Slow Food etableres i Stavanger

I forbindelse med Stavanger Vinfest 2000 etableres den andre Slow Food-avdelingen i Norge. Stiftelsen skjer på Café Italia fredag 25. mars kl 18.30. Slow Foods lokalavdelinger kalles Convivium som kommer fra det latinske ordet for festmåltid eller festlig
Redaksjonen
19 Mars 2000 - 02:28

Arne Bertelsen fra Restaurant Baltazar vil sammen med "skapkokk" og Slow Food-entusiast Hans Petter Uleberg stå for kveldens helitalienske meny. Fra starten med en rekke antipasti via pasta, fisk, kjøtt, ost, dessert til biscotti vil innholdet både på tallerkenene og i glassene ha sitt utspring i støvellandet ved Middelhavet. I tillegg til måltidet vil Slow Food presenteres for gjestene. Det er satt et tak på 20 gjester til denne samlingen, og interesserte bør så raskt som mulig henvende seg til Café Italia på telefon 5185 9290. Riktig greie i riktig by At det er Stavanger som får det andre Norske conviviet, kommer ikke som noen bombe på noen av de som kjenner denne byen. Kombinasjonen av et sterkt fagmiljø rundt høyskolen og Gastronomisk Institutt, et spennende og allsidig restaurantmiljø og en rekke privatpersoner med mye matglede og livslyst gjør at man har et ypperlig utgangspunkt når Slow Food nå etablerer seg i byen. Måltidet som ramme og arena for ideutveksling og kreativitet vil ha gode kår i disse omgivelsene.

Slow Food vil være en nyttig brobygger mellom ulike miljøer og det nye conviviet vil bli mye mer enn en tradisjonell matklubb. Her skal miljøverneren som er opptatt av biologisk mangfold spille en like viktig rolle som slakteren som ønsker å levere de beste varene til sine kunder. Hver og en er viktige brikker i puslespillet som skal sikre oss ren mat, god mat, evnen til å nyte dette og bidra til å ta vare på tradisjonene.

- Skal vi få et bra Convivium i Stavanger, er vi avhengige av at folk som er interesserte i mat og vin deltar aktivt. Slow Food skal ikke bli en bransjeklubb,. men et treffsted for folk som er opptatt av måltidets kår i dagens samfunn. Mat og drikke som et snobbefenomen vil være et ikke-tema hos oss. Her skal du kunne utveksle ideer og treffe folk som er lidenskapelig opptatt av det gode livs mange fasetter, sier Craig Whitson som er initiativtaker til conviviet i Stavanger.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet
+
Godbiter i pollisten

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet

For den har fast plass og er et virkelig godt kjøp i ny årgang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet
+
Godbiter i pollisten

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet

For den har fast plass og er et virkelig godt kjøp i ny årgang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her