Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 15 Oktober 2002 - 01:02

    Vinsmaking 5. november i Oslo - Jadot viser deg Burgund på sitt beste

    Burgund er sammen med Bordeaux nordmenns desidert største favorittområder innen vin. Nå får du en sjelden mulighet til å smake topp viner fra Burgund, og det til en svært rimelig penge. Kost på deg litt godsaker i høstmørket!
    15. oktober 2002
  • 13 Oktober 2002 - 01:00

    Fårikålfest

    Høst er fårikålsesong. Det er også den tiden på året vi ønsker å kose oss inne, gjerne sammen med gode venner. En stor gryte med fårikål gjør underverker i så måte. Vin og fårikål er vanskelig, og selv om en rieslingbasert hvitvin kan fungere, anbefaler v
    13. oktober 2002
  • 12 Oktober 2002 - 01:01

    Mandag 4. november 2002 - Bli med på Apéritifs store akevittsmaking

    Når julebordsesongen setter inn stiger nordmenns interesse for akevitt betraktelig. Smak en rekke norske akevitter sammen med oss og lær hva de passer til. Hør et unikt og svært underholdende foredrag av landets eneste lovlige destillatør; Halvor Heuch fr
    12. oktober 2002
  • 11 Oktober 2002 - 01:00

    VM-kokker på "treningsleir" med norsk ørret

    Onsdag 16. og torsdag 17. oktober kommer Storbritannia og USA sine to VM-kandidater til Norge for å forberede seg til Bocuse d'Or og for å bli kjent med landet som for tredje gang vil være konkurransens offisielle leverandør av sjømat.
    11. oktober 2002
  • 09 Oktober 2002 - 01:02

    23. oktober i Oslo - Portvin og mat i kombinasjon

    Du som er glad i portvin og som savner smakserfaring der portvin blir servert til mat har virkelig noe å glede deg til nå. I slutten av oktober kommer nemlig eksportsjef Luis Carneiro fra portvinshuset Fonseca på besøk. Vi serverer fire-retters meny og fe
    09. oktober 2002
  • 09 Oktober 2002 - 01:00

    Magnus Kjeldsrud ble Årets bartender

    Magnus Kjeldsrud (28) ble kåret til Årets Bartender da Beefeater International Bartender Competition gikk av stabelen på Smuget i Oslo tirsdag 8. oktober. Nummer to i sammendraget ble Richard Olsson fra Metro Bar i Bergen. Han vant både kreativitet og hur
    09. oktober 2002
  • 09 Oktober 2002 - 01:00

    Norgesmesterskapet i baristakunst 2003

    Årets store begivenhet for alle landets baristaer og kaffebarer nærmer seg. Jakten på Norges beste barista starter i slutten av oktober.
    09. oktober 2002
  • 08 Oktober 2002 - 01:00

    Krug annonserer for første gang på 15 år

    Julehøytiden nærmer seg, og Krug benytter altså for første gang på 15 år muligheten for å påvirke champagnekonsumentene foran denne viktige salgsperioden.
    08. oktober 2002
  • 07 Oktober 2002 - 08:04

    VG og Apéritif samarbeider på nett

    VG Nett satser nå tungt på å bygge opp sin mat- og drikkeseksjon og har valgt apéritif.no som partner når det gjelder vin i den nye seksjonen som har fått navnet Vinguiden. Aase E. Jacobsen i apéritif.no skal levere en ukentlig spalte, nemlig Ukens vin. T
    07. oktober 2002
  • 07 Oktober 2002 - 01:02

    Test av brandy og fatlagret grappa

    Den amerikanske brandyprodusenten Germain-Robin gjør seg fortjent til dobbel testseier med sine eksklusive brandyer Cigar Blend og Shareholder's Reserve etter at Apéritifs panel har vurdert i alt 24 brandyer fra hele verden.
    07. oktober 2002
  • 05 Oktober 2002 - 01:00

    Startlisten for VM i kokkekunst trekkes

    Onsdag 9. oktober trekkes startlisten til Bocuse d'Or - VM i kokkekunst. For Norges gullhåp Charles Tjessem og 23 andre VM kandidater er startplasseringen viktig for konkurransen som går av stabelen i Lyon, Frankrike i januar 2003.
    05. oktober 2002
  • 03 Oktober 2002 - 01:02

    Stor test av hvite viner fra Loire

    Etter å ha smakt 50 tørre hvite viner fra Loiredalen er konklusjonen klar: Disse vinene bør få en enda mer sentral plass på vinkartet og i vår egen innkjøpsliste på polet, for makan til jevnt høyt nivå fra en region er det lenge mellom Apéritifs testpanel
    03. oktober 2002
  • 03 Oktober 2002 - 01:00

    Grand Marnier Trophy i Monaco 2003

    Søndag den 13. oktober kl. 16:30 på Lipp i Oslo braker det løs for delfinalen i denne internasjonale konkurransen hvor vinnerne i 25 deltakerland i juni neste år reiser til Monaco for å kjempe om beste Short Drink/Pre-Dinner drink. Dette er andre gang kon
    03. oktober 2002
  • 03 Oktober 2002 - 01:00

    Vinskole med Gastronomisk Institutt

    Gastronomisk Institutt har i en årrekke vært ansvarlig for gjennomføringen av landets eneste utdanning for vinkelnere og vinkursene fra engelske Wine and Spirit Education Trust. Høstens kurs tar for seg sentrale deler av disse kursoppleggene. Kursene gjen
    03. oktober 2002
  • 01 Oktober 2002 - 01:00

    Jay Tucker fra T. G. I. Friday's til topps med beste drink

    Jay Tucker fra T. G. I. Fridays gikk til topps i konkurransen om å mikse den beste drinken med Southern Comfort som basis. Dermed er det han som tar turen til USA nærmere bestemt New Orleanes. Det hele fant sted på Gloria Flames i Oslo 29. september.
    01. oktober 2002
  • 01 Oktober 2002 - 01:00

    Prisdryss over Chivas Brothers

    Chivas Brothers, Scotch Whisky seksjonen av Pernod Ricard, ble utnevnt til Distiller of the Year under The International Spirits Challenge som nylig fant sted i London
    01. oktober 2002
  • 28 September 2002 - 01:00

    Arrangerer gravøl for korken på Manhattan

    Randall Grahm, den californiske vinmakeren som har satt skrukork på 80 000 flasker av sin 2000 Bonny Doon Vineyard "Ca' del Solo Big House Red" og "Big House White" arrangerer 2. oktober et stort begravelsesselskap på en av Manhattans beste restauranter f
    28. september 2002
  • 27 September 2002 - 01:01

    Castro Cooler

    Om denne Ukens drink har hatt den tiltenkte effekt som dens navn klart uttrykker, vites ikke. Vi skal likevel ikke se bort i fra at den kanskje virker på oss andre også. Fridtjof Jahnsen på Cafe Con Bar er mannen bak drinken.
    27. september 2002
  • 26 September 2002 - 16:15

    Portugisisk vin-terminologi

    Her finner du en oversikt over vanlig portugisisk vin-terminologi.
    26. september 2002
  • 26 September 2002 - 01:02

    Vinsmaking i Oslo 15. oktober - Messias på flaske

    Portugisisk vin er vel bortimot noe av det mest prisgunstige vi som vinkjøpere kan komme over. Velproduserte viner som med sin innsmigrende kraft, sødme og fylde virkelig appellerer til oss nordboere. Nå skal du få oppleve hele 11 viner fra Vinhos Messias
    26. september 2002
  • 25 September 2002 - 01:00

    Mannen bak Jacob's Creek årets vinmaker i Australia

    Den anerkjente vinmakeren, Phil Laffer fra Orlando Wyndham, mest kjent for sine Jacob's Creek viner, er kåret til årets vinmaker i Australia. Prisutdelingen fant nylig sted i Sidney.
    25. september 2002
  • 25 September 2002 - 01:00

    Barolo mister 2002-årgangen

    Vinbøndene i Piemonte konstaterer nå en fullstendig ødelagt avling for årets produksjon av Barolo. Resultatet er at det vil bli lite eller ingenting å finne av Barolo av årgangen 2002 når vi når 2007 som ville vært lanseringstidspunktet. I Chianti krysser
    25. september 2002
  • 23 September 2002 - 01:01

    Dette er Bagateller for alle

    Det er ikke mer enn et år siden Eyvind Hellstrøm, nestoren i norsk matkunst, debuterte med sin bok Bagateller. Den som vet hvor mye arbeid det ligger bak en slik bok, ville kanskje ikke trodd at han skulle kaste seg ut i noe lignende med en gang, men nå l
    23. september 2002
  • 21 September 2002 - 01:00

    Karin Innerå ble Arktisk Kokk 2002

    Karin Innerå fra restauranten Du Verden i Svolvær er kåret til Arktisk Kokk 2002. Hun var ferdig med læretiden i vår, men i konkurransen hamlet hun opp med seks erfarne kjøkkensjefer fra Nord-Norge.
    21. september 2002
  • 21 September 2002 - 01:00

    Hvem er Norges beste bartender?

    For femte året på rad blir det luftig sjonglering, spektakulære stunts og mye show, når den norske delen av Beefeater International Bartender Competition går av stabelen. Den årlige kåringen av Årets bartender i regi av Beefeater Gin, finner i år sted på
    21. september 2002