Jay Tucker fra T. G. I. Friday's til topps med beste drink

Jay Tucker fra T. G. I. Fridays gikk til topps i konkurransen om å mikse den beste drinken med Southern Comfort som basis. Dermed er det han som tar turen til USA nærmere bestemt New Orleanes. Det hele fant sted på Gloria Flames i Oslo 29. september.
Redaksjonen
01 Oktober 2002 - 01:00

Juryen var helt klar i sin dom; Spirit of 74 kreert og mikset av Jay Tucker fra T. G. I. Friday's var den suverene vinner av konkurransen. Original, servert i cocktailglass med ferskenstein som garnityr. Frisk og fortsatt med smaken av Southern Comfort i behold.
 
Reglene var veldig enkle og tilpasset alle. Beste drink med Southern Comfort som basis eller hovedingrediens. Det var kun smak og utseende som talte når juryen bedømte drinkene.
 
Disse deltok i finalen:
Robert Lipic, Barbeint
Stig Bareksten, Lotus
Adelino Figueira, Håndshaker Coctail Bar representert ved Siri
Marianne Torp, Hotel City Fredrikstad
Patric Rosenfors, Kastanjen
Victor Casquinha, Christian Kvart
Jay Tucker, T. G. I. Friday's
 
Jay Tuckers vinnerdrink:
 
Spirit of 74
3 cl Southern Comfort
1 cl Cointreau/Triple Sec
Dash Monin Peach Syrup tilsmakt med frisk appelsin, sitron og fersken.
Servert i cocktailglass med ferskenstein (i glasset) som garnityr.
 
2. plass
Adelino Figueira fra Håndshaker Cocktail Bar:
 
Southern-Sunrise.com
4 cl Southern Comfort
10 cl appelsinjuice, Brämhult
Dash Grenadine
Dash Frothee
Dekorert med grapespiral, peppermynte og bjørnebær
 
3. plass
Stig Bareksten, Lotus:
 
New Direction
3 cl Southern Comfort
1 cl Marasquino Liqeure
3 cl saft av granateple
1 cl saft av appelsin
1 cl saft av sitron
appelsintwist
 
Alle tre ble laget med shaker.
 
I juryen satt folk som vet hvordan en god drink skal smake og hvordan den skal se ut: Johannes Myklebust fra Glitch og årets bartender 2001, Patrik Eriksson fra Lotus, Liz Mortensen som har drevet egen bar før hun begynte i Spiritus, Jan H. Amundsen ansvarlig redaktør i bransjetidsskiftet BAR Apéritif.
 
Bildet: Vinnerne Jay Tucker i midten, Siri fra Håndshaker Cocktail Bar som representerte Adelino Figueira og Stig Bareksten.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sazerac er karnevalsdrink nummer en
Ukens drink

Sazerac er karnevalsdrink nummer en

Inviter til en skikkelig fest med karnevalbyens offisielle drink som har garantert for løssluppenhet i mer enn 170 år i New Orleans.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gjør noe ekstra med fastelavnsbollene - eller kjør klassisk  - her får du oppskriften
Ukens kake

Gjør noe ekstra med fastelavnsbollene - eller kjør klassisk - her får du oppskriften

Ingen fastelavnssøndag uten boller. Små som store ser frem til denne dagen. Men hvorfor spiser vi boller med krem til fastelavn og ikke ellers i året? Her får du svaret og selvsagt gode tips for bollebaksten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sazerac er karnevalsdrink nummer en
Ukens drink

Sazerac er karnevalsdrink nummer en

Inviter til en skikkelig fest med karnevalbyens offisielle drink som har garantert for løssluppenhet i mer enn 170 år i New Orleans.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gjør noe ekstra med fastelavnsbollene - eller kjør klassisk  - her får du oppskriften
Ukens kake

Gjør noe ekstra med fastelavnsbollene - eller kjør klassisk - her får du oppskriften

Ingen fastelavnssøndag uten boller. Små som store ser frem til denne dagen. Men hvorfor spiser vi boller med krem til fastelavn og ikke ellers i året? Her får du svaret og selvsagt gode tips for bollebaksten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fredagen fortjener en saftig og mør biff som denne med lekre hasselbackpoteter
Dagens rett

Fredagen fortjener en saftig og mør biff som denne med lekre hasselbackpoteter

Dagens rett kan lages på grillen, inne eller ute, og trenger "bare" poteter som tilbehør for å skape feststemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her