Smak Alsace på sitt beste

Tirsdag den 4. juni er det duket for en hvitvinsmaking av de sjeldne. Du får servert hele 11 viner, der de tre siste representerer noe av det aller beste du kan smake fra dette franske vindistriktet. Ikke la denne unike sjansen til å smake viner for til s
Redaksjonen
20 Mai 2002 - 12:52

Serge Dubs, World's Best Sommelier 1989, skriver følgende om den siste vinen du skal få smake:
"A very deep colour, intense, bright, with beautiful green tinges. An exceptionally concentrated and aromatic bouquet, complex and over-ripe. Aromas of honey, quince jelly, with a spicy note. Liqueur-like, with race and distinction, plenty of body yet not heavy. A very long-living wine that will develop almost without limit. An exceptional wine, to sip on its own or with foie gras or desserts that are not too sweet."

Men dette er selvsagt ikke alt. Lenger ned på siden ser du de andre vinene du får servert denne kvelden.

Tyskland og Frankrike
Som elv har Rhinen gjennom tidene samvittighetsfullt vært med på å gi oss vin fra Rhindalen i Tyskland. Mindre kjent er det kanskje at denne elven også renner gjennom Frankrike. Og det er i Alsace den sørger for liv til et vindyrkingsområde som er omlag 15 km bredt og 100 km langt. Her finner vi terrasse etter terrasse med vinstokker og med et klima som faktisk gir bedre viner enn i Rhindalen.

Hver by i Alsace innehar vinmarker med fem til seks forskjellige jordsmonn. Dette er, sammen med utstrakt produksjon av éndrueviner, med på å gi viner med definert mineralsk karaktér og flott struktur.

I Alsace skilles druesortene inn i to grupper; de edle og de uedle. De vanligste sortene; riesling, gewurztraminer, pinot gris (tokay d'Alsace) og muscat er alle blant de seks edle.

Tyskerne, som i perioder gjennom historien har hatt herredømme over området Alsace, var ikke delaktig i lage kvalitetsvin fra vinmarkene i området. Først i 1945, når Alsace igjen kom på franske hender ble vinmarkene utviklet mot den kvalitet vi ser i dag. Hugel var da også én av de viktigste pionerene når området skulle gjenoppbygges.

Det er Etienne Hugel som kommer til Norge for å servere deg denne rekken av klassiske Alsace-viner.

Les mer om Alsace her

(Klikk på "Tasting notes" for smaksnotater på vinene du skal smake.)

Avholdt arrangement

Følgende 11 viner skal du få smake denne kvelden:
w Riesling Hugel 2000 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 140,00)
w Riesling Jubilée Hugel 1998 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 210,00)
w Gewurztraminer Hugel 2000 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 145,00)
w Riesling Hugel Vendange Tardive 1989 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 400,00) (WS:90p) (Parker:92p)
w Tokay Pinot Gris Hugel Vendange Tardive 1996 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 450,00)
w Gewurztraminer Hugel Sélection de Grains Nobles 1989 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 795,00) (WS:93p)

Avholdt arrangement

Tid: 4. juni kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Shippingklubben, Haakon VII's gt. 1, 0112 Oslo.
(Toppetasjen i Thiis-gården)

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Avbestillingsfrist: 28.05.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 040602. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her