I Norge er Maison Louis Jadot en relativt ukjent produsent, men internasjonalt høster Jadot meget stor anerkjennelse både for både sine rimelige- og de mer eksklusive viner.
Maison Louis Jadot er en av de største vinmarkseierne i Côte d'Or. Vinhuset, grunnlagt i 1859, ble ledet av Jadot-familien frem til 1962. André Gagnet overtok styring av firmaet og har perfeksjonistisk ført det videre mot nye høyder. Jadot ønsker dessuten selv ingen egendefinert "husstil" på sine viner, men foretrekker heller viner med kvalitet og stil uttrykt fra jordsmonnet.
Vinene fra Jadot har godt lagringspotensiale, flott struktur og er meget konsentrerte. Jadot har dessuten selv fire egne domener og langtidsavtaler med andre vinmarkseiere sikrer Jadot i dag produksjon av hele 200 forskjellige vinmarksviner - samtlige fra Burgund og med anerkjent kvalitet verden over.
En av nøkkelpersonene hos Jadot er vinmakeren Jacques Lardiere. Hans ønske er en minimal menneskelig påvirkning i produksjonen. Håndsortering av druer praktiseres for å ta vare på kun de beste av disse. Gjæringen foregår under høy temperatur og maserasjonen kan vare opp til én måned. De beste årgangene får mellom 15-20 prosent ny eik, mindre gode år får opp til 50 prosent.
Arrangementet er nå avholdt
Ledende vinjournalister regner Louis Jadot og husets viner som en av de fremste i Burgund og vinene har vunnet store vintester over hele verden.
Og det er en rekke av disse vi skal smake sammen med eksportsjef Nicolas Dewe fra Jadot, for slik ser kveldens program ut:
I tillegg serveres blindt en overraskelse.
Arrangementet er nå avholdt
Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.
Avbestillingsfrist: 30.10.02 kl. 23:59
Linken nedenfor gir deg kartene i PowerPoint-presentasjonen som ble benyttet under seminaret.