Test av rødviner fra Bordeaux' østside

Selv om blindtesten av i alt 35 viner fra det østlige Bordeaux ikke frembrakte noen hallelujarop, var det heller ingen direkte skuffelser. Mens det er 2000 og 2001 som burde være i salg nå, var det bare en tredel av de testede vinene som var fra disse årg
Redaksjonen
24 Mars 2004 - 14:56

Testen som omfattet viner som er tilgjengelig i et fornuftig antall, forteller om lav omsetningshastighet for denne typen vin. Og for en gangs skyld er sviktende salg bra siden det gir mulighet for å få kjøpt drikkeklare viner hvilket jo er et ønske fra kundene for slike viner. Og det stort sett uten lagringspåslag i prisen.

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, Hotel Continental, Rune Pal, Wills og Torstein Østenstad, Sans.

  Remi Madsen        Rune Pal   Torstein Østenstad
Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

Denne testen, som ble gjennomført den 22. januar 2004, omfatter et bredt utvalg av røde viner fra de østlige Bordeaux-appellasjoner som var tilgjengelige i et fornuftig antall i smaksøyeblikket. Smakingen ble foretatt gruppevis etter appellasjon og årgang. Panelet fikk overhodet ingen øvrige opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet og pris.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Poengskalaen er femdelt:
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster. Vurderingen av hvilke produkter som er gode og meget gode kjøp ble derfor foretatt etter bedømmingen var avsluttet.

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2004. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Pomerol:

÷
Ch. La Cabanne 1997
Vign. J.P. Estager
Frankrike - Bordeaux - Pomerol
46016 VSD - kr 375,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Bibendum
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Meget fyldig duft av rød og mørk frukt, eik, lær, stall, røyk, sjokolade og fatkrydder.
Smak: Saftig anslag, god balanse mot duften, fine tanniner og god syre, sitter lenge, stoffrik finish. (1997)
Mat: Kraftigere retter med rødt kjøtt, også vilt.
Vurdering: Elegant og rik på samme tid. Drikk innen seks år. Meget godt kjøp til tross for at prisen ble økt med 40 kroner fra nyttår (1997)
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+
Ch. la Fleur Maillet 2000
G. Arpin
Frankrike - Bordeaux - Pomerol
13340 VSD - kr 275,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Tett mørk rød. Rik bærduft med noe kjøtt, fat, krydder og stall.
Smak: Saftig godt anslag, følger duften veldig godt, bra fylde, elegante og faste tanniner, velintegrert eik, sitter lenge. (2000)
Mat: Allround rødt kjøtt.
Vurdering: Flott vin. Drikk innen fire år. Godt kjøp. (2000)
Laget av: 75% merlot, 25% cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. Fatlagring (25% i nye fat) og 6 md. Flaskemodning før salg.
Bestill her:

+
Ch. Gombaude-Guillot 1996
Ch. Gombaude-Guillot
Frankrike - Bordeaux - Pomerol
40308 VSD - kr 349,80 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Mørk rød med brunlig kant. Lett utviklet duft av modne bær, særlig kirsebær og plommer, eik, skogbunn.
Smak: Moden og bløt stil, fint merlotpreg, middels fylde, fine tanniner, god lengde. (1996)
Mat: Fasan, allround lysere kjøtt.
Vurdering: På den elegante siden. En slank Pomerol. Drikk innen fire år. Godt kjøp. (1996)
Laget av: 40% merlot, 30% cot ou mabec og 30% cabernet franc
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+
La Petite Eglise 2000
Denis Durantou
Frankrike - Bordeaux - Pomerol
41388 VSD - kr 367,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Ung mørk rød. Eksotisk bærduft med en del plommer, fatkrydder samt noe lær.
Smak: Bløtt rikt anslag, godt merlotpreg, fin fylde, bløte gode tanniner, lett animalsk finish. (2000)
Mat: Rikere kjøttretter, gjerne viltfugl.
Vurdering: Drikk innen fem år. Godt kjøp. (2000)
Laget av: 90% merlot, 10% cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+
Ch. Petit Village 1997
Ch. Petit Village
Frankrike - Bordeaux - Pomerol
46882 VSD - kr 459,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Innbydende duft av røde og mørke bær, skog, animalskhet, anis og fat.
Smak: God saftig og velbalansert smak, fyldig, sitter lenge, eik og animalskhet i finishen. (1997)
Mat: Lettere vilt.
Vurdering: Kunne hatt litt mer fruktfylde. Drikk innen fire år. Verd prisen. (1997)
Laget av: 80 % merlot, 10 % cabernet sauvignon, 10 % cabernet franc
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

Ch. Moulinet 1998
A. Moueix & Fils
Frankrike - Bordeaux - Pomerol
45990 VSD - kr 349,00(75cl)
Bestillingsutvalg
Bibendum
Farge og duft: Mørk rød med brunlig kant. Bløt og god bærduft, lett moden, med eik, lakris, lær og tobakk.
Smak: Lett syrlig anslag, bløt fylde, milde tanniner, sjokolade i finishen. (1998)
Mat: Rødt kjøtt.
Vurdering: Smaken følger ikke duften helt, men likevel en god vin. Drikk innen tre-fire år. Verd prisen. (1998)
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

Saint-Émilion:

Ch. Haut Gravet 2000
Alain Aubert
Frankrike - Bordeaux - Saint Émilion
14386 Vectura - kr 285,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Tett mørk rød mot fiolett. Stor maskulin duft med masse mørke bær, fat, røyk, skogbunn og animalskhet.
Smak: Stoffrikt anslag, flott balanse mot duften, fyldig, sitter meget godt og svært lenge. (2000)
Mat: Rike retter med vilt.
Vurdering: Ung og moderne østsidebordeaux à la Rolland. God å drikke nå men vil utvikle seg videre i seks år til. Meget godt kjøp. (2000)
Laget av: 50% merlot, 40% cabernet franc, 10% cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 20 md. Fatlagring i nye eikefat.
Bestill her:

+
Ch. Panet 1998
Jean Claude Carles
Frankrike - Bordeaux - Saint-Émilion Grand Cru
14330 Vectura - kr 159,50 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Mørk kjerne og brunlig kant. Fyldig lett utviklet duft av solvarme røde og mørke bær, stall, lær, matjord og fat.
Smak: Bløt moden og fast i smaken, følger duften godt, snev av noe grønt i midten uten at det er negativt, middels fylde, pen lengde. (1998)
Mat: Lam, kalv.
Vurdering: Drikk innen tre år. Meget godt kjøp. (1998)
Laget av: 75% merlot, 20% cabernet sauvignon, 5% cabernet franc
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. Fatlagring, 6 md. Flaskemodning før salg.
Bestill her:

+
Ch. Trimoulet 1997
Michel Jean
Frankrike - Bordeaux - Saint-Emilion
7704 Vectura - kr 229,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Robert Prizelius
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Klassisk duft av røde og mørke bær, eik, stall og jordsmonn.
Smak: Stort anslag med en del bærsødme, gode syrer, meget elegante tanniner, sitter lenge med en del eik i finishen. (1997)
Mat: Allround grillet rødt kjøtt.
Vurdering: Har fortsatt en del å gå på og vil utvikle seg videre i tre-fire år til. Godt kjøp. (1997)
Laget av: 60% merlot, 30% bouchet, 10% cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md fatlagring.
Bestill her:

+
Ch. Fombrauge 1998
S.A. Ch. Fombrauge
Frankrike - Bordeaux - Saint-Emilion
7855 Vectura - kr 239,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Robert Prizelius
Farge og duft: Tett mørk rød med lys kant. Innbydende duft av røde og mørke bær, noe syltetøy, jordsmonn samt eik.
Smak: Fyldig anslag, god stofflighet, milde gode tanniner, sitter en god stund. (1998)
Mat: Lettere vilt.
Vurdering: Drikk innen fem år. Godt kjøp. (1998)
Laget av: 70% merlot, 18% cabernet sauvignon, 12% cabernet franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. Fatlagring og 6 md. Flaskemodning før salg.
Bestill her:

+
Ch. Haut-Sarpe 2001
Famille Joseph Janoueix
Frankrike - Bordeaux - Saint-Emilion
46983 Norse Scan - kr 302,60 (75cl)
Bestillingsutvalg
Norse Scan
Farge og duft: Tett rød mot fiolett. Rik duft med masse røde og mørke bær, fat, røyk samt animalskhet.
Smak: God fasthet gjennom hele smakskurven, fin konsentrasjon, god fylde, bra tanniner, sitter lenge. (2001)
Mat: Lettere vilt.
Vurdering: Fortsatt veldig ung. Bør derfor ligge et par år til og vil utvikle seg videre i tre-fire år. Godt kjøp. (2001)
Laget av: Merlot og cabernet franc
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

Ch. Laroque 1998
Ch. Laroque
Frankrike - Bordeaux - Saint-Emilion
2838 VSD - kr 268,00 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Mørk ung rød. God duft av mørke bær, fat, stall og skog.
Smak: Stram og ung i anslaget, fin syre, markante tanniner, fin fylde og god lengde. (1998)
Mat: Rødt kjøtt med smaksrikt tilbehør.
Vurdering: Drikk innen fem år. Verd prisen. (1998)
Laget av: 87 % merlot, 10% cabernet franc ,3% cabernet sauvignon.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Lagret på eikefat i 12 md.
Bestill her:

Clos Canon 1998
Ch. Canon Bordeaux Frankrike
Frankrike - Bordeaux - Saint-Émilion Grand Cru
14322 Vectura - kr 299,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Moden duft av varme solbær, skogsbær, eik og noe animalskhet.
Smak: Fint saftig anslag, bra stoffrikdom, fine tanniner, middels fylde, velintegrert eik, snev av røyk i finishen. (1998)
Mat: Grillet rødt kjøtt.
Vurdering: god vin. Drikk innen fire år. Verd prisen. (1998)
Laget av: 66% merlot, 25% cabernet franc, 9% cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. Fatlagring og 8 md. Flaskemodning før salg.
Bestill her:

Ch. Bergat 1998
Castéja
Frankrike - Bordeaux - Saint-Emilion
13296 Vectura - kr 317,50 (75cl)
Basisutvalg
Farge og duft: Mørk rød. Frisk duft av røde syrlige bær, solbær, røyk, søtlig eik, lær, lakris o løv.
Smak: Fast i anslaget, god fylde, flotte tanniner, noe vel fremtredende eik i finishen. (1998)
Mat: Lam med god saus.
Vurdering: Drikk innen tre år. Verd prisen. (1998)
Laget av: 55% merlot, 35% cabernet franc, 10% cabernetsauvignon
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 10 md. Fatlagring, 4 md. Flaskemodning før salg.
Bestill her:

÷
Ch. la Vieille Cure 1999
S.N.C. Ch la Vieille Cure Bordeaux Frankrike
Frankrike - Bordeaux - Fronsac
14325 Vectura - kr 285,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Mørk rød. Røde og mørke bær, eik, skog, røyk.
Smak: Fin saftig smak, ganske elegant men skulle hatt litt mer frukt, litt tørr finish. (1999)
Mat: Lyst kjøtt med saus.
Vurdering: Drikk nå. Knapt verd prisen. (1999)
Laget av: 80% merlot, 10% cabernet sauvignon, 10% cabernet franc
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. Lagring i nye franske eikefat og 6 md. Flaskemodning før salg.
Bestill her:

Andre østsideområder:

÷
Ch. Pillebois Vieilles Vignes 2001
SCEA des Vignobles Marcel Petit
Frankrike - Bordeaux - Côtes de Castillon
20230 VSD - kr 135,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Norsk Vinsalg
Farge og duft: Mørk rød. Flott duft av røde og mørke bær, skogsbær, røyk, fat, skogbunn og animalskhet.
Smak: Fyldig bløtt anslag, god harmoni mot duften, bra syre, myke tanniner, god og lang ettersmak. (2001)
Mat: Lam, kalv.
Vurdering: Meget godt komponert bordeaux. Drikk innen tre år. Meget godt kjøp. (2001)
Laget av: 80% Merlot, 20% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Druene høstes maskinelt, og vinifieres med temperaturkontroll i ståltanker. Lagret på eikefat i 12 md., en tredjedel hver av nye, to år gamle og tre år gamle fat.
Bestill her:

÷
Ch. Dalem 1996
M. Rullier
Frankrike - Bordeaux - Fronsac
11673 Vectura - kr 285,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Palmer & Co
Farge og duft: Mørk rød med brun kant. Lett utviklet bærduft med innslag av skogbunn, eik, sjokolade og krydder.
Smak: Saftig og meget godt balansert, fine tanniner, god fylde, elegant, velintegrert eik, lett animalskhet i finishen. (1996)
Mat: Lettere vilt, ellers ganske allround rødt kjøtt.
Vurdering: Flott vin som vil utvikle seg videre i fem år til. Meget godt kjøp. (1996)
Laget av: 85% merlot, 10% cabernet franc, 5% cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 15 md fatlagring (1/3 nye fat).
Bestill her:

+
Ch. Côtes de Chambeau 1999
Baudet Montagne
Frankrike - Bordeaux - Montagne-Saint-Émilion
13833 VSD - kr 140,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vin & Vilt
Farge og duft: Mørk rød. Fin duft av røde bær, snev av syltetøy, røyk, fat, løv og skogbunn.
Smak: Godt saftig anslag, fine syrer og flotte tanniner, middels fylde, pent fatpreget i finishen. (1999)
Mat: Rødt kjøtt, gjerne and, med god saus.
Vurdering: Vil utvikle seg i to-tre år. Meget godt kjøp. (1999)
Laget av: 75% merlot, 25% cabernet franc
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun flaskemodnet i 12 md.
Bestill her:

+
Ch. Saint-André Corbin 2000
G.F.A. Robert Carré
Frankrike - Bordeaux - Saint-Georges-Saint-Emilon
11153 VSD - kr 189,00 (75cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Farge og duft: Ung mørk rød. God duft av røde og mørke bær, særlig solbær, eik, jordsmonn og snev av animalskhet.
Smak: Fast og fint anslag, god balanse mot duften, ganske elegant, middels fylde, fine tanniner i slutten, lang og god ettersmak. (2000)
Mat: Allround kjøttvin.
Vurdering: Vellaget. Drikk innen tre år. Meget godt kjøp. (2000)
Laget av: 80% merlot, 20% cabernet franc
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md fatlagring, 8 md flaskemodning før salg.
Bestill her:

Ch. de Maison Neuve 2001
Michel Coudroy
Frankrike - Bordeaux - Montagne St.-Émilion
20231 Vectura - kr 124,30 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
The Scandinavian Negotiators
Farge og duft: Mørk rød. God duft av solbær, moreller, skogsbær, kjeller og fat.
Smak: Ung stram og fruktig i anslaget, gode tanniner, fin fylde, sitter ganske lenge. (2001)
Mat: Rødt kjøtt med saus.
Vurdering: God vin. Vil utvikle seg i to-tre år til. Meget godt kjøp. (2001)
Laget av: 80% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinen er lagret i 14 md. på eikefat.
Bestill her:

Ch. Yot 2001
Alain Aubert
Frankrike - Bordeaux - Côtes de Castillon
20279 Cuveco - kr 125,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Mørk rød. Bløt innsmigrende duft av mørke bær, krydder, karamell og fat.
Smak: Fint saftig anslag, bra syre og akkurat passe stramme tanniner, bra fylde, noe eik i finishen. (2001)
Mat: Allround kjøttvin.
Vurdering: Drikk innen to-tre år. Meget godt kjøp. (2001)
Laget av: 70% Merlot, 20% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Temperaturkontrollert gjæring i rustfrie ståltanker. Lagret i 18-20 md., 70% i nye fat.
Bestill her:

Ch. Pitray 1997
Ch. Pitray
Frankrike - Bordeaux - Côtes de Castillon
41098 Vectura - kr 138,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Dyp mørk rød med lys kant. Fin duft av røde og mørke skogsbær, fatkrydder og skogbunn.
Smak: Følger duften, bra konsentrasjon, fine tanniner mot slutten, sitter godt og lenge. (1997)
Mat: Rødt kjøtt.
Vurdering: God vin å drikke nå. Meget godt kjøp. (1997)
Laget av: Merlot, cabernet franc
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

Krigsskolens Vin No. 3 1997
Francois Janoueix
Frankrike - Bordeaux - Montagne St.-Émilion
33257 Vectura - kr 148,20 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gavin
Farge og duft: Mørk rød med brun kant. Tiltalende lett utviklet duft av modne bær, lær, stall, løv, flint og fatkrydder.
Smak: Bløtt og saftig anslag, god balanse mot duften, middels fylde, snille tanniner, sitter ikke veldig lenge men akkurat nok. (1997)
Mat: Kalv med sjysaus.
Vurdering: Drikk nå. Meget godt kjøp. (1997)
Laget av: 80% merlot, 20% cabernet franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

Ch. Beausejour Clos l'Eglise 1996
Vign. Germain
Frankrike - Bordeaux - Saint-Emilion
37667 Vectura - kr 211,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Palmer & Co
Farge og duft: Mørk kjerne og rødbrun kant. Moden duft av røde og mørke bær, særlig skogsbær, solbærblader, skogbunn, tobakk og eik.
Smak: Anslaget følger duften, men blir en tanke vel bløt utover med meget snille tanniner, fine fruktsyrer, modne toner i ettersmaken. (1996)
Mat: Lammesteik.
Vurdering: For den som liker en utviklet vin. Drikk nå. Godt kjøp. (1996)
Laget av: 70% merlot og 30% cabernet franc.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

÷
Ch. Les Mauvillains 2001
Jean-Michel Dallon
Frankrike - Bordeaux - Premières Côtes de Blaye
20229 VSD - kr 92,60 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Robert Prizelius
Farge og duft: Ung blårød. Behagelig bærduft med noe jordsmonn og eik.
Smak: Stram, ung og fruktig i anslaget, ok fylde, noe grønnpreg som gir et litt tørt inntrykk, snev av fat i finishen. (2001)
Mat: Lyst kjøtt med kremet saus.
Vurdering: Helt grei. Drikk nå. Godt kjøp. (2001)
Laget av: 80% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Gjæring i rustfrie ståltanker. Vinen lagres i eikefat i 2 md.
Bestill her:

÷
Ch. Gravereau 1998
Peychaud
Frankrike - Bordeaux - Côtes de Bourg
32857 Vectura - kr 126,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Palmer & Co
Farge og duft: Mørk rød med lys kant.Duft av skogsbær, skogbunn, anis og eik.
Smak: Rundt og saftig anslag, god balanse mot duften, tørker noe inn mot slutten. (1998)
Mat: Lyst kjøtt med kremet saus
Vurdering: Noe enkel men lettdrikkelig. For nåkonsum. Verd prisen. (1998)
Laget av: 75% merlot og 25% cabernet sauvignon.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

÷
Ch. Charron 2001
Vign. Germain
Frankrike - Bordeaux - Côtes de Blaye
46986 Norse Scan - kr 128,40 (75cl)
Bestillingsutvalg
Norse Scan
Farge og duft: Mørk rød. Fin duft av røde bær, jordsmonn, krydder og snev av animalskhet.
Smak: Bløtt og saftig anslag, mye røde bær og solbær i midten, litt eik i finishen. (2001)
Mat: Lyst kjøtt.
Vurdering: Kunne hatt mer personlighet. Verd prisen. (2001)
Laget av: Merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷
Ch. Moulin Haut Villars 1997
Brigitte Saudrie
Frankrike - Bordeaux - Fronsac
14687 Vectura - kr 150,20 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Moden bærduft med noe animalskhet og fatkrydder.
Smak: Følger duften, bløt fylde, milde tanniner, men mangler spenst. (1997)
Mat: Lett kalde kjøttretter.
Vurdering: Drikk nå. Verd prisen. (1997)
Laget av: 87% Merlot, 13% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Gjæret ved 30-31°C, maserasjonstid 24 dager. 3 md. fatlagring for 30% av vinen, 36 md. flaskemodning før salg.
Bestill her:

÷
Ch. du Tertre 1999
Francois Janoueix
Frankrike - Bordeaux - Fronsac
13670 Vectura - kr 165,30 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gavin
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Syltede røde og mørke bær, paprika, fat og skogbunn.
Smak: Friskt bæranslag, mister litt av frukten utover, men sitter likevel en stund med noe fat og anis i finishen. (1999)
Mat: Lyst kjøtt.
Vurdering: Drikk nå. Knapt verd prisen. (1999)
Laget av: 90% merlot, 10% cabernet franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat eller flaskelagret før salg.
Bestill her:

÷
Ch. Petit Clos Du Roy 1999
Francois Janoueix
Frankrike - Bordeaux - Montagne St.-Émilion
7180 Vectura - kr 171,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gavin
Farge og duft: Mørk rød med oransje kant. Modne bær, lær, stall, jord og appelsin.
Smak: Modent bløtt anslag, milde tanniner, middels fylde, flater litt ut mot slutten. (1999)
Mat: Lyst kjøtt med lett saus.
Vurdering: Må drikkes nå. Verd prisen. (1999)
Laget av: 80% merlot, 20% cabernet franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 14 md. Fatlagring.
Bestill her:

÷
Ch. les Ormeaux 2000
Y. Piousseau / Pascal Delerablée
Frankrike - Bordeaux - Lalande-de-Pomerol
32165 VSD - kr 176,40 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Mørk rød med brun kant. Litt jordlig duft med mørke bær, paprika og fatkrydder.
Smak: Bløtt fruktig anslag, faste fine tanniner og en del fruktsyrer, tørker en del inn mot slutten. (2000)
Mat: Lam med fyldig saus.
Vurdering: Småelegant men får det likevel ikke helt til. Må ha mat. Vil utvikle seg to-tre år til. Knapt verd prisen. (2000)
Laget av: 70% merlot, 30% cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret.
Bestill her:

+
Ch. le Menaudat 1997
SCEA Fjdn Cruse
Frankrike - Bordeaux - Premières Côtes de Blaye
14624 VSD - kr 99,60 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Servco
Farge og duft: Mørk rød med brun kant. Moden bærduft.
Smak: Moden og bløt i frukten, tydelig påvirket av alder, bløt avslutning. (1997)
Mat: Lyst kjøtt.
Vurdering: Må drikkes nå og helst til mat. Verd prisen. (1997)
Laget av: 75% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagringhos produsent: Maskinell innhøsting av druene. 15 md. fatlagring.
Bestill her:

Flaskefeil:

Arcus Saint-Emilion 1999
Arcus Produkter
Frankrike - Bordeaux - Saint-Emilion
6618 Vectura - kr 115,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Arcus
Vurdering: Flaskefeil. (1999)
Laget av: Cabernet franc, merlot, cabernet sauvignon.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg.
Bestill her:

Chapelle De La Trinité 2001
Borie-Manoux
Frankrike - Bordeaux - Saint-Emilion
7555 Vectura - kr 156,60 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vurdering: Flaskefeil. (2001)
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

Ch. de la Cour 1999
Earl du Chatel Delacour
Frankrike - Bordeaux - Saint-Emilion
32412 Vectura - kr 175,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Palmer & Co
Vurdering: Flaskefeil. (1999)
Laget av: 90% merlot, 10% cab. Franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her