Vin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 29 September 2003 - 10:13

    Syrahs paradis

    At syrahdruen kommer best til sin rett i Nord-Rhône er nærmest en naturlov. Hvorfor forklarer Per Mæleng på sitt eminente vis i denne artikkelen.
    29. september 2003
  • 26 September 2003 - 12:45

    Vil du lage Kjells Pop Juice Explosion?

    Med et voldsomt hipt navn gir vi deg denne helgen en fruktbombe av dimensjoner. Her er det masse juice blandet med rom, og dette er et særdeles spennende alternativ til den rådyre rusbrusen du får kjøpt i butikken. Knut Hveding er kompositøren av verket.
    26. september 2003
  • 26 September 2003 - 12:30

    Presseskapt rushysteri?

    Etter noen måneder med rusbrus i dagligvarebutikkene synker salgstallene, men det er ennå altfor tidlig å trekke bastante konklusjoner. Likevel er det et relativt skarpt skille mellom de foran og de bak bardiskene. De på innsiden kreerer helst drinkene se
    26. september 2003
  • 25 September 2003 - 12:41

    Test av blended whisky

    Blended whisky er ikke nødvendigvis en blandet opplevelse og mindreverdig sammenlignet med maltwhisky. Derimot er det en kategori med et bredt og variert utvalg, både smaks- og prismessig. Det er i alle fall panelets inntrykk etter å ha smakt 30 produkter
    25. september 2003
  • 24 September 2003 - 01:01

    Spansk med fransk touch

    På grensen mellom Frankrike og Spania ligger et vinområde som er lite kjent men som lager gode nok viner til å få innpass på verdens beste restaurant. Best av alt er at de er tilgjengelige i Norge til en overkommelig pris.
    24. september 2003
  • 19 September 2003 - 12:05

    Test av røde viner fra Ribera del Duero

    De 31 røde vinene fra Ribera del Duero som Apéritifs panel har blindsmakt er av stort sett svært overbevisende god kvalitet. Kun få viner skuffer. Selv om antall meget gode og gode kjøp ikke er veldig stort, er det likevel enkelte viner som utmerker seg s
    19. september 2003
  • 18 September 2003 - 08:01

    Sherryvirvar?

    Alle de ulike betegnelsene for sherry gjør at du skal ha tunga rett i munnen ikke bare når du smaker men særlig når du skal kjøpe inn. Her er en liten guide til den rikholdige sherrymenyen.
    18. september 2003
  • 17 September 2003 - 10:32

    En prinsesse verdig

    Det vakre og varme høstværet forlenger hvitvinssesongen, selv om vi kanskje ønsker oss en vin med større fylde enn det vi velger mens sola står midt på himmelen. Ukens vin er perfekt for høstlige menyer enten de henter sine ingredienser fra hav eller land
    17. september 2003
  • 12 September 2003 - 14:36

    Champagneglassets brystmål søkes

    Hva med å servere champagne fra glass formet av dine egne bryster? Ikke umulig, skal vi tro en italiensk vinprodusent som nemlig er i gang med en konkurranse der innehaveren av "idealbrystet" vil få sine ergonomiske attributter foreviget i en støpeform fo
    12. september 2003
  • 10 September 2003 - 11:02

    Prisgunstig fra Nord-Spania

    Hvis du ikke har hørt om vinområdet Cariñena, har du noe til gode - i hvert fall hvis du er på jakt etter gode rødvinskjøp. For her kommer flere attraktive kandidater til høstkosen.
    10. september 2003
  • 08 September 2003 - 11:15

    Baronen av Barossa

    Peter Lehmann har fått dette klengenavnet og er en levende legende. Det skyldes dyktighet og pågangsmot, og ikke minst en dyp solidaritet med vinbøndene i dalen han vokste opp.
    08. september 2003
  • 03 September 2003 - 16:56

    Nyhetene på polet september 2003

    Septembernyhetene fra Vinmonopolet er tallrike, også når det gjelder gode kjøp. Og mange er tilpasset høstlige menyer. Men du må være forberedt på å åpne pengepungen. Selv om det finnes trøst for den som har budsjettbegrensninger.
    03. september 2003
  • 03 September 2003 - 09:06

    Tidlig høst fra down under

    Ukens vin har det du ønsker deg på denne tiden av året, frisk nok til at den kan nytes på lune høstdager og varm nok til dagene hvor temperaturen blir faretruende lav. Dessuten er prisen på riktig side av hundrelappen.
    03. september 2003
  • 02 September 2003 - 10:30

    Alternativ Avec

    Nordmenn er kjent for sin avec. Det er faktisk ingen som drikker mer avec pr innbygger. Selv om de fleste forbinder avecen med cognac, er det mange som sverger til brandy, som franske St. Rémy.
    02. september 2003
  • 01 September 2003 - 11:00

    Test av tyske hvitviner

    Tyske hvitviner og selvsagt av druen riesling, får ufortjent lite oppmerksomhet, for i mengden av billige volumprodukter finnes de flotteste matviner. Og best av alt er at prisene er uslåelig lave i forhold til viner det er naturlig å sammenligne med. Bla
    01. september 2003
  • 29 August 2003 - 12:19

    El Diablo slik den lages i Stockholm

    En djevelsk god drink smaker vel ekstra godt nå som helgen atter en gang står for døren. El Diablo er blitt en spesialitet på Metró Restaurant & Bar som du finner i Söder i Stockholm. Stedet er også ytterst populært. Kan det skyldes drinken mon tro?
    29. august 2003
  • 28 August 2003 - 11:45

    Gulldryss til norsk brennevin

    Arcus ble i årets International Wine and Spirits Competition tildelt hele seks gullmedaljer. Tre akevitter, én cognac, én vodka og én likør nådde helt frem til juryens hjerter - og sanseorganer. To av disse ble også tildelt den aller gjeveste premien; Tro
    28. august 2003
  • 27 August 2003 - 09:02

    Saftig spansk til godpris

    En lun sensommerkveld fortjener en saftig og velsmakende rødvin. Denne uken kommer den fra Spania. Og den er like god om du velger å nyte den alene eller til grillmaten.
    27. august 2003
  • 26 August 2003 - 12:29

    På egne ben

    Du kan skrive hva du vil om Per Heimly. Han skal uansett godkjenne det før det får stå på trykk. Slik er det å stå på egne ben.
    26. august 2003
  • 24 August 2003 - 21:55

    Nordisk mesterskap for vinkelnere

    At Juha Lihtonen fra Finland er Nordens dyktigste sommelier ble ettertrykkelig stadfestet under mesterskapet i Oslo Spektrum den 24. august. Han vant hårfint foran fjorårets toer, svenske Bjørnstierne Antonsson.
    24. august 2003
  • 20 August 2003 - 10:21

    Jubileum til jubelpris

    Denne uken feirer vi en gammel rød kjenning som nå er rimeligere enn på lenge samtidig som vi gleder oss over en superbillig og superfruktig hvitvin fra samme produsent. Og vi gir oss ikke med det, for denne uken byr på enda to spennende nyheter fra helt
    20. august 2003
  • 15 August 2003 - 09:57

    Absolut Boost så enkelt

    Ukens drink kan kanskje, dersom ønskelig, gi deg en ørliten boost inn i helgens avslappende atmosfære. I denne drinken benyttes det en rekke svært spennende bestanddeler, noe som etter vår mening borger for en smaksopplevelse du bør ta deg tid til å mikse
    15. august 2003
  • 13 August 2003 - 12:00

    Topp spanjol til bunnpris

    Selv om ikke alle er enige i at 99,50 er bunnpris, er ukens vin et usannsynlig godt kjøp. For denne nordspanske vinen er pakket med smak. Så mye at den holder til langt mer enn sommerlig grillmat, og dessuten har et godt lagringspotensial.
    13. august 2003
  • 12 August 2003 - 09:29

    Jakten på terroir

    Australske vinprodusenter arbeider intenst med å etablere tydeligere stedsidentitet for sin portefølje, og giganten Rosemount ligger langt fremme i dette racet.
    12. august 2003
  • 07 August 2003 - 15:03

    Arven videreføres

    Terradora og Feudi di San Gregorio tar Campanias stjernedruer til nye høyder, om enn på hvert sitt vis.
    07. august 2003