- Sett ovnen på 120 grader.
- Ha sukkeret i en 1 ½ l form, og sett den på en middels varm kokeplate (eller i en stekepanne hvis du har gamle former og induksjonstopp.)
- Varm opp sukkeret til det har smeltet og er kastanjebrunt. Drei formen rolig slik at den blir jevnt glassert.
- Puddingen:
- Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha dem og vaniljestangen i en kjele.
- Ha i melk, fløte og sukker. Kok opp under omrøring.
- Avkjøl fløteblandingen og bland inn halvpiskete egg. Eggene må ikke vispes for mye, da det gir en pipete pudding (små-hullete).
- Sil blandingen over i formen.
- La formen stå i 10 minutter før den settes i ovnen (for å "sette" røren og hindre luftbobler).
- Sett karamellpuddingen i en langpanne på nederste rille og hell kokende vann i pannen, ca halvveis opp på formen.
- Stek i ca 2 timer ved 120 grader.
- Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en vætet skje om overflaten er fast. I så fall er puddingen ferdig.
- Avkjøl puddingen i formen til neste dag.
- Hvelv karamellpuddingen på fat før servering og pynt med pisket krem og bær.
Her finner du mange oppskrifter på desserter
Og finner du flere oppskrifter på karamellpudding
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev