Det kom inn veldig mange gode kveiteoppskrifter til konkurransen som VG Nett og aperitif.no arrangerer i samarbeid med Gastronomisk Institutt og Eksportutvalget for fisk. Etter en grovsortering gikk ca. 300 oppskrifter videre og juryen har nå bestemt at Petter Lossius (28) og Mario Vasquez (23) skal kjempe om turen for to til Chile og vinprodusenten Viña La Rosa.
Finalen starter klokken 17.00 i Oslo Spektrum den 19. september. Det er god plass til over 300 tilskuere når tv-kokken Ole Martin Alfsen teller ned til start. Og du er hjertelig velkommen.
Les mer om All verdens vin her
Etter å ha forsøkt retten et par ganger oppdaget jeg oppskriftskonkurransen og sendte inn forslaget mitt. Lossius arbeider til daglig med frakt og spedisjon. Nå er det noen andre som skal besørge frakten av ham og broren til Chile hvis de går seirende ut av kokkekampen.
Lossius bidrag Parmakveite med skalldyr finner du nedenfor.
Det var samboeren og venner som var prøvekluter da retten første gang ble laget, og den falt skikkelig i smak. Da Vasquez oppdaget oppskriftskonkurransen nølte han ikke. - Jeg lager ikke så mye mat til daglig, men spiser fisk ofte. Visste du forresten at Chile er en stor konkurrent til Norge når det gjelder laks, spør han ertende. Helt uten erfaring på serveringsfronten er han imidlertid ikke etter å ha arbeidet som servitør på Jegermesteren Restaurant i Skien.
Parmakveite med skalldyr
Fremgangsmåte
Stek kantareller og hele vårløk som brukes til pynt på tallerkenen.
Her finner du mange deilige retter med kveite
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Kveite med chilensk vri
Fremgangsmåte
Ta bladene fra sitrontimianen, fjern alle stilkene. Kjør urtebladene med smøret i en food processor. Legg fisken i ildfast form, krydre med salt og pepper samt stryk et tynt lag med smør over. Bak i ovn ved 200 grader 6-15 min. avhengig av størrelsen på fileten.