Vintips - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 07 April 1999 - 01:47

    Kom mai med skjønne hvite

    Deilige hvitviner, både av det tørre og søte slaget, en lekkerbisken til kaffen samt en rekke gode rødvinskjøp er polets maimeny. Her finner du testen av polnyhetene, hvor gode vinene er, hva de passer til og hvor lenge de kan lagres.
    07. april 1999
  • 06 April 1999 - 00:34

    Fransk hagevin

    Når maisolen varmer opp byens mange terrasser og hageflekker vekkes lysten på en hagefest. Og hva er ikke mer passende enn en frisk og fruktig hvitvin til en svært gunstig pris? Ukens vin koster bare kroner 65,50, så da har du råd til å be riktig mange ve
    06. april 1999
  • 02 April 1999 - 17:50

    Syrah er Rhône

    - God syrahvin kan lages andre steder i verden enn i Rhône-dalen. Men franskmennene har så mye lengre erfaring med denne druetypen at vi ikke opplever konkurransen fra den nye verden som reell.
    02. april 1999
  • 29 Mars 1999 - 01:45

    Kryss av for Crozes

    I vrimmelen av søtladne fruktbomber av noen rødviner fant vi hvile i en motsats fra Nord-Rhône. Ren bjørnebærfrukt med godt krydderinnslag. Befriende fritt for tresmak. I motsetning til de aller fleste vinene i området har den også en behagelig prislapp.
    29. mars 1999
  • 24 Mars 1999 - 20:27

    Chilenske kjempekjøp

    Etter å ha testet 59 rødviner fra Chile sitter Apéritifs panel igjen med hele 14 toppkjøp. 39 viner får mer enn tre stjerner. Og det er rekord i Apéritifs testhistorie. Her er det bare å velge og vrake blant rimelige godbiter.
    24. mars 1999
  • 21 Mars 1999 - 18:35

    Sensuell argentiner

    Etter nylig å ha sett filmen Åndenes Hus som utspiller seg i et latinamerikansk land oppstod trangen til en argentinsk vin av samme kaliber. Enten stor og kraftig med aromaer i retning hestesvette eller mer elegant med kjøttfull frukt. Så forskjellige, me
    21. mars 1999
  • 18 Mars 1999 - 01:56

    Vin med palmesus

    Palmetrær og vinranker gir romantiske assosiasjoner hos de fleste. Viña La Rosa har begge deler.  Bli med Apéritif på besøk og lær om vinen og palmene.
    18. mars 1999
  • 18 Mars 1999 - 01:51

    Forfremmet Laroque

    Saint-Emilion-produsenten Château Laroque er fra og med 1996-årgangen forfremmet til Grand Cru Classé, altså blant denne appellasjonens 50 beste på nivået under Premier Grand Cru som det finnes 13 av.
    18. mars 1999
  • 15 Mars 1999 - 00:50

    Varme fra sør

    Nordmenn liker vin med varme, ikke i form av høy alkohol, men aromaer som får oss til å tenke på varmere tider og strøk. Ukens vin har disse egenskapene. Den lar seg også drikke selv om solen skulle finne på å skinne ute. 14.04.99.
    15. mars 1999
  • 10 Mars 1999 - 20:24

    Suksess i 120

    Viña Santa Rita gjorde en genistrek da de kalte sin basisvin 120. Et navn som alle klarer å uttale og huske, for kvalitet i forhold til pris er så bra at vinen kjøpes igjen og igjen.
    10. mars 1999
  • 08 Mars 1999 - 00:37

    Vin til skatten din

    Apéritif har funnet frem til den riktige vinen for deg som slikker sårene etter baksmellen fra i fjor. Selvangivelsen lander ferdig utfylt i postkassene i disse dager, og i solidaritet med de som skylder staten penger etter å ha levd for godt i fjor, er d
    08. mars 1999
  • 24 Februar 1999 - 20:30

    Vin til peiskosen

    Denne uken har Apéritif funnet frem til en påskevin i den forstand at den egner seg både til feriedagenes late måltider og til den urnorske peiskosen som det bedrives en del av i disse dager. 24.03.99.
    24. februar 1999
  • 17 Februar 1999 - 22:48

    Ingen burgunder

    Fattigmannsburgunder kalles ofte rødvinene fra Dão i Portugal. Fra denne regionen som ligger godt beskyttet mellom fjellene mot Spania og den røffe Atlanterhavskysten kommer ukens vin som ikke har noe annen slektskap til sine franske paralleller enn farge
    17. februar 1999
  • 13 Februar 1999 - 13:22

    Vin til svin

    Svinekjøtt er svært mangfoldig og kan benyttes i en rekke sammenhenger. Prøv deg fram etter de retningslinjer Christopher Moestue gir, og la for all del ikke den evindelige juleribba og skinkesteik med surkål ødelegge de ellers eksellente muligheter til å
    13. februar 1999
  • 10 Februar 1999 - 20:11

    Australsk godbit

    Smaken av Australia finner du ofte i flaske. Mørke bær, krydder og eukalyptus kombinert med runde tanniner er en fellesnevner for mange av kontinentets røde viner, og særlig der hvor shiraz er en av ingrediensene. Ukens vin er en slik. 10.03.99
    10. februar 1999
  • 06 Februar 1999 - 20:04

    Det gamle vinlandet

    Sør-Afrika er verdens åttende største vinproduserende land hva kvantum angår. Nå er sørafrikanerne tilbake på det norske markedet for fullt. I denne artikkelen kan du lese den spennende historien om vinene og vinlandet på den andre siden av ekvator.
    06. februar 1999
  • 06 Februar 1999 - 01:54

    Absolut Oslo

    Oslo blir for første gang profilert i en av verdens mest berømte og anerkjente reklamekampanjer. Det skjer når annonsen Absolut Oslo står på trykk fra og med mars. Annonsen for Absolut Vodka avbilder Holmenkollbakken som finurlig blikkfang.
    06. februar 1999
  • 05 Februar 1999 - 00:44

    Få perler fra polet

    Apéritifs nyhetssmakere mener denne gangen at du ikke behøver å overanstrenge deg for komme først inn døren på Polet. Bare 12 relativt gode vinkjøp blant marsnyhetene, men til gjengjeld fant de noen brune perler.
    05. februar 1999
  • 03 Februar 1999 - 23:46

    Lavpriset Rioja

    Riojaviner blir stadig mer populære. Riset bak speilet er økende priser. Og det setter du lite pris på. Denne uken har Apéritif derfor valgt en av de få Rioja-viner som fortsatt koster under hundrelappen. 04.03.99.
    03. februar 1999
  • 28 Januar 1999 - 02:24

    Billigst i XO-klassen

    Vi er et cognacelskende folk. Som vil ha stadig bedre avec til kaffen. XO er tingen, tydeligvis, selv om betegnelsen strengt tatt ikke betyr annet enn at yngste element i blandingen er over seks år. De fleste XO'er er eldre enn dette. Det gjelder også Lar
    28. januar 1999
  • 28 Januar 1999 - 02:15

    Skipper Larsen

    Frédéric er tredje generasjon Larsen med hånd om rorpinnen i et av Cognacs mest kjente cognachus. Riktignok har rormannen ikke norsk statsborgerskap som sin far og farfar, men tilknytningen til Norge har han vernet om. Ikke minst fordi vi, etterkommerne a
    28. januar 1999
  • 28 Januar 1999 - 01:54

    Veldedighet i Asti

    Bak det lange navnet, Consorzio Barbera d'Asti e Barbera del Monferrato, skjuler det seg produsenter av vin fra barbera-druen i Asti- og Monferrato-området i Piemonte. Hvert år arrangeres en auksjon som innebærer at de 16 beste fatene blant de "innsendte"
    28. januar 1999
  • 24 Januar 1999 - 23:54

    Forførende merlot

    En forførende rødvin laget av druen merlot som egner seg både til middagsbordet og i sofakroken. Og Chile er en av verdens vinregioner med suksessrik resept på nettopp forførende merlot. Her er ukens vinanbefaling fra Apéritif med tilhørende forslag til m
    24. januar 1999
  • 21 Januar 1999 - 16:00

    Lite rødt paradis

    Det finnes ikke mange uoppdagede vinparadiser på denne jord. Conero ved Adriaterhavskysten er et av dem, og som alltid vil forbli lite utbredt. Hvorfor kan du lese her.
    21. januar 1999
  • 21 Januar 1999 - 15:50

    Verdicchio di Castelli di Jesi er topp vin som tidligere ble tappet i kitsch flaske

    Vin av druen verdicchio er i ferd med å riste av seg stempelet som skvalpevin i morsom flaske. I dag er den kilden til noen av Italias mest spennende hvitviner.
    21. januar 1999