- Sett ovnen på 120 grader.
- Ha sukkeret i en 1 ½ l form, og sett den på en middels varm kokeplate (eller i en stekepanne hvis du har gamle former og induksjonstopp.)
- Varm opp sukkeret til det har smeltet og er kastanjebrunt. Drei formen rolig slik at den blir jevnt glassert.
- Puddingen:
- Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha dem og vaniljestangen i en kjele.
- Ha i melk, fløte og sukker. Kok opp under omrøring.
- Avkjøl fløteblandingen og bland inn halvpiskete egg. Eggene må ikke vispes for mye, da det gir en pipete pudding (små-hullete).
- Sil blandingen over i formen.
- La formen stå i 10 minutter før den settes i ovnen (for å "sette" røren og hindre luftbobler).
- Sett karamellpuddingen i en langpanne på nederste rille og hell kokende vann i pannen, ca halvveis opp på formen.
- Stek i ca 2 timer ved 120 grader.
- Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en vætet skje om overflaten er fast. I så fall er puddingen ferdig.
- Avkjøl puddingen i formen til neste dag.
- Hvelv karamellpuddingen på fat før servering og pynt med pisket krem og bær.
Her finner du mange oppskrifter på desserter
Og finner du flere oppskrifter på karamellpudding