Nyhet - Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 03 September 2003 - 17:56

    Nyhetene på polet september 2003

    Septembernyhetene fra Vinmonopolet er tallrike, også når det gjelder gode kjøp. Og mange er tilpasset høstlige menyer. Men du må være forberedt på å åpne pengepungen. Selv om det finnes trøst for den som har budsjettbegrensninger.
    03. september 2003
  • 03 September 2003 - 10:06

    Tidlig høst fra down under

    Ukens vin har det du ønsker deg på denne tiden av året, frisk nok til at den kan nytes på lune høstdager og varm nok til dagene hvor temperaturen blir faretruende lav. Dessuten er prisen på riktig side av hundrelappen.
    03. september 2003
  • 02 September 2003 - 11:30

    Alternativ Avec

    Nordmenn er kjent for sin avec. Det er faktisk ingen som drikker mer avec pr innbygger. Selv om de fleste forbinder avecen med cognac, er det mange som sverger til brandy, som franske St. Rémy.
    02. september 2003
  • 01 September 2003 - 12:00

    Test av tyske hvitviner

    Tyske hvitviner og selvsagt av druen riesling, får ufortjent lite oppmerksomhet, for i mengden av billige volumprodukter finnes de flotteste matviner. Og best av alt er at prisene er uslåelig lave i forhold til viner det er naturlig å sammenligne med. Bla
    01. september 2003
  • 29 August 2003 - 13:19

    El Diablo slik den lages i Stockholm

    En djevelsk god drink smaker vel ekstra godt nå som helgen atter en gang står for døren. El Diablo er blitt en spesialitet på Metró Restaurant & Bar som du finner i Söder i Stockholm. Stedet er også ytterst populært. Kan det skyldes drinken mon tro?
    29. august 2003
  • 28 August 2003 - 12:45

    Gulldryss til norsk brennevin

    Arcus ble i årets International Wine and Spirits Competition tildelt hele seks gullmedaljer. Tre akevitter, én cognac, én vodka og én likør nådde helt frem til juryens hjerter - og sanseorganer. To av disse ble også tildelt den aller gjeveste premien; Tro
    28. august 2003
  • 27 August 2003 - 10:02

    Saftig spansk til godpris

    En lun sensommerkveld fortjener en saftig og velsmakende rødvin. Denne uken kommer den fra Spania. Og den er like god om du velger å nyte den alene eller til grillmaten.
    27. august 2003
  • 26 August 2003 - 13:29

    På egne ben

    Du kan skrive hva du vil om Per Heimly. Han skal uansett godkjenne det før det får stå på trykk. Slik er det å stå på egne ben.
    26. august 2003
  • 24 August 2003 - 22:55

    Nordisk mesterskap for vinkelnere

    At Juha Lihtonen fra Finland er Nordens dyktigste sommelier ble ettertrykkelig stadfestet under mesterskapet i Oslo Spektrum den 24. august. Han vant hårfint foran fjorårets toer, svenske Bjørnstierne Antonsson.
    24. august 2003
  • 22 August 2003 - 15:17

    Slik lager du Roars Hildonens varme fristelse

    "En drink jeg har servert utallige gjester som har hatt problemer med vond hals, forkjølelse, forspisning og mange andre større og mindre plager. Vanskelig å si om den virker, men det er i hvert fall straks mye hyggeligere å være syk", sier Roar Hildonen
    22. august 2003
  • 20 August 2003 - 11:21

    Jubileum til jubelpris

    Denne uken feirer vi en gammel rød kjenning som nå er rimeligere enn på lenge samtidig som vi gleder oss over en superbillig og superfruktig hvitvin fra samme produsent. Og vi gir oss ikke med det, for denne uken byr på enda to spennende nyheter fra helt
    20. august 2003
  • 15 August 2003 - 10:57

    Absolut Boost så enkelt

    Ukens drink kan kanskje, dersom ønskelig, gi deg en ørliten boost inn i helgens avslappende atmosfære. I denne drinken benyttes det en rekke svært spennende bestanddeler, noe som etter vår mening borger for en smaksopplevelse du bør ta deg tid til å mikse
    15. august 2003
  • 13 August 2003 - 13:00

    Topp spanjol til bunnpris

    Selv om ikke alle er enige i at 99,50 er bunnpris, er ukens vin et usannsynlig godt kjøp. For denne nordspanske vinen er pakket med smak. Så mye at den holder til langt mer enn sommerlig grillmat, og dessuten har et godt lagringspotensial.
    13. august 2003
  • 12 August 2003 - 10:29

    Jakten på terroir

    Australske vinprodusenter arbeider intenst med å etablere tydeligere stedsidentitet for sin portefølje, og giganten Rosemount ligger langt fremme i dette racet.
    12. august 2003
  • 07 August 2003 - 16:03

    Arven videreføres

    Terradora og Feudi di San Gregorio tar Campanias stjernedruer til nye høyder, om enn på hvert sitt vis.
    07. august 2003
  • 06 August 2003 - 13:30

    Rosa er in

    Denne uken vier vi oppmerksomheten til en vintype som av mange er utskjelt men som sakte men sikkert begynner å få en renessanse. Fyll glasset med funklende rosa vin og la deg overbevise enten du bare vil ha en forfriskning eller skal ha vinfølge til somm
    06. august 2003
  • 05 August 2003 - 14:00

    Etter den sure svie

    Pays Nantais som er navnet på området hvor skalldyrvinen par excellence, muscadet, kommer fra er i ferd med å rette ryggen og er klar til revansj etter ti kriseår.
    05. august 2003
  • 30 Juli 2003 - 11:52

    Skap ditt eget Provence

    Hvis du trenger å spe på sommerfølelsen, kan du gjøre det enten ved hjelp av maten eller drikken, eller hvorfor ikke begge deler. Ukens vin er utmerket i så måte. Dessuten ble dens forgjenger hyppig drukket av selveste Cézanne - den berømte kunstmaleren.
    30. juli 2003
  • 23 Juli 2003 - 16:26

    Høysommerlig friskhet

    Hva er vel ikke mer passende høysommervin enn en hvit frisk italiener til en pris som alle kan akseptere. Og som passer til så vel fisk og skalldyr som til lyst kjøtt, gjerne i litt krydret tilberedning. Samtidig som den er deilig å drikke alene.
    23. juli 2003
  • 16 Juli 2003 - 02:01

    Ekte sommervarme

    Denne uken har vi valgt en vin som formelig oser av sommer. Først og fremst ved sin opprinnelse og hvilke assosiasjoner den vekker, men selv om den er langt mer smaksrik enn hva vi vanligvis betegner som en sommerrødvin, lar den seg utmerket nyte i disse
    16. juli 2003
  • 09 Juli 2003 - 02:01

    Ekte slottsvin på boks

    De fleste boksviner er uten klar identitet, skapt for å tilfredsstille et bredt publikum. Ukens vin i boks har en noe mer fornem bakgrunn og går utenpå de fleste andre i samme innpakning. Dessuten er den en kjempegod matvin.
    09. juli 2003
  • 04 Juli 2003 - 12:48

    Nyhetene på polet juli 2003

    Nyhetene på Vinmonopolet i juli formelig bugner av gode hvitvinskjøp, så da er det bare å håpe at temperaturene følger opp. Og skulle de ikke det, er det også en rekke rødviner det er verdt å legge i handlekurven eller trykke på bestillingsknappen for.
    04. juli 2003
  • 04 Juli 2003 - 02:01

    Til denne drinken trener du ikke engang shaker

    Ukens drink er svært enkel å tilberede. Like fullt er den meget frisk og innbydende. Du trenger ikke engang en shaker. Her er det bare å finne frem godsakene og blande i vei, for sommeren er ennå lang.
    04. juli 2003
  • 02 Juli 2003 - 09:00

    Sommerlig luksus

    Når du er lei av å alltid velge den billigste hvitvinen og får lyst på litt luksus, er ukens vin en stor trøst i så måte. Her får du nemlig svært mye for pengene. Men denne store vinen fortjener de beste råvarene, så la frossenrekene ligge denne gangen.
    02. juli 2003
  • 27 Juni 2003 - 02:00

    Long Island Iced Tea

    Ukens drink gir inntrykk av å være et alkoholfritt alternativ. Men den gang ei; her finnes nemlig hele fem ingredienser som definitivt ikke kommer innenfor den kategorien. En klassisk drink som passer svært godt på denne årstiden.
    27. juni 2003