Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 02 Desember 2002 - 02:00

    Skjervengen tilbake i vinbransjen

    Mandag 2. desember 2002 distribueres de første varene fra Vecturas lager på Hasle med avsender Modern Wines AS, et datterselskap av Konsensus Holding AS. I et krevende og tøft marked som er i stadig forandring og enorm vekst starter Modern Wines med impor
    02. desember 2002
  • 01 Desember 2002 - 02:00

    Amerikas beste sommelier kåret

    Den amerikanske vinkelnerforening (American Sommelier Association) kåret den 26. november Den beste sommelieren i Amerika. Virginia Philip, 35, fra The Breakers i Palm Beach gikk til topps etter å ha slått ut 31 andre vinkelnere
    01. desember 2002
  • 29 November 2002 - 02:03

    Absinth

    Absinth var den store og sagnomsuste drikken på 1800-tallet i Paris. Den grønne fe, som den ble kalt, ble raskt populær blant artister og poeter som søkte nye nytelser. Kanskje var det mystikken rundt denne grønne fe eller at den inspirerte til kreativite
    29. november 2002
  • 29 November 2002 - 02:00

    Engelsk vinbutikk kåret til verdens beste

    Vinbutikken Berry Bros & Rudd med hovedkontor i London er kåret til verdens beste av det amerikanske Forbes Magazine.
    29. november 2002
  • 28 November 2002 - 02:02

    Meny og metanol

    Tør du handle på Meny, ropte en nabo etter meg i går da han så hvilke plastposer jeg hadde i hendene. Selvfølgelig, ville jeg svart etter at Meny første gang ble avslørt med svineri på fryselageret...
    28. november 2002
  • 27 November 2002 - 02:01

    Test av dolcetto

    Den norditalienske vinen dolcetto har funnet formen som et fullgodt alternativ til matbordet. Det demonstrerer blindtesten av i alt 18 viner til fulle. Her er det svært mange gode viner og tilsvarende gode kjøp.
    27. november 2002
  • 26 November 2002 - 02:00

    Eggebagel

    Nyt de deilige egg så ofte du kan. Egget er som kjent blitt frikjent for kolestrol-problematikken, så du kan trygt spise egg tilberedt i alle varianter uten det minste fnugg av skyldfølelse. Vi matcher de friske urtene med en velpriset chilensk hvitvin i
    26. november 2002
  • 26 November 2002 - 02:00

    Young Sommelier of the Year 2003

    Er du under 28 år og interessert i å skjerpe vinkunnskapene dine, kan premien for innsatsen bli en studietur til Champagne. En god grunn til å lese og lære litt mer.
    26. november 2002
  • 25 November 2002 - 14:39

    Ny vinkelnerutdanning

    Initiativtaker til Nordisk Sommelierutbildning, svenske Magnus Svensson, hevder at dette nye tilbudet til bransjens vininteresserte, både servitører og kokker, er skreddersydd for deres behov.
    25. november 2002
  • 24 November 2002 - 02:00

    Hugh Johnson går for plastkork

    Hugh Johnson en av verdens mest innflytelsesrike vinskribenter anbefaler nå plastkrok i stedet for den tradisjonell laget av naturlig amteriale.
    24. november 2002
  • 23 November 2002 - 02:00

    Sølv til Norge i Luxemburg Culinary World Cup

    Ungdomslandslaget for kokker kom på andre plass og tok sølv i Luxemburg Culinary World Cup denne uken. Skottland tok første plassen, og Irland ble nummer tre i konkurransen for juniorer. Det norske laget fikk gullmedalje i kaldmatkonkurransen og sølvmedal
    23. november 2002
  • 22 November 2002 - 02:02

    Magma Cocktail

    På 40- og 50-tallet var Dubonnet en in-drink i hele Europa, inkludert Norge. Siden har det vært stille. Kanskje på tide å ta flasken frem igjen og gi klassikeren en ny sjanse? Andreas Lansvik fra Magma i Oslo gir deg Ukens drink som er basert på nettopp D
    22. november 2002
  • 21 November 2002 - 12:52

    Årets Beaujolais Nouveau

    Nedenfor finner du en fullstendig oversikt over hvilke utgaver av Beaujolais Nouveau 2002 som er tilgjengelige på polet.
    21. november 2002
  • 21 November 2002 - 02:02

    Verdens beste og dyreste

    Dersom du har 800 kroner du ikke er helt sikker på hva du skal bruke til, er et alternativ å investere i ett kilo genuin Jamaica Blue Mountain kaffe. Om den er verd prisen, som er dannet mer på grunnlag av tilbud og etterspørsel enn objektiv kvalitet, får
    21. november 2002
  • 20 November 2002 - 13:24

    Kakao

    Kakaotreet, på latinsk Theobroma cacao, dyrkes i tropisk klima over hele verden, og de vestafrikanske landene står for den største produksjonen. Kakaofruktene minner om store valnøtter eller meloner. I modningsprosessen skifter fargen fra gult til oransje
    20. november 2002
  • 20 November 2002 - 02:00

    Armagnac er for de urbane

    Forbruket av brennevinssorten armagnac er et urbant fenomen i Norge. Minst selges det i Sogn og Fjordane, Agderfylkene, Nord-Trøndelag og Finnmark.
    20. november 2002
  • 19 November 2002 - 02:01

    Kultvin til rekordpris

    Pêra-Manca fra Alentejo er for tidens Portugals største kultvin som selges til en førstehåndspris av 30 euro. Den store etterspørselen og den begrensede produksjonen skaper grobunn for spekulasjon.
    19. november 2002
  • 19 November 2002 - 02:00

    Burgund i fritt fall

    Den stadig svakere verdensøkonomien har nå gitt den franske vinindustrien et virkelig hodebry. Ved den årlige vinauksjonen i Burgund denne uken falt auksjonsprisene med hele seks prosent.
    19. november 2002
  • 18 November 2002 - 02:00

    Gull til Norge i kaldmat

    Ungdomslandslaget for kokker har ligget i hardtrening i snaut ett år. Nå har innsatsen gitt resultater. Gullmedaljen i kaldmat gir en indikasjon på hvordan vi ligger an.
    18. november 2002
  • 16 November 2002 - 12:37

    Stiansens store koffert

    I sin første bok tar Bent og Annette Stiansen oss med på en fantastisk kulinarisk reise til steder så ulike som Frankrike, Italia, Vietnam, Thailand og Danmark.
    16. november 2002
  • 15 November 2002 - 02:05

    Manhattan

    Manhattan er den store klassikeren etter Dry Martini og ble etter sigende servert første gang i 1874 på Manhattan Club i New York. En av stedets bartendere mikset denne drinken for Sir Winston Churchills mor; Lady Randolph Churchill, i forbindelse med fei
    15. november 2002
  • 15 November 2002 - 02:02

    Vinkurs i Oslo 10. desember - Lær å smake vin med Toralf Bølgen

    Toralf Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker. Nå aktuell med boken Bølgens vin, en bok som tar for seg det helt grunnleggende innen vin. Denne kvelden lærer han deg og viser deg i praksis
    15. november 2002
  • 14 November 2002 - 02:00

    Absolut satser med ny smak og reklame

    Absolut spriter opp markedsføringen med ny reklamekampanje i USA. I annonsene er flasken fotografert på en måte som aldri tidligere er brukt i kampanjer for Absolut. Snart kommer også den sjette smaksvarianten, Absolut Vanilia
    14. november 2002
  • 13 November 2002 - 02:02

    Test av økologiske viner

    Apéritifs testpanel har blindsmakt 23 økologiske og biodynamiske viner som er i salg i Norge. Interessen for rene produkter er nemlig sterkt økende, også i Norge. Utvalget er foreløpig begrenset, men flere produkter kommer til.
    13. november 2002
  • 12 November 2002 - 02:00

    Test av bitter

    En bitter om dagen er godt for magen, kan vi være enige i men det er ikke alle av de 15 bitterdrammene Apéritif har testet som først og fremst er medisin. Prøv en av testens vinnere og opplev en bitter erfaring.
    12. november 2002