Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 15 Desember 2004 - 15:59

    Thaiinspirert juleomelett

    Vi nærmer oss slutten av julematkonkurransen. I morgen skal vinneren kåres, men frem til det er det bare å sende inn din oppskrift. Slik som Rita Hansen har gjort med sin thaiinspirerte juleomelett. Førstepremien er 5000 kroner.
    15. desember 2004
  • 15 Desember 2004 - 14:50

    12. januar i Oslo - Kokekurs med fisk og skalldyr

    Har du lyst til å lære å lage mat i sammen med noen av landets mest profilerte kokker? Og ikke minst lære mer om mangfoldet av gode råvarer og hvordan de kan forvandles til delige retter, selvfølgelig med tilsvarende vin som følge? Da skal du lese videre
    15. desember 2004
  • 15 Desember 2004 - 11:02

    Jul for de fattigste

    15. desember 2004
  • 14 Desember 2004 - 15:28

    Skogs-kongens drøm

    I dagens innsendte oppskrift beveger vi oss bort fra ribbe og pinnekjøtt. Det er nemlig elgkjøtt som Janne Gravir har i tankene når spennende julemat skal serveres. Som prikken over i'en kommer waldorfsalaten. Dette må jo bli godt!
    14. desember 2004
  • 14 Desember 2004 - 01:00

    Julesylte

    Minst én gang i julen bør du unne deg julesylte. Men, det finnes mange varierte serveringsmuligheter av denne klassiske julematen. Ikke nødvendigvis lompe med sennep, men som her hvor vi dekker tallerkenen med en fargerik palett av grønnsaker.
    14. desember 2004
  • 12 Desember 2004 - 01:00

    Constellation kjøper 40 prosent av Ruffino

    Kun én måned etter kjøpet av Robert Mondavi Corporation kjøper Constellation Brands 40 prosent av den toscanske chiantiprodusenten Ruffino. Salgssummen er omlag 550 millioner kroner.
    12. desember 2004
  • 12 Desember 2004 - 01:00

    Roald Dahls vinsamling på auksjon

    Én kasse Leoville Las-Cases 1982 og én flaske Massandra 1830 med i morgendagens auksjonen over Roald Dahls eiendeler. Også private fotografier og andre spennende "skatter" er med når Christies i London setter i gang auksjonen.
    12. desember 2004
  • 10 Desember 2004 - 19:26

    Svalbarddrinken

    Drinker bygger gjerne på erfaring, men drinkboka som Eli Kari Gjengedal har gitt ut viser oss at det kanskje er mer enn ren miksing av ingredienser som skal til for å lage en vellykket drink. En bok som nok kommer til å ligge under mangt et juletre nå fre
    10. desember 2004
  • 10 Desember 2004 - 15:28

    Pinnekjøtt i farger

    Julematkonkurransen går sin gang og i dag er det pinnekjøtt som stases opp i de fineste farger. Det er mange og sterke meninger om hvordan pinnekjøttet skal tilberedes og derfor vil vi tro at enkelte nå får en støkk i livet.
    10. desember 2004
  • 10 Desember 2004 - 15:04

    Franske og chilenske 9. februar - Vinsmaking med Michel Laroche i Oslo

    På det nye årets første vinsmaking får du møte Marie Vorstermans fra vinhuset Laroche. Hun vil presentere deg for deres toppviner fra Chablis og Sør-Frankrike samt Chile. Du skal smake hele 10 viner på Gamle Logen i Oslo sentrum.
    10. desember 2004
  • 09 Desember 2004 - 16:40

    Bordeaux Vinhandel

    09. desember 2004
  • 09 Desember 2004 - 15:32

    Fylt ribbe

    Ribbe er selvsagt svært populær julemat. Dette gir seg også merkbart utslag i vår store julematkonkurranse. Mer enn 75 prosent av de innkomne oppskrifter har ribbe som tema. Denne oppskriften er likevel litt spesiell.
    09. desember 2004
  • 08 Desember 2004 - 12:30

    Perfekt ribbe med sprø svor

    Ole Martin Alfsen viser deg hvordan du lager julens saftigste ribbe med perfekt tilbehør og sprø svor i disse videoene.
    08. desember 2004
  • 07 Desember 2004 - 15:51

    Ribbe med kanel

    Første oppskrift ut i vår store oppskriftskonkurranse, der temaet er tradisjonell julemat med ny vri, kommer fra Elverum. Det er May Britt Dammen som ved en feil har oppdaget en ny tradisjon i sin familie.
    07. desember 2004
  • 07 Desember 2004 - 13:49

    Vodka fra Vättern

    Svensk Vodka som var på konkursens rand i 2001 er siden blitt Sveriges største privateide spritprodusent, og nå er vodkaen fra Motala på full fart inn på det norske markedet.
    07. desember 2004
  • 06 Desember 2004 - 16:11

    Ingen snarveier

    Abboteke Bar i Tromsø har som misjon å oppdra kundene til å drikke noe annet enn det de er vant til. Her er drinkene kun laget av de beste råvarer, egne hjemmelagde siruper og puréer.
    06. desember 2004
  • 05 Desember 2004 - 01:00

    Kalkunfilet med bakt gresskar

    Dersom du en gang i blant serverer en hel kalkun, noe som ikke er direkte utenkelig nå som jula nærmer seg, kan du altså skjære bort deler av fileten og heller nyte den sammen med mer spennende tilbehør. Og vin selvsagt, både rødt og hvitt!
    05. desember 2004
  • 04 Desember 2004 - 01:00

    Pinnekjøtt

    Det skal godt gjøres å unngå pinnekjøttet i løpet av jula, og det er vel de fleste av oss svært så glade for. Det er likevel ikke helt opplagt hvordan kjøttet best tilberedes. Her får du gode tips samt idéer om hva du kan drikke til.
    04. desember 2004
  • 03 Desember 2004 - 01:00

    Kamskjell

    En delikatesse som kamskjell vitterlig er fortjener å akkompagneres av de aller beste hvitviner. De finner vi raskt i de franske vinregionene Alsace og Loire. To ulike men svært gode viner basert på de respektive områders druer blir vårt forslag til deg.
    03. desember 2004
  • 03 Desember 2004 - 01:00

    Christian Seely kjøper Quinta do Romaneira

    Sjef for franske AXA Millésimes, Christian Seely, har nettopp kjøpt den kjente men nedkjørte portvinprodusenten - Quinta do Romaneira. Kjøpesummen var 10 millioner euro.
    03. desember 2004
  • 02 Desember 2004 - 16:13

    Test av portvin

    Med et så bredt og ikke minst godt tilbud innen to av de edleste portvinsklassene, late bottled vintage (LBV) og vintage, som vi har på det norske markedet i øyeblikket, er tiden absolutt inne for å fylle kjelleren med godsaker for de nærmeste 10-15 årene
    02. desember 2004
  • 02 Desember 2004 - 12:15

    Julemat med ny vri

    Lag spennende julemat med de tradisjonelle ingrediensene og gi de en ny vri. Kanskje ribba skal få følge av chili? Send oss spennende oppskrifter der du har gitt julematen med norsk kjøtt en ny vri, eller på julemat som du tror du er alene om.
    02. desember 2004
  • 01 Desember 2004 - 15:30

    Lyse kakemenn og -damer

    Dagens oppskrift i konkurransen om den aller beste julekakeoppskriften kommer fra Erlend i Bergen. Med denne er vi inne på tradisjonelle julekaker og selv om det i egentlig ikke er det vi er ute etter falt vi likevel for fristelsen vi også.
    01. desember 2004
  • 01 Desember 2004 - 01:02

    Boktips

    Side etter side med nytelse åpenbarer seg for den som mottar en kokebok eller vinbok i gave. Apéritif ser gjennom noen av nylanseringene og gir deg forslag til hva du kan legge under treet til en du virkelig setter pris på. Her er våre anbefalinger i år:
    01. desember 2004
  • 30 November 2004 - 15:08

    Karamellstenger

    Det er nå kun morgendagen igjen for deg som ønsker å konkurrere med din beste julekakeoppskrift. Dagens favorittoppskrift kommer fra 9 år gamle Christina Welten i Moss. Er du enig med henne i at dette er den beste kaken/kjeksen?
    30. november 2004