Jay Tucker fra T. G. I. Friday's til topps med beste drink

Jay Tucker fra T. G. I. Fridays gikk til topps i konkurransen om å mikse den beste drinken med Southern Comfort som basis. Dermed er det han som tar turen til USA nærmere bestemt New Orleanes. Det hele fant sted på Gloria Flames i Oslo 29. september.
Redaksjonen
01 Oktober 2002 - 01:00

Juryen var helt klar i sin dom; Spirit of 74 kreert og mikset av Jay Tucker fra T. G. I. Friday's var den suverene vinner av konkurransen. Original, servert i cocktailglass med ferskenstein som garnityr. Frisk og fortsatt med smaken av Southern Comfort i behold.
 
Reglene var veldig enkle og tilpasset alle. Beste drink med Southern Comfort som basis eller hovedingrediens. Det var kun smak og utseende som talte når juryen bedømte drinkene.
 
Disse deltok i finalen:
Robert Lipic, Barbeint
Stig Bareksten, Lotus
Adelino Figueira, Håndshaker Coctail Bar representert ved Siri
Marianne Torp, Hotel City Fredrikstad
Patric Rosenfors, Kastanjen
Victor Casquinha, Christian Kvart
Jay Tucker, T. G. I. Friday's
 
Jay Tuckers vinnerdrink:
 
Spirit of 74
3 cl Southern Comfort
1 cl Cointreau/Triple Sec
Dash Monin Peach Syrup tilsmakt med frisk appelsin, sitron og fersken.
Servert i cocktailglass med ferskenstein (i glasset) som garnityr.
 
2. plass
Adelino Figueira fra Håndshaker Cocktail Bar:
 
Southern-Sunrise.com
4 cl Southern Comfort
10 cl appelsinjuice, Brämhult
Dash Grenadine
Dash Frothee
Dekorert med grapespiral, peppermynte og bjørnebær
 
3. plass
Stig Bareksten, Lotus:
 
New Direction
3 cl Southern Comfort
1 cl Marasquino Liqeure
3 cl saft av granateple
1 cl saft av appelsin
1 cl saft av sitron
appelsintwist
 
Alle tre ble laget med shaker.
 
I juryen satt folk som vet hvordan en god drink skal smake og hvordan den skal se ut: Johannes Myklebust fra Glitch og årets bartender 2001, Patrik Eriksson fra Lotus, Liz Mortensen som har drevet egen bar før hun begynte i Spiritus, Jan H. Amundsen ansvarlig redaktør i bransjetidsskiftet BAR Apéritif.
 
Bildet: Vinnerne Jay Tucker i midten, Siri fra Håndshaker Cocktail Bar som representerte Adelino Figueira og Stig Bareksten.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt
Ukens drink

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt

Ønsk det nye året velkommen med den mest elegante av alle drinker: Champagnecocktail. Men som her har fått en vri ved å bruke akevitt i stedet for cognac.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her