Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 28 September 2004 - 01:00

    Antinori-døtrene lanserer musserende fra Nord-Italia

    Piero Antinoris tre døtre; Alessia, Albiera og Allegra, lanserer nå musserende vin fra vingården Montesina, en eiendom i hjertet av Franciacorta i DOCG-området Lombardia.
    28. september 2004
  • 27 September 2004 - 12:08

    Inspirert av vin

    Kaffedyrking er på vei til å revolusjoneres, som en nødvendig reaksjon på de lave prisene på verdensmarkedet. Ny teknologi introduseres samtidig som ideer hentes fra en annen del av landbruket, nemlig vinens verden.
    27. september 2004
  • 25 September 2004 - 01:00

    Fårikål

    Vil du ha god fårikål trengs det tid - mye tid. Aller best blir fårikålen - spesielt om det er en del fett på kjøttet - dagen derpå. Til god fårikål trengs det definitivt annet enn vann, og derfor får du selvsagt med en rekke drikkeforslag.
    25. september 2004
  • 24 September 2004 - 01:00

    Riedel kjøper Spiegelau

    Du må gjerne ha Riedel eller Spiegelau som favoritt innen vinglass, men faktum er at selskapet Riedel Crystal nå har kjøpt opp sin konkurrent.
    24. september 2004
  • 23 September 2004 - 12:46

    Test av rødviner fra Languedoc

    Utvalget av AOC-viner fra Languedoc-Roussillon er ikke helt representativt for hva regionen presterer. Det er denne testen av i alt 35 viner et godt bevis på. De fleste litt vel rett frem og mangler særpreg, selv om en håndfull viner peker seg ut i svært
    23. september 2004
  • 22 September 2004 - 18:37

    26. oktober i Oslo - Lag din egen whisky

    Har du noen gang lurt på hvor vanskelig det er å blende whisky? Nå har du faktisk muligheten til å lage whisky helt etter din egen smak. Bli med oss denne kvelden og forsøk deg som Master Blender i Chivas Blending Session .
    22. september 2004
  • 22 September 2004 - 01:00

    Vinterrorister slår til i Alsace

    Tre vingårder har fått nattlige besøk av "vinterrorister" som har vandalisert deres vinmarker. Så langt har man ikke funnet motiv for ugjerningene.
    22. september 2004
  • 21 September 2004 - 12:35

    Eggende smaksopplevelser

    Egg spises over hele verden. Og det i alle kulturer, i fattige så vel som i rike land. Egget gir menneskekroppen først og fremst protein men også verdifullt tilskudd av jern, D- vitamin og de fleste B- vitaminene. Og så anvendelig det er - bare se på opps
    21. september 2004
  • 21 September 2004 - 11:49

    Tre stjerner neste

    Matkreasjonen til Jørgen Kolderup fra Kreativ Catering i Oslo er den som passer best til Lysholm Linie, og han kan derfor se frem til et unikt to ukers opphold på en av verdens beste restauranter, nemlig trestjerners Troisgros i Roanne.
    21. september 2004
  • 21 September 2004 - 01:00

    Kolderup vant Linie Award 2004

    Matkreasjonen til Jørgen Kolderup fra Kreativ Catering i Oslo er den som passer best til Lysholm Linie, og han kan derfor se frem til et unikt to ukers opphold på en av verdens beste restauranter, nemlig trestjerners Troisgros i Roanne.
    21. september 2004
  • 17 September 2004 - 10:14

    Pitú Lava

    Denne ukens drinkforslag er basert på et brasiliansk brennevin, Pitú Cachaça. Cachaça er laget av rent sukker fra sukkerroene. Dette i motsetning til rom som er laget av restene av sukkerproduksjonen (melassen). Kanskje et godt alternativ til rom?
    17. september 2004
  • 17 September 2004 - 01:00

    Mondavi selger rubbel og rake

    Vinverdenen er nærmest i sjokk etter at det ble kjent at Californias store vinprodusent, Mondavi, nå selger ut omtrent alt de eier. Dette inkluderer også deres vinmarker og vinanlegg i Oakville, samt ikke minst; deres eksklusive vinmerker, deriblant Opus
    17. september 2004
  • 16 September 2004 - 15:15

    Test av riesling fra Alsace

    Lagret riesling er en treningssak, men når du har trent en stund, blir du garantert hekta. Uansett alder er riesling sjømatvinen par excellence. Vi har testet 34 rieslingviner fra Alsace.
    16. september 2004
  • 16 September 2004 - 01:00

    To glass vin ukentlig trygt for gravide

    Gravide kan, i følge det britiske helsedepartementet, trygt nyte to glass vin i uken. Dette i motsetning til tidligere advarsler om at alkohol under svangerskapet kan skade fosteret.
    16. september 2004
  • 15 September 2004 - 11:43

    Steike godt

    Klippfisk av såkalt brasilkvalitet som er Norges svar på gåselever, trøffel og parmaskinke fortjener en fast plass i landets beste kjøkkener. Det mener klippfiskentusiast Knut Garshol som får støtte av soussjef Harald Berger, Bølgen & Moi Lysverket.
    15. september 2004
  • 14 September 2004 - 16:43

    28. september i Oslo - En aften for krabbeelskere

    Bli med og spis alt du orker av deilig Hitra-krabbe, selvsagt med hvitvin til. Siste tirsdag i september inviterer vi nemlig til stort krabbelag på Restaurant Havsmak. Der kan du nyte både mat og vin sammen med likesinnede - alt i et rustikt miljø.
    14. september 2004
  • 14 September 2004 - 01:00

    Skogsoppsuppe

    En skogsoppsuppe skal vel falle i smak samtidig som den passer årstiden vi er inne i. Det er nå svært gode muligheter til å plukke masse deilig sopp. Da kan du jo også nyte deilige soppretter utover vinteren - vel vitende at du er sjølberga.
    14. september 2004
  • 14 September 2004 - 01:00

    Ny-valgt landsformann i Norges kokkemesteres Landsforening

    Ekstraordinært landsmøte, som nylig ble holdt i Ålesund, har valgt Einar Øverås til ny formann i landsforeningen.
    14. september 2004
  • 13 September 2004 - 11:03

    To lesere klare for kokkekamp

    Juryen har sagt sitt, og Petter Lossius (28) og Mario Vasquez (23) (bildet) skal møtes til kokkekamp under messen All verdens vin i Oslo Spektrum 19. september. De to skal ikke kjempe alene. Med seg har de hver sin superkokk fra Gastronomisk Institutt, og
    13. september 2004
  • 13 September 2004 - 01:00

    Lysholm Linie vant

    Lysholm Linie Aquavit vant nylig den prestisjetunge konkurransen "The International Wine & Spirit Competition". Den årlige konkurransen er den største innen internasjonal vin- og brennevinsmaking.
    13. september 2004
  • 11 September 2004 - 01:00

    Oncorhynchus Pizza

    Denne lørdagen får du muligheten til å lage deg en ekte vinnerpizza! Oppskriften du her får vant nemlig NM i Sjømatpizza under Gladmatfestivalen 2004 i Stavanger tidligere i høst. Det er Odd Hagenes som har komponert den lekre sjømatpizzaen.
    11. september 2004
  • 11 September 2004 - 01:00

    Linie Award-finalister klare

    Seks finalister er klare til å konkurrere i Linie Award hvor utfordringen er å lage den beste sjømatretten til vår mest internasjonale linjeakevitt, Lysholm Linie.
    11. september 2004
  • 10 September 2004 - 11:56

    Kiwi Fizz

    Kiwi er en velegnet ingrediens i friske drinker. Dessuten har du jo godt av litt frukt i ny og ne. Nå som høsten sakte men sikkert legger sine kjølige kvelder over oss kan kjøttefulle drinker være akkurat det du trenger som helgens styrkedråper.
    10. september 2004
  • 09 September 2004 - 08:08

    Lysholm Linie Aquavit til topps

    Lysholm Linie Aquavit vant nylig den prestisjetunge konkurransen "The International Wine & Spirit Competition". Den årlige konkurransen er den største innen internasjonal vin- og brennevinsmaking.
    09. september 2004
  • 09 September 2004 - 01:00

    62% økt vineksport for New Zealand

    Salgstallene for juli og augsut har i år satt nye rekorder for vineksporten fra New Zealand. Økningen er på hele 62 prosent, i følge Philip Gregan, talsmann for landets vindyrkere.
    09. september 2004