Vi griller fisk og skalldyr

Usikker på hva du skal servere på selveste nasjonaldagen? Fortvil ikke; vi oppfordrer deg til å grille. Ikke kjøtt, som ganske ordinært og tradisjonelt er for denne dagen, men derimot havets delikatesser, det enten være seg fisk eller skalldyr. Begge vari
Redaksjonen
17 Mai 2002 - 01:01

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Grillet laks og asparges

Grillet laks og asparges

Fremgangsmåte

  1. Skjær laksen i porsjonsstykker Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell denne over laksen.
  2. Dekk med folie og la stå i kjøleskap minst 1 time.
  3. Skrell aspargesen og del hver av dem i 2 biter.
  4. NB Avskjæret fra aspargesen skal ikke kastes men has i en kjele med vann og et laurbærblad (fra marinaden). Denne kraften bruker du en annen dag til suppe, eller fryser den inn.
  5. Lag marinaden og legg aspargesbitene i marinaden. Dekk med folie og la aspargesen marinere 1 time i kjøleskap.
  6. Ta ut laks og asparges av marinaden og sil denne over i en kjele. Ta vare på laurbærbladet som brukes til aspargeskraften.
  7. Kok inn til en tredel gjenstår og monter med smør. Hold varm.
  8. Grill asparges og laks på god varm grillpanne i 2-4 minutter eller på utegrillen.
  9. Anretning: Skjær reddik i tynne skiver og legg i iskaldt vann i 5 minutter. Hell av vannet og tørk.
  10. Legg reddikskiver i takmønster og legg aspargesene oppå. Topp med laksen, en sitronskive og urter/småsalat. Server sausen på siden. 

Mange andre retter med grillet laks du kan prøve

Her finner alle våre andre retter med laks

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Limegrillede reker eller scampi med grønnsakspyd

Limegrillede reker eller scampi med grønnsakspyd

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene unntatt rekene i en bolle. Legg rekene (med skallet på)  i marinaden og sett dem i kjøleskap minst 2 timer.
  2. Snu på rekene flere ganger. 
  3. Tre rekene på grillspyd og grill dem over godt varme glør 1-2 minutter på hver side. 
  4. Grønnsakspyd: 
  5. Skjær grønnsakene i skiver eller biter og tre dem på spyd.
  6. Pensle med olje og legg på grillen.
  7. Drypp sitron, samt litt salt og pepper over etter grilling. 

Tips: 
Server spydene på en seng av kokt ris. 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter
Dagens rett

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter

En fyldig salat som kan minne om en cæsarsalat, lager du raskt av ferdigstekt kylling - eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her