Slow Food etableres i Stavanger

I forbindelse med Stavanger Vinfest 2000 etableres den andre Slow Food-avdelingen i Norge. Stiftelsen skjer på Café Italia fredag 25. mars kl 18.30. Slow Foods lokalavdelinger kalles Convivium som kommer fra det latinske ordet for festmåltid eller festlig
Redaksjonen
19 Mars 2000 - 01:28

Arne Bertelsen fra Restaurant Baltazar vil sammen med "skapkokk" og Slow Food-entusiast Hans Petter Uleberg stå for kveldens helitalienske meny. Fra starten med en rekke antipasti via pasta, fisk, kjøtt, ost, dessert til biscotti vil innholdet både på tallerkenene og i glassene ha sitt utspring i støvellandet ved Middelhavet. I tillegg til måltidet vil Slow Food presenteres for gjestene. Det er satt et tak på 20 gjester til denne samlingen, og interesserte bør så raskt som mulig henvende seg til Café Italia på telefon 5185 9290. Riktig greie i riktig by At det er Stavanger som får det andre Norske conviviet, kommer ikke som noen bombe på noen av de som kjenner denne byen. Kombinasjonen av et sterkt fagmiljø rundt høyskolen og Gastronomisk Institutt, et spennende og allsidig restaurantmiljø og en rekke privatpersoner med mye matglede og livslyst gjør at man har et ypperlig utgangspunkt når Slow Food nå etablerer seg i byen. Måltidet som ramme og arena for ideutveksling og kreativitet vil ha gode kår i disse omgivelsene.

Slow Food vil være en nyttig brobygger mellom ulike miljøer og det nye conviviet vil bli mye mer enn en tradisjonell matklubb. Her skal miljøverneren som er opptatt av biologisk mangfold spille en like viktig rolle som slakteren som ønsker å levere de beste varene til sine kunder. Hver og en er viktige brikker i puslespillet som skal sikre oss ren mat, god mat, evnen til å nyte dette og bidra til å ta vare på tradisjonene.

- Skal vi få et bra Convivium i Stavanger, er vi avhengige av at folk som er interesserte i mat og vin deltar aktivt. Slow Food skal ikke bli en bransjeklubb,. men et treffsted for folk som er opptatt av måltidets kår i dagens samfunn. Mat og drikke som et snobbefenomen vil være et ikke-tema hos oss. Her skal du kunne utveksle ideer og treffe folk som er lidenskapelig opptatt av det gode livs mange fasetter, sier Craig Whitson som er initiativtaker til conviviet i Stavanger.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her