Ny vinrød etikett. Vi er litt misfornøyd med lesbarheten for faktaopplysningene, som ikke er helt bra. Mikroskopiske gulltyper krever røntgensyn, og det kjennetegner vel ikke akkurat 50-åringene som er flasket opp på Grão. Innholdet, derimot, som er av årgang 1996, er ikke tuklet med. De to siste årene er Grão Vasco blitt solgt som årgangsvin og importert i flaske. Noe den vant mye på. Og fortsatt er den en ren og vellaget vin med bra krydring i duft og smak. Velegnet for enkle kjøttretter i gryte eller fra grill, gjerne av kylling eller svin. Prisen er gunstig: Kr 77,50 (6758). Grão Vasco Garrafeira 1992 er en modnere utgave med mer fatlagring. En smule mer kompleks (mer lagrede aromaer) enn den vanlige Grão''en. Garrafeiraen kan du godt servere til enkle viltgryter eller andre smaksrike kjøttretter. Du betaler kun tolv kroner mer (kr 89,50, 6853). Tekst Aase E. Jacobsen 25.10.98
Grão Vasco
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
For i det siste har han tatt steget videre.
Les hele sakenEvents
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Store flasker i basis til knallpris
Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
I dag serverer du biffen i paien
Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.
Les hele saken