Guide
Desserter til jul og nyttår
Foto: (Vitalina)
Kardemomme-pannacotta med ananas og granateple
Fremgangsmåte
- Bland kremfløte, kardemomme og gelésukker i en kjele.
- Kok opp under omrøring og kok deretter i et halvt minutt.
- Hell opp i pene glass eller dessertskåler. Sett dem i kjøleskap for å stivne.
- Skjær ananasen i biter og bland med granateplekjernene. Fordel blandingen oppå pannacottaen.
- Hell juice, vann og gelésukker i en kjele.
- Kok opp og kok deretter i et halvt minutt. Avkjøl litt før det fordeles over frukten.
- Sett det kaldt frem til serveringen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 346.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
87 POENG
Safranpannacotta
Fremgangsmåte
- Legg gelatinplatene i kaldt vann.
- Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha de og vaniljestangen i en kjele. Ha i fløte og sukker, og kok opp under omrøring. La blanding trekke i ca 2 min.
- Tilsett utbløtt gelatin og rør godt om. Ha i safranen - gjem noen tråder til pynt.
- Sil røren og hell i porsjonsformer/glass og sett kaldt i kjøleskapet til den stivner, 2-3 timer, eller natten over.
Server safranpannacottaen med krumkaker eller pepperkaker ved siden av.
Tips: Har du ikke safran kan du bruke gurkemeie (ca. en teskje), men den lekre safransmaken får du jo ikke.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.38 l Pris: 569.80 kr Bestillingsutvalget94 POENG
-
91 POENG
-
TysklandVolum: 0.38 l Pris: 496.60 kr Uten utvalg91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå