Nyhet - Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 18 Februar 2004 - 14:05

    Test av argentinske viner

    Etter å ha smakt 47 argentinske viner, så vel røde som hvite, er det ingen tvil om at Catena Zapata ligger et hestehode foran de øvrige produsentene som er representert i Norge. Og at malbecdruen er den som gir de mest vellykkede vinene. I det rimeli
    18. februar 2004
  • 18 Februar 2004 - 01:01

    Kosevin fra Portugal

    Innimellom har du bare lyst å drikke vin som ikke nødvendigvis må ha mat ved siden av. En vin som er rund, myk og saftig og ikke så lite godteriaktig. Akkurat slik er ukens vin.
    18. februar 2004
  • 17 Februar 2004 - 15:00

    Med malbec som våpen

    Catena Zapata er på kort tid blitt Norges viktigste innfallsport til Argentina ved hjelp av et knippe sjarmtroll av noen viner til meget gunstige priser. Men dette er bare nederste trinn på skalaen til denne ekstremt kvalitetsbevisste produsenten.
    17. februar 2004
  • 13 Februar 2004 - 12:30

    Rosa kjærlighetsbobler

    Valentine's Day er i ferd med å bli like kommersiell som mors- og farsdager. I fare for å støtte opp under slike kulturimperialistiske markeringer er vår vinanbefaling inspirert av kjærlighetens farge, nemlig rosa, og da i form av vin med bobler, og da se
    13. februar 2004
  • 12 Februar 2004 - 11:37

    Valentines All Day Drinks

    Om du velger å gjøre stas på kjæresten ute eller hjemme, kommer deilige og pirrende drinker godt med. Her er fire gode forslag fra Bølgen & Moi Briskeby.
    12. februar 2004
  • 11 Februar 2004 - 01:01

    Rosa bobler for kjærligheten

    Valentinsdagen den 14. februar må feires med rosa bobler. Om du velger champagne eller musserende vin avhenger av hvor mye du er villig til å investere i kjærligheten. Og har du ikke kjæreste, kan du likevel glede deg over boblene sammen med en god venn e
    11. februar 2004
  • 06 Februar 2004 - 09:55

    Slik serverer du gjestene dine vin

    Det er klare regler for servering av vin i restaurant, men her får du som er opptatt av å presentere vin på en måte som gir deg og dine egne gjester en maksimal opplevelse, gode råd.
    06. februar 2004
  • 06 Februar 2004 - 09:21

    Hvilken president det er snakk om kan du gjette på når du mikser El Presidente

    Denne uken blir du servert en drink der rom er hovedingrediens. En relativt enkel, men like fullt velsmakende, drink som passer like godt til alle årstider. Rom er dessuten en råvare du med stort hell oftere kan benytte i dine egne drinker.
    06. februar 2004
  • 04 Februar 2004 - 01:01

    Villige valpolicella

    Denne uken får du servert viner til en helaften - fra en og samme valpolicellaprodusent. Samtlige er svært prisgunstige representanter for sine segmenter og gir deg en fin anledning til å bli bedre kjent med vinene fra Veneto i Nord-Italia.
    04. februar 2004
  • 03 Februar 2004 - 15:19

    En ærlig drink

    Ifølge forfatteren Barnaby Conrad III er martini en cocktail destillert fra en blondines blikk, svetten fra en Polo-hest, trykket fra en dampskipspipe, Chryslerbygningen i New York ved solnedgang og en gjenglemt Cole Porter-sang. Martini er kanskje den av
    03. februar 2004
  • 30 Januar 2004 - 08:47

    Kan en drink være medisin?

    Ukens drink er basert på Vaccari Sambuca, en likør som så dagens lys så sent som i 1990. Likøren har fått navn etter destillatøren Arturo Vaccari. Med en konsis smak av anis og fennikel, friskes det hele opp med masse deilig fruktighet. Dessuten kan dette
    30. januar 2004
  • 29 Januar 2004 - 10:27

    Lagringsviner fra Angelo Gaja

    I Oslo kan du nå smake en rekke modne viner fra superprodusenten Angelo Gaja. Vinene fra Gaja er kjent for sin høye kvalitet og sitt høye prisnivå. Druen og Åpenbar gjør imidlertid disse vinene tilgjengelige til Europas laveste priser. Enten på flaske, på
    29. januar 2004
  • 28 Januar 2004 - 01:01

    Australier til svenskepris

    Ukens vin lever opp til inntrykket vi europeere har av Australia, lett-å-like, rund og god, jovial, lite krevende men likevel med nok dybde til å vinne respekt. Dessuten er den svært rimelig. Faktisk til samme pris som den ville kostet i Sverige.
    28. januar 2004
  • 27 Januar 2004 - 12:16

    Test av østeuropeiske viner

    Østeuropeiske vinprodusenter må bli langt mer seriøse, eller så må de norske importørene bli flinkere til å lete frem gode produkter, før regionen kan tas helt på alvor. Kun en håndfull av de 34 testede vinene fortjener fire stjerner, dog med minus. Forde
    27. januar 2004
  • 27 Januar 2004 - 10:20

    Smaksguide til Côte de Beaune

    I den sørlige delen av Sentral-Burgund må de røde vinene slåss om oppmerksomheten med de hvite. Ikke desto mindre er det av stor hjelp med en veiviser i mylderet av appellasjoner og tilhørende vinstiler.
    27. januar 2004
  • 26 Januar 2004 - 11:02

    Test av mørkt øl 2004

    Blant de 42 mer eller mindre mørke ølene som Apéritifs smakspanel har evaluert er det nok av bevis på at denne kategorien har en enorm bredde å by den ølinteresserte. De mørkere ølsortene skiller seg klart fra pilsen ved at de hører hjemme enten ved matbo
    26. januar 2004
  • 23 Januar 2004 - 16:00

    En drink fra Bakgården Bar

    Det blide sørland, representert ved gutta i Bakgården Bar i Kristiansand, gir deg denne helgens drinkoppskrift. Med et rykte på seg at de lager spesielle ting, forsikres du likevel at ingen kompromisser inngås når det gjelder råvarene. Friskt, friskt og a
    23. januar 2004
  • 22 Januar 2004 - 09:46

    Test av røde viner fra Sør-Italia

    92 viner fra Sør-Italia hvorav en stor andel til godt under hundrelappen borger for rekordmange meget gode og gode kjøp samtidig som de byr på mye god smak. Her får du med andre ord svært mye vin for pengene.
    22. januar 2004
  • 21 Januar 2004 - 01:01

    Best-i-boks i 2004

    Kvaliteten på bag-in-box-vinene blir stadig bedre. Denne uken tar vi for oss noen godbiter i boks. Og de finner du ikke blant de billigste utgavene. Legger du på en femtilapp eller så, får du nemlig så uendelig mye bedre vin for pengene. Og når du likevel
    21. januar 2004
  • 20 Januar 2004 - 15:52

    Smaksguide til Côte de Nuits

    En sensorisk veiviser til røde burgundere er på sin plass for mylderet av appellasjoner, og tilhørende premier cru'er og grand cru'er, gir mange fallgruver for den som dyrker blindsmakingens krevende sport. I denne artikkelen er det vinene fra Côte de Nui
    20. januar 2004
  • 16 Januar 2004 - 14:45

    Mangfoldige dråper

    Diskusjonen rundt begrepet terroir og dets betydning som forståelsesform for å kunne forklare distinktive forskjeller og variasjon innenfor et bestemt mikroklima, kan knapt nok finne en mer egnet region som eksempel enn Champagne. Når det i tillegg brukes
    16. januar 2004
  • 14 Januar 2004 - 01:01

    Lite kjent men god matvin

    Denne ukes vin kommer fra en lite område i Frankrike som alltid vil være i skyggen av mer berømte naboer. Trøsten er at mangel på status gir gunstig pris, og det er vi alltid åpne for. Når den i tillegg er en flott og svært allsidig matvin, er det bare å
    14. januar 2004
  • 13 Januar 2004 - 14:48

    Storslagent på Voss

    I en hotellkjeller på Voss ligger en av Norges største vinsamlinger. Så imponerende at den har skaffet innehaveren ry langt utenfor landegrensene.
    13. januar 2004
  • 09 Januar 2004 - 14:45

    Slik lager du drinken Vanilla Passion

    Det er ikke bare Absolut som har oppnådd store suksess i drinkmarkedet med sin vaniljevodka. Også Cariel nyter stor respekt og faktisk foretrekkes av en betydelig andel drinkelskere. Herved er du advart mot den forføreriske drinken vi her gir deg oppskrif
    09. januar 2004
  • 08 Januar 2004 - 10:24

    Nyheter på polet januar 2004

    Januarnyhetene fra Vinmonopolet byr på en lang rekke spennende maltwhiskyer av topp kvalitet og til gunstige priser. For deg som akkurat har stumpet røyken kan en flott røykpreget whisky være en trøst i januarkulda.
    08. januar 2004