Antinori-døtrene lanserer musserende fra Nord-Italia

Piero Antinoris tre døtre; Alessia, Albiera og Allegra, lanserer nå musserende vin fra vingården Montesina, en eiendom i hjertet av Franciacorta i DOCG-området Lombardia.
Redaksjonen
28 September 2004 - 01:00

Montenisa Franciacorta Brut Riserva Contessa Maggi 2000 er den første årgangen fra den nye vingården som Antinori i samarbeid med eierne, familien Maggi, har pleiet siden 1999. De tre søstrene Antinori ble i sin tur involvert i prosjektet så sent som i 2003.
- Vi har tenkt på denne vingården i en tid, og bestemte oss for å gå i gang etter den eksepsjonelle 2000-årgangen i Franciacorta.
 
Den nye musserende vinen har fått navn etter hertuginne Camilla Maggi. Hun var eier av eiendommen, og døde tidligere i år. Vinen er laget av 70 prosent Chardonnay og 30 prosent Pinot Nero, laget etter tradisjonell champagne-metode og lagret i 40 måneder i flaske. Det meste av chardonnay-bestanddelen er innhøstet fra vinmarker på eiendommen.
 
Vingården Montesina lager fra før to cuvéer; Montesina Brut og Montesina Satèn.
 
Musserende er intet nytt for Antinori-familien. Allerede på starten av 1900-tallet fikk Piero Antinori (Pieros bestefar) inspirasjon etter å ha besøkt Champagne. I porteføljen finner vi derfor allerede Marchese Antinori Brut og Marchese Antinori Brut Millemisato, begge fra Toscana.
 
Kilde: Wine Spectator

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne suppa både varmer og skaper farge på middagsbordet
Dagens rett

Denne suppa både varmer og skaper farge på middagsbordet

En varm og deilig suppe gjør godt i novembermørket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her