Lekkert servert røkt kolje med mye fin smak. Retten passer til lunsj eller som en lett middagsrett.
Start med paprikaen. Bak den i ovnen på høy varme, ca. 250 grader til overflaten blir brunflekket, ikke la deg skremme av den ser svidd ut.
Ta paprikaen ut og dekk den til. Når den er så avkjølt at du kan ta i den, flå av skinnet og skrap ut frøene.
Skjær paprikaen i tynne strimler.
Skru ovnsvarmen ned til 160 grader. Drypp 1 ss olivenolje over koljen og bak den midt i ovnen i 6-7 min.
Skrell og skjær auberginen i store terninger, drypp dem med 1 ss olivenolje og sitronsaft og bak den i ovnen ved siden av fisken (hvor lang tid auberginen trenger i ovnen avhenger av størrelsen på bitene).
Smak til auberginen med salt og pepper og flak opp fisken.
Hakk sjalottløken og fres den i resten av oljen. Skyll og kutt opp vårløken og bland den med sjalottløk, aubergine, paprika og spinat. Smak til med salt og pepper.
Rør sammen majones og sennep.
Anrett den lune salaten på porsjonstallerkener med flaket kolje over.
Legg på et par flak av parmesan, dryss gressløk eller kjørvel over og server sennepsmajonesen til sammen med godt brød.
Tips: Det er de grillede grønnsakene som kalles escalivada. Dette er en katalansk rett som også kan inneholde tomater. Den passer til både kjøtt og fisk.
Her finner du flere oppskrifter på røkt kolje
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig