Guide
Desserter til jul og nyttår
Foto: (Vitalina)
Crema Catalana spansk spesialitet
Fremgangsmåte
- Vask appelsinen godt og tørk den. Riv skallet av appelsinen, bruk kun det oransje, det hvite er bittert.
- Kok opp fløte og melk med halvparten av sukkeret, kanel og appelsinskall. Skru ned varmen og la fløtemelken trekke i 20 minutter.
- Sett ovnen på 95 grader.
- Visp eggeplommene sammen med resten av sukkeret. Kok fløtemelken opp på nytt.
- Sil litt av den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper slik at du får opp varmen litt på eggene. Ha i resten av fløtemelken og bland godt.
- Sil blandingen og fyll den i passende porsjonsformer. Bak i ovn ved 95 grader i ca. 50 minutter eller til massen har satt seg. Steketiden kan variere med formens størrelse.
- Avkjøl desserten og sett den kaldt frem til servering.
- Rett før servering drysser du overflaten med et tynt lag sukker som du karamelliserer med en crème brûlée-brenner.
Tips: Det er viktig ikke å ha i all den varme fløtemelken i eggene med det samme da eggeblandingen lett kan sette seg. Pisk derfor heller inn litt og litt av den varme fløtemelken.
Tips: Har du ikke en egnet brenner, kan du bruke grillelementet på ovnen eller en skibrenner.
Mange lekre desserter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
94 POENG
-
93 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
Forsiden akkurat nå