Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Langtidskokt fårikål
Fremgangsmåte
- Del hodekålen i båter.
- Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Strø litt salt og hel pepper mellom lagene.
- Hell på hvitvin (eller vann). Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt, gjerne 4 timer, og kålen begynner å karamellisere.
Tips:
Det er viktig å servere fårikålen rykende varm på varme tallerkener siden sauefettet ikke er så delikat når det blir kaldt.
Tilbehør er kokte mandelpoteter og gjerne flatbrød.
Her finner du fårikåloppskrifter fra hele landet
Slik velger du vin til fårikål
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
-
80 POENG