Guide
Desserter til jul og nyttår
Foto: (Vitalina)
Akevittmarinerte multer med råkrem
Fremgangsmåte
- Ha multene i en kjele og varm dem opp til de er lune.
- Smak til multene med akevitt. Akevitten skal bare runde av smaken på multene.
Råkrem:
- Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Rør forsiktig inn pisket krem.
- Server lune multer med råkrem ved siden av.
Flere deilige desserter med multer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
Iskake med multer
Fremgangsmåte
- Nøttebunn:
Varm stekeovnen til 160 grader. Dekk bunnen av en springform (24-26 cm) med bakepapir. - Mal nøttene på kvern eller finhakk dem i en food processor. Stivpisk eggehvitene og vend inn melis og nøtter eller mandler.
- Fordel røren i kakeformen og stek kakebunnen på nederste rille i ca. 40 minutter. Avkjøl den i formen
- Iskrem:
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5-6 minutter. Hell av vannet og løs opp én og én plate i ½ dl kokende varmt vann. Rør til all gelatinen er oppløst. - Pisk eggeplommer og sukker til ekstra tykk eggedosis. Tilsett pisket kremfløte og multer.
- Ha i smeltet gelatin i en tynn stråle, mens du blander forsiktig, men godt med en slikkepott.
- Hell kremen over den avkjølte kakebunnen og la formen stå i kjøleskap til kremen er stiv. Dekk kaken med multer og dypfrys den.
- Lokk på kaken:
Ta kaken ut av fryseren ca. 1 time før servering. - Kok opp vann i en kjele. Tilsett gelépulver og rør til det er oppløst. Avkjøl og hell geleen over kaken. Sett den i kjøleskap så gelélokket stivner.
- Ta kaken ut av formen, og trekk av bakepapiret før kaken legges over på et fat.
Lyst på en annen dessert med multer, da finner du de her
Lyst på en annen iskrem. Se her
Mange lekre desserter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 319.90 kr Basisutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
80 POENG
Forsiden akkurat nå