Guide
Desserter til jul og nyttår
Foto: (Vitalina)
Sjokolademousse med crumble
Fremgangsmåte
- SJOKOLADEMOUSSE:
- Ha marshmallows, smør, sjokolade og vann i en tykkbunnet kjele.
- Sett kjelen på platen på svak til middels varme og la dette smelte mens du rører det.
- Ta kjelen av platen.
- Pisk kremfløten stiv sammen med melis og vend dette i den avkjølte sjokoladeblandingen. Rør forsiktig til du har en glatt og jevn krem.
- Øs opp i glass og avkjøl.
- SJOKOLADECRUMBLE:
- Rør alle ingrediensene sammen i en skål med teskje.
- Legg massen utover bakepapir og stek dette i 5-6 minutter på 200 grader.
- Avkjøl.
- SERVERING:
- Legg sjokoladecrumble-en oppå moussen og legg på noen bringebær og pynt med sitronmelisse.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
Enkel sjokolademousse å lage
Fremgangsmåte
- Pass på å ha romtempererte egg.
- Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt. Stivpisk eggehvitene med melis.
- Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis.
- Pisk sammen eggeplommene. Bland den smeltede sjokoladen forsiktig sammen med eggeplommene litt etter litt, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.
- Ha sjokolademoussen i porsjonsformer, eller en stor bolle. Settes kjølig i minst 2 timer før servering.
- Server sammen med litt pisket krem og gjerne frisk frukt.
Tips: Moussen kan godt lages 1-2 dager før bruk. Du kan smelte sjokoladen i microen i stedet for i vannbad. Smeltes på lav effekt i 30 sekunder av gangen. Rør mellom hver runde.
Fristende sjokoladekaker og -desserter finner du her
Mange lekre desserter finner du her
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
ItaliaVolum: 0.50 l Pris: 435.50 kr Uten utvalg92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
Forsiden akkurat nå