Torsk er alltid bankers
Torsk med tomat og hvitløk og rødvinssaus
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 180 ◦ C.
- Skjær fiskefileten i fire jevnstore stykker, dryss dem med salt på begge sider og la dem ligge i ca. 10 minutter. Tørk fisken og brun den lett på begge sider i olje. Legg fisken over i ildfast form.
- Fres sjalottløk, hvitløk, i tynne skiver, og tomater, hakkete soltørkete, i oljen etter fisken, i 3-4 minutter. Bland inn timian og hell det over fisken.
- Dryss på mandelflak og bak fisken i ovn til den er akkurat gjennomkokt, 8-10 minutter.
- Lag sausen mens fisken står i ovnen.
- Kok sjalottløk, rødvinseddik og rødvin inn til det bare er ca. ½ dl igjen. Visp inn smør i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg. Smak til med salt.
Server fisken med sausen, poteter og grønn salat eller kokte grønnsaker, for eksempel brokkoli eller aspargesbønner.
Her finner veldig mange oppskrifter med torsk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Lettsaltet torsk med gulrot og nøttesmør
Fremgangsmåte
Start med å skrubbe potetene godt, rensk gulrøttene. Legg potetene i kasserolle og dekk dem med vann, kok opp, ca 20 minutter på middels varme. Ha vann i en kasserolle til gulrøttene, sett på koking slik at vannet koker, skjær gulrøtter i julienne-biter, ha i 1 ts salt i vannet og kok dem i 10-15 minutter.
Sett på 2 liter vann til fisken. Ha oppi fisken når vannet koker. Ha fisken i kokende vann og la den trekke i ca 15 minutter.
Varm opp stekepannen, hakk hasselnøtter i biter og rist dem i pannen i 5-10 minutter.Når nøttene er ristet, has de over i en liten kasserolle sammen m ekte smør, la dette stå på 1, slik at smøret smelter og alt holder seg varmt.
Kjenn med kniv om poteter og gulrot er kokt, når de er ferdige ta av vannet. Legg opp fiskebiter på tallerkener, poteter (gjerne med skall om det er nypotet), gulrøtter og ta en øse og tøm nøtter og smelta smør over potetene og gulrøttene. De som ønsker det kan også ha smelta smør på fisken.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos
Fremgangsmåte
- Torsk: Hvis fisken har skinn, behold skinnet på og skrap det godt. Dryss salt på kjøttsiden og la hvile i 10 minutter.
- Vask bort saltet, tørk med kjøkkenpapir og del opp i serveringsstykker.
- Knus hvitløken med den flate siden av en kniv.
- Varm opp olje i en panne, ha i hvitløk og timian og legg fiskebitene oppå med skinnesiden ned i ca 4 minutter. Snu fisken og tilsett smør i pannen. Trekk pannen av platen og la fisken hvile i ca 4 minutter. Da er den perfekt stekt.
- Ta fisken ut av pannen og hold den varm, mens du lager sausen i samme panne.
- Appelsinsaus: Press appelsinen oppi pannen. Kok inn til halvparten gjenstår. Sil og ha over i en liten kjele. Pisk inn smøret i terninger. Smak til. Varm opp før servering.
- Potetmos: Skrell poteter. Kutt i biter og kok møre i lettsaltet vann, ca 15 minutter. Hell av kokevannet. Mos potetene. Tilsett smør og fløte og rør til jevn mos. Smak til.
- Salat: Skrell appelsinen og del inn i båter. Fjern skinnet på båtene. Skjær fennikel tynt med en mandolin eller ostehøvel. Bland appelsinbåter, fennikel og rødløk forsiktig i olivenolje og smak til.
- Rotchips: Skrell og skjær gulrot og rødbete i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller ostehøvel. Ha i en bolle med iskaldt vann. Tørk godt av grønnsakene.
- Varm opp olje til 180 grader. Når det freser rundt en liten trebit, er oljen varm nok.
- Stek grønnsakene i små batcher til de er lyst gylne og sprø. Rødbeter blir fort brent, så pass på. Ta opp med en hullsleiv og legge på kjøkkenpapir slik at overflødig olje drypper av. Dryss over salt og pepper.
- Server fisken med appelsinsaus, potetmos og salat. Strø chipsen på toppen.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG