslo er fortsatt ganske alene om å satse stort på te. Erfaringen er at nordmenn er trege, men det har vi også vært før.
    09. november 2004
  • 27 September 2004 - 12:08

    Inspirert av vin

    Kaffedyrking er på vei til å revolusjoneres, som en nødvendig reaksjon på de lave prisene på verdensmarkedet. Ny teknologi introduseres samtidig som ideer hentes fra en annen del av landbruket, nemlig vinens verden.
    27. september 2004
  • 21 Mai 2004 - 12:01

    Ekte kaffekunst

    Einar Holthe på Kaffefuglen i Oslo lager ekte kaffekunst - og det er virkelig en kunst som krever pinlig nøyaktighet og stor grad av oppmerksomhet. Både når det gjelder råvarer og tilberedning.
    21. Mai 2004
  • 26 April 2004 - 10:18

    Gammel traver igjen på kaffetoppen

    Årets norgesmester i Baristakunst heter Tim Wendelboe og jobber til daglig i Stockfleth's, som har tre kaffebarer i Oslo. Han har vært norgesmester to år tidligere og har vunnet to sølvmedaljer i VM. Tim har utviklet sin egen espressoblanding og brenner k
    26. april 2004
  • 15 Mars 2004 - 12:42

    Slik lager du god kaffe og espresso

    Hvordan lage god kaffe hjemme eller på hytta? Det hjelper lite å ha en god råvare hvis ikke tilberedningen står i stil. Først og fremst må utstyret være av tilfredsstillende kvalitet og kunne brukes riktig. Her får du tips og gode råd som er like viktige
    15. mars 2004
  • 03 Mars 2004 - 13:37

    Old Grey

    I 2003 ble det solgt over 250 millioner teposer i Norge. Og det 100 år etter at denne enkle men geniale løsningen ble oppfunnet. Det har florert påstander om at teen i teposer er av ringere kvalitet enn løsvekt-te. Ettersom det er samme type te som brukes
    03. mars 2004
  • 15 Oktober 2003 - 14:19

    Verdensomseiling i smak: Slik velger du kaffe til ulike formål

    Det er mange store smaksopplevelser i vente for den som har sans for matching av tid, sted, anledning og matfølge for kaffe. På samme måte som for vin. Her får du litt hjelp på veien til å gjøre de riktige valgene.
    15. oktober 2003
  • 08 Mai 2003 - 10:48

    Kaffe uten bismak

    Alt som er godt her i livet har en bakside. For kaffe, sjokolade og bananer er bismaken at de som dyrker råvarene knapt kan leve av det. Og dermed er incitamentet til å opprettholde kvalitet ikke til stede. De som skor seg godt er mellommenn og multinasjo
    08. Mai 2003
  • 13 Mars 2003 - 01:01

    Kaffens kompliserte verden

    Den som skal gjøre innkjøp for et seriøst kvalitetsorientert kaffebrenneri støter på langt større problemer enn hva en vinimportør som skal lage sin vinportefølje gjør. Å treffe blinken kan nemlig sammenlignes med å sitte på en karusell i fart og samtidig
    13. mars 2003
  • 04 Mars 2003 - 01:01

    Gourmetkaffe fra Brasil

    Endelig ser det ut til at den sovende kjempen Brasil skal våkne og fôre kaffetørste på jakt etter kvalitet fremfor lav pris med varer i verdenstoppen. Det som er spesielt er at oppvåkningen er et resultat av en konkurranse og auksjon hvor kvalitetskaffe b
    04. mars 2003
  • 21 November 2002 - 01:02

    Verdens beste og dyreste

    Dersom du har 800 kroner du ikke er helt sikker på hva du skal bruke til, er et alternativ å investere i ett kilo genuin Jamaica Blue Mountain kaffe. Om den er verd prisen, som er dannet mer på grunnlag av tilbud og etterspørsel enn objektiv kvalitet, får
    21. november 2002
  • 07 November 2002 - 01:02

    Slakter test av kaffetraktere

    I siste nummer av Forbrukerrapporten publiseres en kaffetraktertest som har fått ekspertene ved Norsk Kaffeinformasjon, bransjens faginstans, til å sette kaffen i halsen. - Elendig kaffe blir resultatet, sier informasjonssjef Ida Byrkjeland. Apéritif gir
    07. november 2002
  • 29 Juli 2002 - 01:01

    Lag lekker iskaffe

    Salget av iskaffe har eksplodert både i butikk og på café. Lag din egen lekre og leskende iskaffe hjemme på kjøkkenet. Vi gir deg oppskrifter du enkelt fikser selv.
    29. juli 2002
  • 11 Juni 2002 - 12:04

    Verdensmester i kaffekunst

    Klarer Tim Wendelboe å føre den norske arven videre fra de to foregående VM i baristakunst hvor det ble henholdsvis gull og sølv? Den 14.-16. juni skal han møte verdenseliten igjen under barista-VM på Sjølyst med deg som publikum.
    11. juni 2002