Guide
Desserter til jul og nyttår
Foto: (Vitalina)
Slik lager du ekte Crème brûlée
Fremgangsmåte
- Snitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha de i en kjele sammen med vaniljestangen, fløte, melk og sukker.
- Kok opp og la trekke i 10 minutter før du setter blandingen til side og lar den kjøle seg ned.
- Pisk sammen eggeplommene, tilsett melkeblandingen mens du rører godt.
- Sett ovnen på 150 grader.
- Sil blandingen og hell den over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne, hell i 1/3 opp på formene.
- Stek i ovn på 150 grader, ca. 30-40 minutter.Desserten skal kjennes litt fast når du trykker lett på den.
- Avkjøl desserten og sett den kaldt frem til servering.
- Rett før servering drysser du over et tynt lag med brunt sukker (vanlig sukker kan også brukes). Sett desserten under varmt grillelement, ca. 2-3 minutter mens du passer på til sukkeret har blitt til karamell.
Tips: Bruk gjerne en egen crème brûlée-brenner eller en skibrenner til å karamelisere sukkeret.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
96 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 319.90 kr Basisutvalget90 POENG
-
89 POENG
Forsiden akkurat nå