Kaffe uten bismak

Alt som er godt her i livet har en bakside. For kaffe, sjokolade og bananer er bismaken at de som dyrker råvarene knapt kan leve av det. Og dermed er incitamentet til å opprettholde kvalitet ikke til stede. De som skor seg godt er mellommenn og multinasjo
Aase E. Jacobsen
08 Mai 2003 - 10:48

Coop Kaffe styrker sortimentet i anledning 50-års jubileet. Coop har nemlig kjøpt et av partiene fra kaffeauksjonen Brazil Cup of Excellence 2002. Dette er en alternativ salgskanal for kaffe med topp kvalitet. Verdensmarkedets lave kaffepriser gjør det nemlig ulønnsomt å satse på kvalitet. Og det er jo et paradoks med tanke på at forbrukernes kvalitetsbevissthet er økende.  Brazil Cup of Excellence gir kaffeimportørene mulighet til å tilfredsstille forbrukere på jakt etter det ypperste.

Kaffepartiet som Coop har kjøpt oppnådde høyeste skår i Brazil Cup of Excellence som også er en konkurranse. Kaffen kommer fra en relativt ny plantasje som er i ferd med å bli konvertert til økologisk. Høyden over havet er drøyt 1000 meter og klimaet i Mantiqueira-fjellene sør i Brasil er særdeles gunstig for kaffedyrking.  Sju familier får levebrødet sitt fra 143.000 kaffetrær samt fruktdyrking og fiskeoppdrett.

Den nyinnkjøpte enkeltgårdskaffen er av svært høy kvalitet. Duften er lett søtlig med innslag av frukt, røyk og jord. Smaken er rund og fyldig med balansert bitterhet. En typisk etter maten-kaffe. Gjerne med en sigar. Fra før av har Coop solidaritetskaffen Café Futuro som er en blandingskaffe med råvarer fra et kooperativ i Guatemala er langt mer dempet både duft og smaksmessig, rund, bløt og behagelig med antydning til gress i ettersmaken. En meget god frokost- og lunsjkaffe. Og med ekstra god ettersmak i form av god samvittighet. I forbindelse med jubileet vil noe av denne solidaritetskaffen også blandes inn i flere av de vanlige kaffemerkene.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her