Combos som en drinkserie ble i utgangspunket utviklet av en meget kjent kokk i sverige som heter Melker Andersson. Han har tre restauranter i Stockholm; Fredsgatan 12, Restuaranten og Grill. Se også
www.f12.se.
Andersson kom sommeren 2002 til Absolut med de første variantene av combos. Bakgrunnen var at han som kokk ønsket å gjøre noe nytt, han ville vise hvordan ulike smaker som er svært forskjellig kan harmonere med hverandre. Dette forsøket ble svært vellykket og derfor lagde han også X-mas combos til julen 2002.
Den norske varianten kom igang gjennom et samarbeid mellom den norske importøren og Johan Kridj på Cosmopolitan. Kridj ble meget inspirert, spesielt fordi han ønsker å kombinere spennende løsninger for gjesten.
I Sverige har de utviklet konseptet videre med enkle combos for forbrukerne.
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.
Fremgangsmåte
Alle ingrediensene mudles sammen med en morter og blandes så med Absolut Mandrin.
Shakes med is og serveres i et highballglass.
Serveres med en grissini dyppet i appelsinmarmelade.
Råstoff: