Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 09 Januar 1999 - 00:39

    Damedrink vant

    Mona Larsen fra Hotel Scandic Bergen overbeviste juryen mest med sin Southern Blues i drinkmiksekonkurransen som samlet 10 bartendere fra hele landet til finalen på Barock i Oslo nylig. Konkurransen hadde Southern Comfort som tema. Her for du drinkoppskri
    09. januar 1999
  • 07 Januar 1999 - 16:04

    Hellig storhet

    Alle chilenske vinprodusenter heter noe med santa selv om ingen av dem har noe mer religiøst over seg enn produsenter i andre land. I Chile er vin big business. Og Viña Santa Carolina er med sine 25 millioner liter en av de største med mye vin for pengene
    07. januar 1999
  • 04 Januar 1999 - 01:15

    Mer merlot

    Hver fjerde flaske rødvin som drikkes i Norge er fra Chile. Årsaken er selvsagt gunstige priser, men også at smaken passer norske ganer godt. Bløte tanniner, milde syrer og bra fylde er fellesnevner for de fleste chilenske viner. Ukens vin er i tillegg en
    04. januar 1999
  • 01 Januar 1999 - 02:00

    Vellagret og godt

    En godt lagret, om enn ikke helt moden årgangsportvin, Graham's Malvedos 1986, gikk av med seieren i andre del av Apéritifs portvinstest.
    01. januar 1999
  • 31 Desember 1998 - 21:11

    Brødre i vin

    Portugals mest suksessrike vinprodusent José Maria da Fonseca Successores ledes av to brødre hvis viktigste våpen i kampen om verdens vinmarked er å selge Portugal på flaske som de gjør med Periquita i Norge. Kanskje er det verdens eldste varemerke.
    31. desember 1998
  • 31 Desember 1998 - 21:07

    Særpreget mangfold

    100 ulike druetyper tilgjengelig forteller mye om den store bredden i Portugals vinproduksjon, verdens sjette største vinprodusent. Myndighetenes og vinprodusentenes streben etter å øke landets anseelse som vinleverandør har positive konsekvenser i hver d
    31. desember 1998
  • 28 Desember 1998 - 02:40

    Sydfransk lammevin

    Apéritif anbefaler denne siste uken i januar en sørfransk rødvin, Ch. Prieuré des Mourgues 1995 som til og med er blitt noen kroner billigere siden i fjor. 28.01.99
    28. desember 1998
  • 25 Desember 1998 - 21:24

    Ren vin til ren mat

    BonTerra heter den californiske vinprodusenten Fetzers organiske alternativ. Selv om Fetzer i stor grad har nådd sitt mål om å kun benytte organisk dyrkede druer til hele sin portefølje innen år 2000, er det bare BonTerra-vinene som markedsføres som slike
    25. desember 1998
  • 25 Desember 1998 - 21:06

    Ruby eller colheita?

    Portvin er sjelden bare portvin. Det forstår du etter å ha studert Apéritifs nøkkel til denne noen ganger tørre og lyse, og andre ganger søte og mørke drikk.
    25. desember 1998
  • 25 Desember 1998 - 20:59

    Vodka med variasjon

    Vodka ble opprinnelig produsert med smakstilsetning, og på 1700- og 1800-tallet fantes det over 100 forskjellige typer. Etter en tid hvor vodkamarkedet har vært fullstendig dominert av nøytral vodka, er nå smakstilsatte sådanne på full fart tilbake. Smirn
    25. desember 1998
  • 20 Desember 1998 - 02:21

    Varme i kropp og glass

    Med mange minusgrader utenfor veggene trenger vi noe å varme oss på. En fruktig og krydret rødvin som passer til enkel og samtidig smaksrik januarmat, må være tingen. Apéritif anbefaler en italiener: 12.01.99.
    20. desember 1998
  • 20 Desember 1998 - 01:58

    Vin i 120

    Krydret duft med innslag av kaffe og mørke bær, varm og sødmefylt smak med bløte tanniner. En god allround matvin til alt fra biff og kjøttgryter til smaksrike pastaretter. Det er Ukens vin valgt av Apéritifs redaksjon 19.01.99. Les mer:
    20. desember 1998
  • 15 Desember 1998 - 03:35

    Vintervarme fra Polet

    To viner til drøye sytti kroner, en fransk og ditto portugisisk, gir mye valuta for pengene. Les Forots 1997 er et kjempekjøp for deg som spanderer noen kroner mer. Og satser du på portvinen Niepoort Colheita 1979, kan du få mange varmende stunder i vinte
    15. desember 1998
  • 11 Desember 1998 - 21:22

    Rimeligere på polet

    Det koster mer på polet, blant annet takket være polet selv. De aller fleste flaskene må du betale mer for, er hva Apéritif erfarer etter å ha saumfart hele pollisten. Ukens vin derimot tilhører ett av unntakene. 04.01.99.
    11. desember 1998
  • 10 Desember 1998 - 19:24

    Magnum for millenium

    Taittingers markering av det nye årtusen er i form av en magnum basert utelukkende på grand cru champagne av både pinot noir og chardonnay. Årgangen er 1996 som regnes blant de 10 beste i dette århundret.
    10. desember 1998
  • 10 Desember 1998 - 18:52

    Fiin og ny

    Fiin gammel portviin, en bestselger i sin kategori gjennom generasjoner, selges nå i de klassiske, om enn litt klumpete portvinsflaskene. Årsaken er at portvinen tappes på stedet i Portugal, og ikke lenger i Norge i returflasker.
    10. desember 1998
  • 26 November 1998 - 18:47

    Disse bør du satse på

    Satser du på bobler i glasset nyttårsaften, gir Apéritif deg de beste rådene om hva du bør kjøpe. Her er tips til deg som vil holde deg under hundrelappen, til deg som spanderer det dobbelte og også til deg som vil ha ekte vare: Champagne.
    26. november 1998
  • 25 November 1998 - 20:17

    Miks verdens beste cocktail til nyttårsaften

    Den beste cocktailen i verden kommer fra shakeren til den 25 år gamle portugisiske bartenderen Ricardo Serrao Severin. Hans kreasjon Blue Temptation vant førstepremien ved The International Cocktail Competition i Lisboa nylig.Apéritif gir deg oppskriften.
    25. november 1998
  • 20 November 1998 - 18:29

    Musserende italiener

    I Italia lages et stort spekter musserende viner, fra de søte og lette Asti-vinene til tørre og friske spumante-viner av forskjellige druetyper. Blant andre chardonnay som ikke er den vanligste hvite drue brukt i fremstilling av musserende vin i Italia. (
    20. november 1998
  • 19 November 1998 - 15:30

    Hvit Herregårdsgløgg

    Hvit Herregårdsgløgg (13100) er fremstilt av hvitvin aromatisert med en rekke krydder. Hovedkrydderet er ekte ceylon-kanel. I tillegg finnes krydder som pomerans, ingefær, kardemomme og nellik. Den har en smaksrik og vinøs karakter, med en frisk sitruspr
    19. november 1998
  • 12 November 1998 - 22:34

    Juledrikke 98

    Apéritif presenterer et knippe gode ting å ha i glasset i julen. Cognac for damene, gløgg for herrene, en ekte julevin i det minste på etiketten, en megaflaske som vil imponerere de fleste, en billig bordeaux, en god bag in box og så avgjort en klassisk R
    12. november 1998
  • 12 November 1998 - 16:39

    Otard eller Ottar?

    Otard er like norsk som noen annen skal vi tro cognacprodusenten med samme navn. Hvor om allting er, Ottar har sans for gastronomisk nytelse og tilbyr topp oppskrifter kreert av våre beste kokker som Beate Hals og den store konditormester Pascal Dupuy og
    12. november 1998
  • 10 November 1998 - 03:11

    God portugiser

    Apéritifs lille spalte Ukens vin foreslår denne gang en portugiser. Prisen er kroner 116, men la deg ikke skremme av det. Her er det mye god vin for pengene. 09.12.98.
    10. november 1998
  • 31 Oktober 1998 - 01:31

    Ny tjeneste fra Apéritif

    Apéritif introduserer Ukens vin som en ny spalte. Denne gangen en vin som går meget godt til smaksrike kjøttretter, gjerne basert på vilt/rødt kjøtt og skogssopp.
    31. oktober 1998
  • 31 Oktober 1998 - 01:10

    I skyggen av Toscana

    Umbria konkurrerer ikke bare topografisk og visuelt med Toscana. Også vinene er av topp kvalitet blant annet de Riccardo Cotarella lager.
    31. oktober 1998