Ørret er enda mer fargerik
Ovnsbakt ørret med sellerirotkrem og eple
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 80 grader.
- Skjær ørretfilet i porsjonsbiter.
- Pensle et stekebrett med olivenolje og dryss med salt. Riv skall av sitron. Press også sitronsaft til å bruke i salaten.
- Legg ørretstykkene på brettet og dryss salt, pepper og sitronskall over.
- Bak ørreten i stekeovnen til den får en kjernetemperatur på 42 grader, det tar ca. 10 minutter.
- Sellerirotkrem: Rens og skjær sellerirot i biter. Kok bitene møre i lettsaltet vann, ca. 10 minutter. Hell av vannet og mos sellerirot med med fløte og smør. Smak til med salt og pepper.
- Salat: Skjær selleri i biter og kok dem 1 minutt. Avkjøl dem etterpå. Skrell eple, ta ut kjernen og skjær i små terninger. Bland eple og selleri og smak til med salt, pepper, olivenolje og sitronsaft.
- Server ørret med sellerirotkrem og eple- og sellerisalat samt kokte poteter.
Denne oppskriften er ment som en forrett
Tips:
Du kan bruke en melonskje til å forme fine eplekuler.
Se andre gode forslag til middager med ørret
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG
Pasta med fersk og røkt ørret
Fremgangsmåte
Kok pastaen et par minutter kortere enn anvisning på pakken i godt saltet vann.
Skjær ørretfileten i små terninger og den røkte ørreten i strimler.
Vask, rens og skjær vårløk i tynne skiver og brokkoli i små buketter.
Tilsett vårløk og brokkoli i kasserollen sammen med pastaen når den er nesten kokt, og la det koke sammen med pastaen de siste minuttene.
Hell av vannet og la pasta, vårløk og brokkoli være igjen i kasserollen. Tilsett de rå ørretbitene, olje, salt og pepper, bland forsiktig og sett på lokket.
La det hele stå 1-3 minutter på svak varme til ørreten er ferdig.
Tilsett vann og buljongterning, kok opp og jevn med maisennajevner.
Tilsett sausen og halvparten av den røykte ørreten i kasserollen sammen med pasta, ørret og grønnsaker.
Bland forsiktig, og la det trekke i 1-2 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Server pastaen med resten av den røkte ørreten og finhakket gressløk over.
Tips: Her kan du gjerne bruke annen type pasta slik som spagetti, linguini, pappardelle eller tagliatelle.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
81 POENG
Helgrillet fjellørret med spicy agurksalat
Fremgangsmåte
Ha godt med salt og pepper i buken på fisken. Stapp den med litt bladpersille og noen sitronskiver.
Legg noen sitronskiver bortover på underlaget. La dem overlappe hverandre litt. Legg godt med bladpersillekvister på toppen.
Legg fisken på og topp med flere persillegrener og sitronskiver.
Bruk en tjukk hyssing som har vært bløtlagt i vann og bind rundt fisken sånn at den holder sitronskivene og urtekvistene på plass.
Dette beskytter fisken og er med på å gi fiskekjøttet god smak. Brenner persillen seg litt, er det bare bra fordi det tilfører røyksmak.
Grill fisken på ganske høy, men indirekte varme med lokk i ca. 10-15 minutter på hver side.
Pisk sammen eddik, salt, pepper og olivenolje til en dressing og hell over agurken.
Bland godt og server til den grillede fisken.
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 294.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
82 POENG