Klar for skreimesterfinale

For tredje år på rad utfordrer Eksportutvalget for fisk (EFF) et utvalg av landets fremste kokker til å kreere den mest spennende og originale Skreiretten Norge noensinne har sett. Lørdag skal sju finalister kjempe om å bli årets Skreimester.
Redaksjonen
24 Mars 2004 - 01:00

19 kokker fra Oslo, Larvik, Stavanger, Bergen, Trondheim, Ålesund og Svolvær har kjempet om en finaleplass og nå er det altså sju kokker igjen - deriblant den eneste jenta som har deltatt i uttagningen. Det er journalister fra aviser i de aktuelle byene som har smakt og skrevet om skreiretten kokken har laget. De har vurdert rettene etter smak, kreativitet, visuelt inntrykk og gitt ekstra score for kreativ og god utnyttelse av skreiens ulike deler. Bymesteren - den kokken som oppnådde de beste anmeldelsene - er nå invitert til en uformell finale under VM i Skreifiske i Svolvær lørdag 27. mars.

De sju finalistene er Britt J. Djupevåg Torvik fra "Lucullus" i Bergen, Klas Lindberg fra "Oro Restaurant & Bar" i Oslo, Øyvind Vesterheim fra "Solvold på Brygga" i Larvik, Bjørn-Eilif Ellefsen fra "Jans Mat & Vinhus" i Stavanger, Kjell Inge Klauset fra "Hummer & Kanari" i Ålesund, Einar G. Pedersen fra "Restaurant Credo" i Trondheim og Ruben Einarsen fra "Den blå fisk" i Henningsvær.

- Den første finalisten går i gang klokken 11.30 førstkommende lørdag og 20 minutter senere starter deltaker nummer to. Hvem som blir årets Skreimester utropes kl. 14.15 i VM kafeen i Svolvær, forteller prosjektleder Helga Marie Johnsen i Eksportutvalget for fisk. Og premien? Skreimesteren vinner en kulinarisk reise til Frankrike, nærmere bestemt til Lyon under Bocuse d''Or 2005.

Kilde: Eksportutvalget for fisk

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her