Påskekupp på Polet

I april kan du gjøre tidenes hvitvinskupp på Vinmonopolet. Et stort parti av klassikeren Madonna Liebfraumilch på kartong (tre liter) selges ut til rekordlav pris. Liker du denne typen vin er det bare å handle inn. Rimeligere blir den ikke, selv ikke i Sv
Redaksjonen
31 Mars 2004 - 14:00

- Vi har for mye på lager og slår derfor av 75 kroner per kartong for å få solgt ut dette partiet, sier vinsjef Cathinca Dege hos importøren Amundsen AS.

1. april 1950 lurte Aftenposten «halve Oslo» til å møte opp på Vinmonopolet med bøtter og spann, da Polet ifølge avisen skulle kvitte seg med store mengder vin.

Vinsjef Cathinca Dege hos Amundsen forsikrer imidlertid at deres «svenskepris» på kartongvinen Madonna Liebfraumilch ikke er noen aprilspøk.
- Vi vil heller gi folk muligheten å gjøre et godt kjøp, enn å ha vin på lager i sommer som kanskje må slås ut. For å få fart på salget setter vi nå ned prisen på Madonna til 199 kroner per kartong. Det tilsvarer en flaskepris på 49,75 - som er under listeprisen på det svenske Systembolaget, forteller Dege.

Prisen gjelder i hele april, eller så langt beholdningen rekker. Madonna Liebfraumilch blir naturlig nok Vinmonopolets rimeligste hvitvin i perioden.

Holdbar til juli
- Vinen holder seg godt i flere måneder til, men bør drikkes innen 1. juli, forklarer Dege.

Madonna Liebfraumilch er en frisk hvitvin laget på tradisjonelle tyske druekvaliteter; Riesling, Müller-Thurgau, Silvaner og Kerner. Vinen kommer fra området Rheinhessen, som er en av Tysklands største vinregioner. Vinen har god frukt og en delikat sødme som er støttet av en frisk, balansert syre. Den passer utmerket til krydrete fiskeretter, kjøtt, smakfulle salater og orientalsk mat - eller som en ren forfriskning.

Lange tradisjoner
Produsenten P. J. Valckenberg ble grunnlagt i 1786. I 1808 kjøpte Valckenberg en stor del av den originale Liebfrauenmilch-vingården. Dette resulterte i at Valckenberg ble den første private eier og produsent av det som allerede da var en veldig populær vin. Valckenberg ble også den første betydelige eksportøren av tysk vin.

Her kan du bestille vinen:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her