Nyhet - Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 31 Mars 2004 - 14:00

    Påskekupp på Polet

    I april kan du gjøre tidenes hvitvinskupp på Vinmonopolet. Et stort parti av klassikeren Madonna Liebfraumilch på kartong (tre liter) selges ut til rekordlav pris. Liker du denne typen vin er det bare å handle inn. Rimeligere blir den ikke, selv ikke i Sv
    31. mars 2004
  • 31 Mars 2004 - 01:01

    Fem gode påskekjøp

    Fem viner i ulike prisklasser som alle er meget gode kjøp og som dessuten passer påskens meny og agenda. Så da gjenstår det bare å gjøre de nødvendige innkjøp for å kunne nyte fridagene i valgte former.
    31. mars 2004
  • 30 Mars 2004 - 13:04

    Dobbel heder

    Apéritifs stipend for vinkelnere 2004 går til Robert Lie, 22-årig nybakt vinkelnermester, som inspirasjon til fremtidig utvikling. Det er andre gang Apéritif deler ut dette stipendet, hvor fjorårets mottaker var tidligere vinkelnermester, Dan Lystad.
    30. mars 2004
  • 30 Mars 2004 - 11:20

    Påskevin i reiseformat

    Nå er påsken her igjen, og hele folket stormer til fjells. Egentlig en gammel myte, for de fleste tilbringer faktisk påsken hjemme. Uansett sted - godt drikke hører med. Og når du kanskje har muligheten til å ta deg et glass i ny og ne, uten tanke på arbe
    30. mars 2004
  • 29 Mars 2004 - 16:04

    Robert best-i-test

    Robert Lie er landets dyktigste vinkelner etter en knepen seier i NM sist helg. Dermed kan han smykke seg med tittelen dobbel norgesmester.
    29. mars 2004
  • 26 Mars 2004 - 15:30

    Moulin Rouge

    I Bergen, på Legals barkart, finner du cognacdrinker. -Cognacen gir en fin tyngde, mens champagnen letter det hele vidunderlig opp, sier bartender Gard Haugland. Her får du oppskrift på en cognacdrink du rekker å perfeksjonere før påsken står for døren.
    26. mars 2004
  • 25 Mars 2004 - 10:47

    Isbre på flaske

    Vikingfjord vodka, norsk av opprinnelse og basert på brevann og potetsprit, har det siste året hatt noe bortimot en eventyrlig vekst her hjemme - og populariteten ute er også stigende.
    25. mars 2004
  • 24 Mars 2004 - 14:56

    Test av rødviner fra Bordeaux' østside

    Selv om blindtesten av i alt 35 viner fra det østlige Bordeaux ikke frembrakte noen hallelujarop, var det heller ingen direkte skuffelser. Mens det er 2000 og 2001 som burde være i salg nå, var det bare en tredel av de testede vinene som var fra disse årg
    24. mars 2004
  • 24 Mars 2004 - 01:01

    Rimelig eleganse

    Ukens viner kommer fra kanten på den italienske støvelen, og rettferdiggjør økt oppmerksomhet på denne mindre kjente delen av landet. Spesielt siden de gir høy kvalitet til en gunstig pris. Her får du fra Friuli-området servert en hvit og en rød, begge sv
    24. mars 2004
  • 23 Mars 2004 - 14:24

    Forsømt vin

    Mens Madeira i gamle dager var mye brukt og vel kjent i Norge, er kunnskap om og erfaring med disse helt unike vinene nå meget sparsom, unntatt hos noen få entusiaster. Mange vil etter å bli kjent med mulighetene få stor glede av disse utsøkte eliksirene
    23. mars 2004
  • 17 Mars 2004 - 01:01

    Gode kjøp fra down under

    Ukens viner kommer fra en av Australias mest profilerte vinprodusenter som til tross for suksessen fortsatt evner å gi folk det de vil ha, og det til akkurat den prisen de er villige til å betale. Wolf Blass skuffer sjelden.
    17. mars 2004
  • 16 Mars 2004 - 09:54

    Brite i Bordeaux

    Briten Christian Seely har tatt på seg en av Bordeaux-verdenens største utfordringer, nemlig å følge etter Jean Michel Cazes som i løpet av 15 år hadde gjort AXA Millésimes til en av de mektigste aktørene i denne regionen. Allerede har Seely satt tydelige
    16. mars 2004
  • 15 Mars 2004 - 12:42

    Slik lager du god kaffe og espresso

    Hvordan lage god kaffe hjemme eller på hytta? Det hjelper lite å ha en god råvare hvis ikke tilberedningen står i stil. Først og fremst må utstyret være av tilfredsstillende kvalitet og kunne brukes riktig. Her får du tips og gode råd som er like viktige
    15. mars 2004
  • 12 Mars 2004 - 12:37

    Absolut Combo Bombay

    Helgens drinkforslag fra Apéritif er en smaksrik og særdeles frisk drink, eller nærmere bestemt en shot, basert på den smakssatte vodkaen Absolut Mandrin. Spesielt passende når vi nå nærmer oss påskeferien. Et godt alternativ til appelsiner og mandariner.
    12. mars 2004
  • 10 Mars 2004 - 01:01

    Eleganse til spottpris

    Tyske viner lider ennå under fordums synder. Og det er mest synd for de som fortsatt sliter med fordommene, for de går glipp av mange vinperler - og det til priser som internasjonalt sett er meget gunstige. Som ukens vin - to tiere over hundrelappen og du
    10. mars 2004
  • 05 Mars 2004 - 10:58

    En skikkelig drink med smak av sitrus

    Vodka er som en potet. Den kan benyttes til et nærmest ubegrenset antall drinkvarianter. Ren i smak, samtidig som den forsterker karakteren til resten av ingrediensene. Denne helgen går vi for en frisk drink der sitrusfrukt i form av sitron står som smaks
    05. mars 2004
  • 04 Mars 2004 - 18:53

    Nyhetene på polet mars 2004

    Marsnyhetene fra Vinmonopolet byr på flere viner som kan stimulere vårfornemmelsene. Samt en rekke hetviner som holder deg i godstolen en stund til.
    04. mars 2004
  • 03 Mars 2004 - 13:37

    Old Grey

    I 2003 ble det solgt over 250 millioner teposer i Norge. Og det 100 år etter at denne enkle men geniale løsningen ble oppfunnet. Det har florert påstander om at teen i teposer er av ringere kvalitet enn løsvekt-te. Ettersom det er samme type te som brukes
    03. mars 2004
  • 03 Mars 2004 - 01:01

    Billig varme fra flaske

    Ukens vin er en utmerket kandidat til å skape varme i marskulden, enten du har tenkt å tilbringe helgen hjemme eller på hytta. Den er dessuten så rimelig at den danker ut det meste i boks ikke bare på pris men også kvalitet. Da orker du å bære med deg de
    03. mars 2004
  • 02 Mars 2004 - 09:49

    Utfordringen fra øst

    At Bordeaux' østside ypper seg mot det aller helligste, nemlig områdene på vestsiden av elven Gironde, er av relativt ny dato. En viktig pådriver har vært en ikke ukjent amerikaner.
    02. mars 2004
  • 25 Februar 2004 - 01:01

    Italiensk smaksbombe

    Abruzzo på Italias østkyst er blitt en storleverandør av vin til det norske publikum. Ukens vin går utenpå det meste fra den kanten, og det uten at det reflekteres i prisen. For dette er ingen enkel og ukomplisert vin. Heller tvert i mot.
    25. februar 2004
  • 24 Februar 2004 - 08:15

    Malt og mat i Stockholm

    Huset ble bygget i 1630. I sin tid hadde Grönstedts, de med Sveriges «nasjonalcognac» utsalg her. Siden ble det restauranten Kristina med live jazz. I dag er jazzen borte, og et femtitalls ølsorter og rundt 180 single malts har inntatt lokalene.
    24. februar 2004
  • 23 Februar 2004 - 09:41

    Slik velger du vin til desserter

    Det å finne riktig vin til dessertene er forbundet med mange fallgruver. Hva skal du bruke til bær og frukt, is og sorbet eller sjokolade? Per Mæleng forteller deg hvilke viner du skal velge for å unngå de mest fatale feilene.
    23. februar 2004
  • 20 Februar 2004 - 12:15

    En spicy drink

    Ukens drink er en riktig så spicy liten sak. Kanellikør er vel kanskje ikke akkurat det som først faller deg inn å benytte når drinker skal forberedes. Imidlertid blir dette en svært spennende drink der friskhet og søtladenhet går hånd i hånd. Kjøp inn li
    20. februar 2004
  • 20 Februar 2004 - 10:26

    Kompromissløst øl

    «Der bodde en underlig, graasprængt en, på den yderste nøgne ø...». Denne nakne øya ble udødeliggjort av Henrik Ibsen i diktet Thærie Wiighen. Nå er noen ølglade herrer i Grimstad i ferd med å gjøre øen udødelig nok en gang - nå med undertittelen Det komp
    20. februar 2004