Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 05 November 2000 - 16:12

    Karbonade med løk og fylte pannekaker

    Har du karbonadedeig i huset, kan du enkelt trylle frem alt fra klassiske karbonader til de mest temperamentsfulle og eksotiske retter. Apéritif gir flotte oppskrifter og selvfølgelig drikkeforslag på kjøpet.
    05. november 2000
  • 04 November 2000 - 11:08

    Trøffeltvisten i San Miniato:

    I november hvert år når de hissige diskusjonene mellom tilhengerne av De Hvite og De Svarte i Italia nye høyder. Tvisten om hvilken som er den lekreste - svart trøffel, eller hvit – går flere tusen år tilbake. Sentrum for de rivaliserende gruppenes tautre
    04. november 2000
  • 04 November 2000 - 01:00

    Forførende søtt

    Selv om det er mange godbiter blant så vel de røde som de hvite vinene, er det særlig de søte vinene - og særlig portugiserne - som stikker av med oppmerksomheten denne gangen. Som den tjue år gamle muskatellvinen Alambre fra Fonseca og Sétubal-halvøya i
    04. november 2000
  • 04 November 2000 - 01:00

    Medaljedryss over norske kjøttprodukter

    Tidenes største Norgesmesterskap i kjøttprodukter er nettopp avsluttet. Rekorddeltagelse med nesten 500 produkter fra hele landet ga også uttelling av gullmedaljevinnere.
    04. november 2000
  • 04 November 2000 - 01:00

    Calvados fra Roger Groult nå i Norge

    Calvadosfirmaet Roger Groult er en av de mest anerkjente Calvadosprodusenter i Normandie i Frankrike og lager Calvados av ypperste kvalitet. T. Storm & Sønner AS presentere nå familien Groults produkter på det norske markedet.
    04. november 2000
  • 03 November 2000 - 22:35

    Young Chef of the Year 2000

    Den 19. november er det igjen kåring av den beste unge kokken kåret blant ti finalister. Initiativtakere til konkurransen Young chef of the Year er den velkjente champagneprodusenten Moët & Chandon og dens norske importør Strøm. Vil du være tilskuer?
    03. november 2000
  • 03 November 2000 - 17:57

    Ny avdeling i Kristiansand

    Endelig starter en ny, norsk avdeling av Slow Food International - i Kristiansand denne gang. Det kommer sikkert til å handle mye om fisk og havets delikatesser i denne avdelingen, ut fra at Kristiansand har en særlig flott og avansert fiskebasar - men i
    03. november 2000
  • 02 November 2000 - 11:56

    Nyhetene på Vinmonopolet 4. november 2000

    Selv om det er mange godbiter blant så vel de røde som de hvite vinene, er det særlig de søte vinene - og særlig portugiserne - som stikker av med oppmerksomheten denne gangen. Som for eksempel den tjue år gamle muskatellvinen Alambre fra Fonseca og Sétub
    02. november 2000
  • 26 Oktober 2000 - 13:52

    Små marginer ga til slutt OL-bronse

    Til tross for fire gullmedaljer og høyeste poengsum noensinne nådde ikke de norske kokkene helt opp. Svenskene stakk av med sammenlagtseieren, mens Singapore knep sølvet fattige 0.14 poeng foran Norge.
    26. oktober 2000
  • 25 Oktober 2000 - 16:03

    Velduft til rakefisken

    Rakefisk er det like mange meninger om som politikk. Men at det trengs smakskraft i glasset når rakefisken inntas er alle enige om. Og de mest ihuga rakefiskelskerne nekter å drikke noe annet enn akevitt.
    25. oktober 2000
  • 25 Oktober 2000 - 01:00

    Norsk OL-gull i varmmat

    Det norske kokkelandslaget gikk helt til topps i kokkenes olympiade i Erfurt, Tyskland. Dermed dro Norge i land to gull av to mulige under mandagens varmmatkonkurranse.
    25. oktober 2000
  • 24 Oktober 2000 - 17:14

    Vin til vilt

    Vilt og vin i kombinasjon er i hovedsak et spørsmål om å sammenstille to former for intensitet. Det er påfallende hvordan manglende intensitet i en vin medvirker til at den faller sammen i møtet med norsk fauna i konsentrert form. Både vinen og viltet må
    24. oktober 2000
  • 21 Oktober 2000 - 21:50

    Årsmøte i DNVF

    Den 14. oktober arrangerte Den Norske Vinkelnerforening sitt årsmøte. Dessverre med en svært begrenset andel medlemmer i salen i forhold til foreningens størrelse som pr dato teller 184 hoder.
    21. oktober 2000
  • 21 Oktober 2000 - 21:48

    WSET Diploma

    Nå er tiden inne for å melde seg på studiene som skal ende i WSET Diploma, den høyeste utdannelsen blant tilbudene fra engelske Wine & Spirit Education Trust som kjøres på Norsk Hotellhøgskole i Stavanger i samarbeid med Gastronomisk og WSET London. Fagan
    21. oktober 2000
  • 21 Oktober 2000 - 21:45

    Etterlysning

    Vi mangler adresse til fem medlemmer og ber om hjelp fra deg.
    21. oktober 2000
  • 21 Oktober 2000 - 17:55

    Klippfisk på Fogo på søndag

    Klippfisk slik du aldri har smakt den sammen med vin valgt med stor omhu er hva Slow Food serverer i samarbeid med Oslos nyeste restaurant Fogo. På Kjøkkenet finner du parhestene Rune Pal og Johs Kørner. Medlem eller ikke, meld deg på i dag. Vi nyter sønd
    21. oktober 2000
  • 21 Oktober 2000 - 01:00

    Ny Courvoisier i begrenset opplag

    Courvoisier VSOP Exclusif introdusere i disse dager på det norske markedet. Denne konjakken er en eksklusiv blend fra Cognac-distriktet og vil være tilgjengelig i et begrenset antall av ca. 1000 flasker i Norge, sier Allied Domecq Spirits & Wine Norway i
    21. oktober 2000
  • 20 Oktober 2000 - 11:37

    Test av cognac VSOP 2000

    I Apéritifs test av i alt 22 VSOP (Very Superior Old Pale) og to spesiell-VSOP'er fant vi flere svært gode og enda flere gode cognacer. Rimeligst av toppskårerne er Prince de Polignac VSOP som med sin vellagrete blanding av inntil 30 år gamle cognacer tok
    20. oktober 2000
  • 19 Oktober 2000 - 01:04

    Skjell i vekst

    I Rogaland kan oppdrett og eksport av skjell bli den store vekstnæringen etter oljen. Apéritif har besøkt Norges største skjellanlegg i Forsand i Ryfylke. De ypperlige råvarene herfra havner også på restaurantbordene i oljebyen.
    19. oktober 2000
  • 19 Oktober 2000 - 01:00

    Mondavi + Rosemount = sant

    Robert Mondavi Oakville, California, og Rosemount Estates fra Hunter Valley, Australia, bekjentgjorde i dag at det er signert en intensjonsavtale om å starte et 50/50 joint venture-selskap som skal produsere og markedsføre to nye viner worldwide. En fra A
    19. oktober 2000
  • 18 Oktober 2000 - 19:10

    Dynamisk duo

    I fjor vant den norskkomponerte whiskyen Upper Ten en gullmedalje i klassen blended whisky med alder under 11 år. Kåringen ble foretatt etter en blindtest av det kjente tidsskriftet Wine & Spirit International.
    18. oktober 2000
  • 18 Oktober 2000 - 01:00

    Kokkelandslaget klar for OL

    Med gull i blikket er det norske kokkelandslaget på vei til bransjens OL i Erfurt i Tyskland. På pressekonferansen onsdag fortalte det ti mann sterke laget om forventningspress og detaljerte forberedelser.
    18. oktober 2000
  • 18 Oktober 2000 - 01:00

    Verdens dyreste vin er funnet

    En engelsk søndagsavis tror den har funnet verdens dyreste restaurantvin; en flaske Romanée-Conti 1875 til den nette pris av 50 000 pund til salgs på det supereksklusive Graycliff Hotell på Nassau i Bahamas.
    18. oktober 2000
  • 18 Oktober 2000 - 01:00

    Rekordpris for Grange

    En flaske med den sjeldne 1951 Penfolds Grange, for øvrig Australias mest feirede vin, er solgt på en aksjon i bourne for rekordhøye 16 000 engelske pund når du legger til gebyret kjøperen må betale.
    18. oktober 2000
  • 18 Oktober 2000 - 01:00

    Dobbel Rogalending

    På akevittfronten i Stavanger skjer det mye spennende om dagen. Den 18. oktober åpnet restaurant Kongen i Stavanger ny akevittbar: Straen fiskerestaurant og akevittbar. Hovedfokus blir Rogalandske retter og drikke. På drikkefronten har Ringnes og Arcus gå
    18. oktober 2000