Ordningen medvirker til økt mersalg og gjestetilfredshet gjennom kunnskap om vin- og vinservering.
VINKURSMENY
Det legges opp til 5 grunnleggende kurs for serveringspersonale. Modulene vil ha fokus på de viktigste elementene i en service situasjon. Undervisningsmateriale blir utdelt i form av kompendier.
Grunnleggende vinkunnskap
Varighet; 6 timer.
Undervisningsform; tavleundervisning, diskusjon og smaking.
Kursets innhold:
Etter kurset skal studentene vite - Hva er vin, grunnleggende vinterminologi, vinproduksjon, vintyper, vanlige vinfeil og etiketter.
Pris: kr 6695,- for inntil 15 personer eksklusiv vin til smaking.
Grunnleggende sterkvin- og brennevinskunnskap
Varighet; 6 timer.
Undervisningsform; tavleundervisning, diskusjon og smaking.
Kursets innhold:
Etter kurset skal studentene vite - Hva er sterkvin og brennevin, grunnleggende terminologi, fremstilling, typer.
Pris: kr 6695,- for inntil 15 personer eksklusiv vin til smaking.
Sanseorganene og smaketeknikk
Varighet; 6 timer.
Undervisningsform; tavleundervisning, diskusjon og smaking.
Kursets innhold:
Etter kurset skal studentene kunne - Redegjøre for sanseorganenes funksjon, beskrive vin systematisk og korrekt.
Pris: kr 6695,- for inntil 15 personer eksklusiv vin til smaking.
Mat og vin i kombinasjon
Varighet; 6 timer.
Undervisningsform; tavleundervisning, diskusjon og smaking av mat og vin i kombinasjon.
Kursets innhold:
Etter kurset skal studentene kjenne til - grunnprinsipper for å sette sammen vin og mat.
Pris: kr 6695,- for inntil 15 personer eksklusiv råvarer og vin til smaking.
Vinbehandling
Varighet; 5 timer.
Undervisningsform; tavleundervisning, gruppearbeid, simulering og smaking.
Kursets innhold
Etter kurset skal studentene kjenne til - servering av vin, lufting og dekantering, karafler, serveringstemperaturer, glasstyper og lager.
Pris: kr 6695,- for inntil 15 personer eksklusiv vin til smaking.
Generelle kostnader
Dekning av alle reiseutgifter så som fly- og togbilletter, hotellopphold, km. godtgjørelse, visumkostnader, valutakostnader og personlige utlegg i henhold til spesifisert reiseregning og kopi av bilag.
Diett godgjøres med 460,- pr døgn.
Ved eventuelle spørsmål eller for mer infomasjon ta kontakt med:
Gastronomisk Institutt
Postboks 8002
4068 Stavanger
Telefon: 51 83 37 85