- Torsk: Hvis fisken har skinn, behold skinnet på og skrap det godt. Dryss salt på kjøttsiden og la hvile i 10 minutter.
- Vask bort saltet, tørk med kjøkkenpapir og del opp i serveringsstykker.
- Knus hvitløken med den flate siden av en kniv.
- Varm opp olje i en panne, ha i hvitløk og timian og legg fiskebitene oppå med skinnesiden ned i ca 4 minutter. Snu fisken og tilsett smør i pannen. Trekk pannen av platen og la fisken hvile i ca 4 minutter. Da er den perfekt stekt.
- Ta fisken ut av pannen og hold den varm, mens du lager sausen i samme panne.
- Appelsinsaus: Press appelsinen oppi pannen. Kok inn til halvparten gjenstår. Sil og ha over i en liten kjele. Pisk inn smøret i terninger. Smak til. Varm opp før servering.
- Potetmos: Skrell poteter. Kutt i biter og kok møre i lettsaltet vann, ca 15 minutter. Hell av kokevannet. Mos potetene. Tilsett smør og fløte og rør til jevn mos. Smak til.
- Salat: Skrell appelsinen og del inn i båter. Fjern skinnet på båtene. Skjær fennikel tynt med en mandolin eller ostehøvel. Bland appelsinbåter, fennikel og rødløk forsiktig i olivenolje og smak til.
- Rotchips: Skrell og skjær gulrot og rødbete i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller ostehøvel. Ha i en bolle med iskaldt vann. Tørk godt av grønnsakene.
- Varm opp olje til 180 grader. Når det freser rundt en liten trebit, er oljen varm nok.
- Stek grønnsakene i små batcher til de er lyst gylne og sprø. Rødbeter blir fort brent, så pass på. Ta opp med en hullsleiv og legge på kjøkkenpapir slik at overflødig olje drypper av. Dryss over salt og pepper.
- Server fisken med appelsinsaus, potetmos og salat. Strø chipsen på toppen.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk