Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 29 Oktober 2002 - 16:40

    Akevitt mellom to permer

    Årets julegave til alle akevittelskere er allerede på plass i bokhandelen. Boken Akevitt - en norsk brennevinshistorie er ført i pennen av Norges eneste legale destillatør, Halvor Heuch, og omfatter det meste en trenger å vite om akevitt og norsk brennevi
    29. oktober 2002
  • 29 Oktober 2002 - 13:03

    Young Chef of the Year 2002

    Young Chef of the Year 2002 kåres 17. november på Sogn Videregående skole i Oslo. Konkurransen for kokker under 25 år setter fokus på Norges fremtidige stjernekokker og deres potensial. Arrangør er champagnehuset Moët & Chandon som lokker med fri reise og
    29. oktober 2002
  • 28 Oktober 2002 - 20:21

    Opplev våre spennende vinkurs i høst

    Apéritif arrangerer mange flotte vin- og matkurs - året rundt. Nå står det imidlertid igjen kun ett kurs denne høsten; Champagne . Alle våre kurs er åpne for alle som er interessert i å lære mer om de deilige dråper. Les videre og meld deg på. Kanskje s
    28. oktober 2002
  • 28 Oktober 2002 - 01:02

    Bli med og smak himmelsk champagne

    Ruinart er verdenskjent for sine karakterrike champagner. Andre produsenter i området misunner naturlig nok Ruinart for deres jordsmonn der druene dyrkes. Makan til viner, fulle av sjø, salt og fossile mineraler finnes knapt. Kun i Chablis kan du finne li
    28. oktober 2002
  • 28 Oktober 2002 - 01:01

    Cognac til et helt måltid

    At mesterkokker har gjesteopptreden på kjente restauranter, er ingen stor nyhet. Noe annet blir det når gjestekokken går sammen med en cognacprodusent og kun serverer cognac til maten. Apéritif testet Thierry Verrats kokekunst og Alain Louis Royers cognac
    28. oktober 2002
  • 27 Oktober 2002 - 01:01

    11. november i Oslo - Bli med på unik smaking av supre viner fra Bordeaux

    Vi tør påstå at du sjelden får anledning til å smake så mange flotte viner fra Bordeaux som det du serveres denne kvelden. Dette er viner som garantert vil fortelle deg hvorfor Bordeaux i generasjoner har fengslet vinelskere hele verden over. Gå ikke glip
    27. oktober 2002
  • 25 Oktober 2002 - 01:00

    Mouton-Rothschild lanserer 2000-årgangen i spesialflaske

    Helt siden 1945 har Château Mouton-Rothschild engasjert ledende kunstnere til å utforme etikettene, og det har alltid vært forventet at de skulle bestå av noe helt spesielt. For den eksepsjonelle årgangen 2000 brytes tradisjonen. Nå er det flasken som får
    25. oktober 2002
  • 24 Oktober 2002 - 08:00

    Apéritifs Polliste matcher mat og vin

    Apéritifs Polliste er utrolig nyttig for deg som er opptatt av å finne ut hva vinen du har kjøpt passer til av mat. Lenker til hele 3200 oppskrifter og artikler ligger nå på plass i selve Pollisten og gjør det å velge kombinasjonen av mat og vin til en fo
    24. oktober 2002
  • 24 Oktober 2002 - 01:00

    Tre irske ølannonser stanset

    I Irland er tre reklamefilmer for øl stanset for visning på fjernsyn grunnet en rekke klager fra publikum. Det dreier seg om reklamekampanjer fra selskapene Guinness, Coors og Carlsberg.
    24. oktober 2002
  • 23 Oktober 2002 - 01:02

    Test av mørkt øl 2002

    Tilbudet av mørkt øl har økt de siste årene til glede for de som setter pris på det som i følge ølelskeren er det eneste ekte ølet. Her har du valget mellom i alt 36 forskjellige sorter fra både inn- og utland.
    23. oktober 2002
  • 22 Oktober 2002 - 01:01

    Heller øl enn VSOP

    Jon Arne Bertelsen prøver med sedvanlig hellig overbevisning å frelse og deretter lede også sigarrøykeren inn på den smale sti for å finne det optimale drikkefølget. Nåden ligger i den perfekte balanse. Og den oppnås ikke i en VSOP, er Bertelsens klare bu
    22. oktober 2002
  • 21 Oktober 2002 - 01:03

    Jumbo smak - Mini fett

    Snack-a-Jacks, et sunt, magert og et potensielt uimotståelig mellommåltid for alle som elsker snacks, lanseres nå i Norge. Produktet har en luftig og sprø struktur, og er laget av en unik og patentert blanding av ris og mais.
    21. oktober 2002
  • 20 Oktober 2002 - 01:00

    BAR Apéritif er lansert

    Apéritif står bak årets mest spennende lansering for bransjen, nemlig fagbladet BAR Apéritif. Som skal gi baren og pubens medarbeidere etterlengtet faglig påfyll og inspirasjon til å gjøre en enda bedre jobb og dermed få enda mer fornøyde gjester. BAR kom
    20. oktober 2002
  • 20 Oktober 2002 - 01:00

    Ny fransk vinkategori lansert

    En revolusjonerende plan som vil gjøre det mulig for vinprodusenter i Frankrike å ta et skritt utenfor det strikte lovverket i Appellation Controlée er lansert for den franske regjeringen. Bak står garvede og profesjonelle vinmakere.
    20. oktober 2002
  • 18 Oktober 2002 - 01:02

    Negroni

    Negroni nytes ofte som aperitiff og er opprinnelig fra Firenze tidlig på 1900-tallet. Grev Camillo Negronis favorittdrink var Américano. For å gi drinken mer futt bestilte han den med Gin. Denne drinken bestilte han om og om igjen, så bartenderen døpte li
    18. oktober 2002
  • 17 Oktober 2002 - 01:00

    Mann bitt av ''død'' slange på flaske

    En bonde i det sentrale Kina ligger på sykehus og er nå på bedringens vei etter å ha blitt bitt av en slange som hadde ligget ett år på en flaske med sprit.
    17. oktober 2002
  • 16 Oktober 2002 - 01:03

    Test av Cabernet Sauvignon fra Australia

    Cabernet sauvignon fra Australia støter ingen, og er derfor en type vin du med stor grad av sikkerhet kan servere dine venner. I hvert glass med australsk cabernet sauvignon-vin er det nemlig masser av smak. Det er den entydige konklusjonen etter av Apéri
    16. oktober 2002
  • 16 Oktober 2002 - 01:00

    Burgund 2002 en av de største noen sinne?

    Vinprodusentene i Burgund snakker allerede om en stor årgang. Noen mener til og med at 2002 vil overgå de eksepsjonelle årene 1990, 1996 og 1999. I motsetning til andre områder i Frankrike og Europa som har slitt med haglstormer og uvær har Burgund hatt f
    16. oktober 2002
  • 15 Oktober 2002 - 01:02

    Vinsmaking 5. november i Oslo - Jadot viser deg Burgund på sitt beste

    Burgund er sammen med Bordeaux nordmenns desidert største favorittområder innen vin. Nå får du en sjelden mulighet til å smake topp viner fra Burgund, og det til en svært rimelig penge. Kost på deg litt godsaker i høstmørket!
    15. oktober 2002
  • 13 Oktober 2002 - 01:00

    Fårikålfest

    Høst er fårikålsesong. Det er også den tiden på året vi ønsker å kose oss inne, gjerne sammen med gode venner. En stor gryte med fårikål gjør underverker i så måte. Vin og fårikål er vanskelig, og selv om en rieslingbasert hvitvin kan fungere, anbefaler v
    13. oktober 2002
  • 12 Oktober 2002 - 01:01

    Mandag 4. november 2002 - Bli med på Apéritifs store akevittsmaking

    Når julebordsesongen setter inn stiger nordmenns interesse for akevitt betraktelig. Smak en rekke norske akevitter sammen med oss og lær hva de passer til. Hør et unikt og svært underholdende foredrag av landets eneste lovlige destillatør; Halvor Heuch fr
    12. oktober 2002
  • 11 Oktober 2002 - 01:00

    VM-kokker på "treningsleir" med norsk ørret

    Onsdag 16. og torsdag 17. oktober kommer Storbritannia og USA sine to VM-kandidater til Norge for å forberede seg til Bocuse d'Or og for å bli kjent med landet som for tredje gang vil være konkurransens offisielle leverandør av sjømat.
    11. oktober 2002
  • 09 Oktober 2002 - 01:02

    23. oktober i Oslo - Portvin og mat i kombinasjon

    Du som er glad i portvin og som savner smakserfaring der portvin blir servert til mat har virkelig noe å glede deg til nå. I slutten av oktober kommer nemlig eksportsjef Luis Carneiro fra portvinshuset Fonseca på besøk. Vi serverer fire-retters meny og fe
    09. oktober 2002
  • 09 Oktober 2002 - 01:00

    Magnus Kjeldsrud ble Årets bartender

    Magnus Kjeldsrud (28) ble kåret til Årets Bartender da Beefeater International Bartender Competition gikk av stabelen på Smuget i Oslo tirsdag 8. oktober. Nummer to i sammendraget ble Richard Olsson fra Metro Bar i Bergen. Han vant både kreativitet og hur
    09. oktober 2002
  • 09 Oktober 2002 - 01:00

    Norgesmesterskapet i baristakunst 2003

    Årets store begivenhet for alle landets baristaer og kaffebarer nærmer seg. Jakten på Norges beste barista starter i slutten av oktober.
    09. oktober 2002