Kolje kan brukes til mer enn du tror
Pai med røkt kolje
Fremgangsmåte
Du trenger en paiform på ca 24 cm.
Sett stekeovnen på 200 °C.
Ha paideigen i paiformen og trykk deigen inntil kanten.
Prikk bunnen med en gaffel og sett den i kjøleskapet.
Skjær ut rent fiskekjøtt om fisken er med skinn og bein. Skrap løs restfiskekjøtt med en skje. Del det i små terninger, og skjær vårløk i tynne skiver.
Visp sammen crème fraiche, egg, sennep og pepper.
Legg koljen i formen, fordel vårløk og ost over. Legg på tomatene.
Hell eggblandingen over og stek paien i ca 35 minutter, til den kjennes fast og ferdig.
Server gjerne revne gulerøtter eller en grønn salat til.
Se alle våre andre fristende oppskrifter på pai
Flere oppskrifter med røkt kolje finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Røkt kolje med paprika
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 194.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
Røkt kolje med escalivada
Fremgangsmåte
Lekkert servert røkt kolje med mye fin smak. Retten passer til lunsj eller som en lett middagsrett.
Start med paprikaen. Bak den i ovnen på høy varme, ca. 250 grader til overflaten blir brunflekket, ikke la deg skremme av den ser svidd ut.
Ta paprikaen ut og dekk den til. Når den er så avkjølt at du kan ta i den, flå av skinnet og skrap ut frøene.
Skjær paprikaen i tynne strimler.
Skru ovnsvarmen ned til 160 grader. Drypp 1 ss olivenolje over koljen og bak den midt i ovnen i 6-7 min.
Skrell og skjær auberginen i store terninger, drypp dem med 1 ss olivenolje og sitronsaft og bak den i ovnen ved siden av fisken (hvor lang tid auberginen trenger i ovnen avhenger av størrelsen på bitene).
Smak til auberginen med salt og pepper og flak opp fisken.
Hakk sjalottløken og fres den i resten av oljen. Skyll og kutt opp vårløken og bland den med sjalottløk, aubergine, paprika og spinat. Smak til med salt og pepper.
Rør sammen majones og sennep.
Anrett den lune salaten på porsjonstallerkener med flaket kolje over.
Legg på et par flak av parmesan, dryss gressløk eller kjørvel over og server sennepsmajonesen til sammen med godt brød.
Tips: Det er de grillede grønnsakene som kalles escalivada. Dette er en katalansk rett som også kan inneholde tomater. Den passer til både kjøtt og fisk.
Her finner du flere oppskrifter på røkt kolje
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG