26. oktober i Oslo - Lag din egen whisky

Har du noen gang lurt på hvor vanskelig det er å blende whisky? Nå har du faktisk muligheten til å lage whisky helt etter din egen smak. Bli med oss denne kvelden og forsøk deg som Master Blender i Chivas Blending Session .
Redaksjonen
22 September 2004 - 18:37

Darren Hosie fra Chivas Brothers kommer til Norge med en rekke separate whiskyer som inngår i deres blended whisky. Dermed får du denne kvelden en unik anledning til å teste deg som Master Blender i det som kalles Chivas Blending Session.

For den som liker skotsk whisky vil kanskje enkelte av merkenavnene til Chivas Brothers lett gjenkjennes, som Chivas Regal, Royal Salute, Clan Campbell, 100 Pipers, Something Special, Chivas Revolve, Passport, Prince Charlie, House of Lords eller White Heather.

Enda mer kjent er kanskje deres single malts, der The Glenlivet, Aberlour, Glen Grant, Longmorn, Strathisla eller Glen Keith sikkert vekker gode minner.

Selskapet Chivas Brothers ble dannet i 2001, som en sammenslutning mellom selskapene Campbell Distillers og Chivas Brothers. Skotsk whisky er førsteprioritet for brennevinshuset Pernod Ricard som eier Chivas Brothers. Whisky står for 17 prosent av deres omsetning av brennevin.

Imidlertid går historien om Chivas Brothers tilbake til 1800-tallet da James Chivas forlot sin hjemby, Strathythan i Skottland, for å jobbe hos en kjøpmann i Aberdeen. Når han så sammen med sin bror, John, startet opp selskapet Chivas Brothers, hadde James allerede et svært godt rykte som en dyktig blender.

Det var faktisk James og John som først startet med prosessen å kombinere lagrede whiskyer for å oppnå en egen stil og "huskarakter", som det heter innen brennevin. Deres etterkommere har videreført denne høye standarden og selskapet har i ettertid gjentatt historien med den kjente whiskyen, Chivas Regal.

Chivas Brothers har etter reformeringen av selskapet i 2001 vunnet en rekke utmerkelser for sine produkter. Deriblant Distiller of the Year 2003 under International Wine & Spirit Competition (IWSC), og IWSC trophy to år på rad for 'Best Blended Scotch Whisky' med Royal Salute 21 Year Old samt IWSC trophy for 'Best Single Malt Scotch Whisky under 12 years old' for Aberlour 10 Year Old. Chivas Brothers oppnådde priser også i 2002, deriblant International Spirits Challenge trophy for 'Best Scotch Single Malt' for The Glenlivet Cellar Collection 1959 single malt.

Følgende åtte whiskyer skal også smakes:
 
 
 
 
 
 

Smakingen er nå avholdt.

Tid: 26. oktober 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Kommunenes Hus,
Haakon VIIs gt. 9, 0161 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 261004-KH. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 22.10.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Motta e-post om nye kurs hos Apéritif
Dersom du er interessert i å motta e-post når nye kurs legges ut på våre nettsider kan du fylle ut dette påmeldingsskjemaet:
 

Ja, jeg vil ha melding om nye kurs pr. e-post

Navn: 

E-post: 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her