Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 27 Juni 2002 - 01:00

    Årets beste vinkart og barkart

    Nå kan ditt serveringssted være med å kjempe om tittelen årets beste vinkart eller beste barkart. Og det er ikke slik at det er kartet med de dyreste vinene eller det med de mest originale drinkene som vinner. En meget kvalifisert jury skal ta hensyn til
    27. juni 2002
  • 26 Juni 2002 - 01:00

    Har årgangen noen reell betydning for vinens kvalitet?

    Hvor viktig er en vins årgang - egentlig? Er en svak årgang virkelig så elendig at den ikke under noen omstendigheter kan anbefales? Neppe, men det er likevel flere grunner til å tenke seg om litt før du bestemmer deg for kjøp.
    26. juni 2002
  • 26 Juni 2002 - 01:00

    10 millioner liter vin styrtes

    En verdensomspennende nedgang i etterspørselen etter vin fra Beaujolais i Frankrike kan etter all sannsynlighet føre til at så mye som 10 millioner liter vin blir styrtet, destillert eller gjort om til vineddik.
    26. juni 2002
  • 23 Juni 2002 - 17:41

    Spennende reise med Apéritif - Oppdag Sør-Italias mat- og vinkultur

    Bli med Apéritif og Select Tours på en helt spesiell tur til det ukjente Sør-Italia der mat, vin og kulturopplevelser er spesielt tilrettelagt for deg som søker unike opplevelser. Med deg på reisen får du en lommekjent guide. Reserver en uke i slutten av
    23. juni 2002
  • 21 Juni 2002 - 13:33

    Kiwitini

    Ukens utvalgte drink - Kiwitini, er en perfekt sommerdrink i følge dens opphavsmann; Jens Johansson på Cosmopolitan i Oslo. Frisk og behagelig dempende på deilige sommerkvelder.
    21. juni 2002
  • 21 Juni 2002 - 01:00

    Syrah-Shiraz Navnbytte førte til salgssvikt

    Etter at den britiske dagligvarekjeden Sainsbury's ble tvunget til å endre navn på etiketten fra Shiraz til Syrah sank salget av vinen som en stein.
    21. juni 2002
  • 19 Juni 2002 - 10:50

    Grilltips til St. Hans og sommeren

    Nordmenn blir stadig mer avanserte på grillfronten. Nå er det gassgrill som er den desiderte bestselgeren. Det viktigste blir jo likevel råvarene du legger på grillrista, og varierte forslag til dette samt godt drikke får du her.
    19. juni 2002
  • 18 Juni 2002 - 17:08

    Frode Alnæs satser på bacalaoøl

    Frode Alnæs er kjent som både artist og driver av Dødeladen kultursted i Kristiansund. Nå satser han også på et eget øl til bacalao.
    18. juni 2002
  • 18 Juni 2002 - 01:01

    Stor test av chablis i 2002

    Etter å ha blindtestet 70 chabliser på alle nivåer, fra petit chablis og opp til grand cru, er konklusjonen klar: Meget høy kvalitet og noe av det beste du kan foreslå som følge til mat. Få med deg sommerens deiligste viner!
    18. juni 2002
  • 18 Juni 2002 - 01:00

    Test av chablis viser supre matviner

    Etter å ha blindtestet 70 chabliser på alle nivåer, fra petit chablis og opp til grand cru, er konklusjonen klar: Meget høy kvalitet og noe av det beste du kan foreslå som følge til mat. Få med deg sommerens deiligste viner!
    18. juni 2002
  • 16 Juni 2002 - 01:00

    Kyllingfilét med "fondant poteter", ansjos og persilleolje

    Kylling, og spesielt filét som er råvaren i dagens rett, er en fortreffelig kilde til middager av det lettere slaget. Delikate retter fortjener delikate viner, og derfor serverer vi utmerkede drikkeforslag av både rød og hvit karakter til dagens middagsre
    16. juni 2002
  • 14 Juni 2002 - 14:08

    Cubansk Mojito

    Mojito er cubanernes nasjonaldrink. Sammen med salsa og sigarer, samt en enestående sans for humor, er Mojito selve symbolet på den cubanske ånd.
    14. juni 2002
  • 14 Juni 2002 - 01:04

    Wok'n Roll

    Findus har lansert en ny wokserie med fem ulike smaker fra Asia og Afrika som er gode og raske å tilberede i stekepannen eller i den tradisjonelle asiatiske wokpannen.
    14. juni 2002
  • 14 Juni 2002 - 01:02

    Går mørkere tider i møte

    Godt voksne, bereiste og smaksbevisste mennesker foretrekker en noe mørkere kaffesmak. Det viser en spørreundersøkelse som MMI har gjennomført for Kaffehuset Friele i forbindelse med lansering av den nye kaffen; Café Noir.
    14. juni 2002
  • 13 Juni 2002 - 01:01

    Test av extra virgin olivenolje

    I Apéritifs omfattende test av i alt 37 extra virgin olivenolje fra Spania, Frankrike, Italia og Hellas er det tre italienske oljer som utpeker seg i toppen, og ganske så forskjellige oljer som fyller kriteriene panelet setter til en topp olivenolje, neml
    13. juni 2002
  • 13 Juni 2002 - 01:00

    Italia til topps i stor test av olivenolje

    I Apéritifs omfattende test av i alt 37 extra virgin olivenolje fra Spania, Frankrike, Italia og Hellas er det tre italienske oljer som utpeker seg i toppen, og ganske så forskjellige oljer som fyller kriteriene panelet setter til en topp olivenolje, neml
    13. juni 2002
  • 13 Juni 2002 - 01:00

    Ivar Amundsen gjenvalgt som formann i VBF

    Årsmøtet i Vin- og brennevinsimportørenes forening (VBF) har gjenvalgt Ivar Amundsen som formann for bransjeforeningen. Også nestformann Inge Hilland tok gjenvalg, mens Morten Klebo Espe og Johnny Gadderud er nyvalgte styremedlemmer. Årsmøtet 3.juni vedto
    13. juni 2002
  • 12 Juni 2002 - 01:00

    Årets beste klippfisk er kåret

    Portugals ambassadør, Manuel Barreiros, utropte 5. juni Nils Sperre AS som vinner av Årets beste klippfisk. Målsettingen med arrangementet som gikk av stabelen i Kristiansund er å sette fokus på klippfisk av høy kvalitet, slik at interessen blir større og
    12. juni 2002
  • 11 Juni 2002 - 01:00

    Engelstad og Stenberg & Blom fusjonerer

    Solera blir det nye eierselskapet som inkluderer Engelstad, Stenberg & Blom, Best Cellars og Cuveco, som blir eiet med 1/3 av Britt og Einar Engelstad, Torsten Tvenge samt Gunnar Stenberg og Blom familien.
    11. juni 2002
  • 11 Juni 2002 - 01:00

    Går mørkere tider i møte

    Godt voksne, bereiste og smaksbevisste mennesker foretrekker en noe mørkere kaffesmak. Det viser en spørreundersøkelse som MMI har gjennomført for Kaffehuset Friele i forbindelse med lansering av den nye kaffen; Café Noir.
    11. juni 2002
  • 11 Juni 2002 - 01:00

    Trendy sukkerprodukter

    Det er in å drikke kaffe. Dette har skapt et nytt marked for sukkerprodukter i Norden. Kafégjestene bestiller ikke lenger alminnelig kaffe, men café latte, cappuccino, café au lait og espresso. Kaffedrikken får i tillegg ofte følge av et sukkerprodukt som
    11. juni 2002
  • 10 Juni 2002 - 13:00

    Hjemmesidene til Vin - og brennevinleverandørenes forening (VBF) er flyttet til http://www.vbf-org.no
    10. juni 2002
  • 10 Juni 2002 - 10:14

    Ny Novelli

    Med raske penger, voldsom ekspansjon og himmelhøye ambisjoner levde den fransk-engelske kjendiskokken Jean-Christophe Novelli et heidundrende rock'n roll-liv på toppen av Londons evig svingende restaurantliv. Nå er alt forandret. Så forandret at et møte m
    10. juni 2002
  • 08 Juni 2002 - 01:00

    Falske opplysninger på etikett fører til kjempesøksmål i USA

    En amerikansk journalist har reist erstatningskrav på 50 millioner dollar mot en amerikansk matvareprodusent etter at datteren hennes er blitt overvektig. Produsenten hadde bare oppgitt halvparten av fettinnholdet på pakningen for et snacksprodukt med puf
    08. juni 2002
  • 05 Juni 2002 - 21:13

    Ikke alcopops i butikkene likevel

    Stortinget stopper salget av alcopops i butikkene. Sosialkomiteen har utsatt saken til høsten. Regjeringen la opp til at vi skulle få leske oss på nye alkoholholdige drikkevarer fra 1. juli, men har lidd nederlag i Stortinget.
    05. juni 2002