Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 29 Mars 2005 - 02:00

    Vinanmeldelser påvirker prisen

    Viktige vinanmeldere har stor innflytelse på fastsettelsen av en vins omsetningsverdi. Med andre ord er det fastslått noe de fleste har visst i mange år.
    29. mars 2005
  • 29 Mars 2005 - 02:00

    Terroir har ingen effekt på produksjonen av toppviner

    Dette er konklusjonen i en rapport som før påske ble lagt frem ved The Royal Economic Society, Nottingham. Rapporten sår tvil rundt oppfatningen av at de beste franske vinene er uslåelige på grunn av deres terroir, en blanding av jordsmonn, klima og topog
    29. mars 2005
  • 23 Mars 2005 - 02:00

    Påsketilbudet på polet

    Skal du være hjemme i påsken, kan du prise våren med to svært prisgunstige australske viner. Og skal du på fjellet rekker du fortsatt å få med deg et par flasker.
    23. mars 2005
  • 23 Mars 2005 - 02:00

    Antinori planlegger ny vinkjeller, nytt hovedkvarter og museum

    Marchesi Antinori har lansert et ambisiøst nytt prosjekt til €40 mill. Prosjektet omfatter en topp moderne vinkjeller og et nytt hovedkvarter i Bargino utenfor Firenze. Prosjektet ble tidligere denne måneden presentert i Firenze av Piero Antinori, Marches
    23. mars 2005
  • 23 Mars 2005 - 02:00

    Franske vinbønder frykter tørke

    For det tredje året på rad ser det ut til at Frankrike vil oppleve en tørkeperiode. Franske vinbønder frykter en ny hetebølge etter en usedvanlig tørr priode.
    23. mars 2005
  • 22 Mars 2005 - 13:25

    18. april i Oslo - Smak norsk supervin

    45 minutter utenfor Santiago i Chile finner vi den norske vingården Odfjell Vineyards. Få med deg det spennende foredraget samt smake åtte av deres kritikerroste viner, alt servert av Bernt Daniel Odfjell.
    22. mars 2005
  • 22 Mars 2005 - 12:52

    Nye ingredienser til salaten

    Gaea og Paradiso lanserer med jevne mellomrom spennende ingredienser til salater, koldtbord og andre av bordets gleder. Sist ut er fetaostprodukter samt snackasparges.
    22. mars 2005
  • 22 Mars 2005 - 02:00

    Michelin-endringer i Frankrike

    Årets franske utgave av den kjente Michelin-guiden viser at én ny restaurant er tilkommet eliten av tre-stjerners spisesteder.
    22. mars 2005
  • 21 Mars 2005 - 02:00

    Kristoffer Hovland er Årets Kjøkkensjef

    Kristoffer Hovland, kjøkkensjef på Fossheim Turisthotell i Lom, er blitt kåret til Årets Kjøkkensjef 2004.
    21. mars 2005
  • 18 Mars 2005 - 19:46

    Server en blå djevel

    Årets første påskedrink er basert på tequila. Det er selvsagt ikke denne som gir den flotte lagunefargen vi ser på bildet. Tenk deg denne i solveggen en sen ettermiddagstime på hytta i fjellet.
    18. mars 2005
  • 18 Mars 2005 - 17:28

    Apéritifs store påskemeny 2005

    Uansett hvor du velger å tilbringe påsken gir vi deg hver eneste dag forslag til deilige måltider og tilsvarende drikke. Sats på det tradisjonelle eller prøv noe nytt med Apéritif. God påske!
    18. mars 2005
  • 18 Mars 2005 - 15:07

    Go'bakst til påsken

    Påsken ferieres og feires i stor grad sammen med familie og venner, og da med god mat og godt tilbehør. Men vi må for all del ikke glemme godt brød og til kaffekosen dertil fristende kaker. Her får du oppskrifter til alt sammen.
    18. mars 2005
  • 17 Mars 2005 - 02:00

    Rekordsalg for Arcus-Gruppen i 2004

    2004-tallene for Arcus-Gruppen ASA er klare. For første gang leverer konsernet driftsinntekter på over to milliarder kroner, eksklusiv alkohol- og emballasjeavgifter. Samlet omsetning i konsernet økte med 5,2 prosent i 2004 og endte på knappe 2,1 milliard
    17. mars 2005
  • 16 Mars 2005 - 18:05

    13. og 14. april i Trondheim og Tromsø - Smak hele cognacporteføljen til Bache-Gabrielsen

    Nå har du en enestående sjanse til å smake ikke mindre enn samtlige 11 produkter i cognacprodusenten Bache-Gabrielsens portefølje. Den eldste, Hors d'Age, er hele 70 år gammel.
    16. mars 2005
  • 16 Mars 2005 - 13:43

    I gamle gode fotspor

    Til tross for at Burgund har vært gjennom tydelige endringer i løpet av de siste ti år, blant annet har en helt ny generasjon langt mer utadvendte vinbønder gjort seg gjeldende, er filosofien den samme gamle.
    16. mars 2005
  • 16 Mars 2005 - 11:39

    Velkommen til NM for Vinkelnere 2005

    Den Norske Vinkelnerforening arrangerer for sjette året på rad NM for vinkelnere i Stavanger. Arrangementet er i år en del av Stavanger Vinfest. Stavanger Vinfest er en årlig vin-happening som arrangeres av ti av byens restauranter. Vinprodusenter, gjeste
    16. mars 2005
  • 16 Mars 2005 - 02:00

    Bartolo Mascarello har gått bort

    Barolo's patriark Bartolo Mascarello døde i sitt hjem lørdag, 78 år gammel.
    16. mars 2005
  • 16 Mars 2005 - 02:00

    Fransk vingård rammet av terror

    I det som var en protest mot makten til de store konglomeratene, ble La Baume vingård i Languedoc-regionen sist mandag utsatt for et bombeangrep.
    16. mars 2005
  • 15 Mars 2005 - 18:04

    Spansk aften med Rioja og Serrano

    Spanias to fremste kulinariske produkter er uten tvil vin og skinke. I Oslo og Stavanger kan du bli med og smake 10 flotte viner fra Rioja - og i tillegg få servert et spennende tapasbord med en rekke herlige skinkeprodukter.
    15. mars 2005
  • 15 Mars 2005 - 02:00

    15.-18. april: VM i barristakunst i Seattle

    The World Barrista Championship (WBC) i samarbeid med Speciality Coffee Association of America (SCAA) inviterer til VM i baristakunst i forbindelse med SCAA's 17. årlige konferanse i Seattle.
    15. mars 2005
  • 15 Mars 2005 - 02:00

    Gunnhild Seljenes vant NM i Barista

    Gunnhild Seljenes fra Kaffebønna i Tromsø vant norgesmesterskapet i Barista 2004. Hun er dermed klar derfor for VM i Seattle i april. Tim Wendelboe vant fjorårets VM og dette setter selvsagt et visst press på årets vinner.
    15. mars 2005
  • 15 Mars 2005 - 02:00

    Granskningsutvalg presenterer rapport om forholdet mellom leverandører og Vinmonopolet

    Rapporten som ble utarbeidet av et særskilt granskningsutvalg på vegne av Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF) konkluderer med at det ikke eksisterer en "smørekultur" i forholdet mellom foreningens medlemmer og ansatte i Vinmonopolet. Utvalget h
    15. mars 2005
  • 14 Mars 2005 - 22:43

    Stjerner til Oslo-restauranter

    Årets utgave av den berømte Michelin-guiden er på gaten. Bagatelle beholder sine to stjerner, mens Annen Etage, Le Canard, Feinschmecker og Statholdergaarden fortsatt har én. Oro er ikke lenger med i det gode selskap.
    14. mars 2005
  • 14 Mars 2005 - 16:26

    Hummerens vokter

    Hvis vi skal ha glede av hummeren også i fremtiden, må vi nyte den i små og sjeldne mengder. Godt at vi har fornuftige forvaltere som familien Sekkingstad.
    14. mars 2005
  • 14 Mars 2005 - 15:57

    Slow Food har flyttet

    Slow Food har flyttet sine nettsider og har dermed fått ny nettadresse. Den nye adressen er: www.slowfood.no .
    14. mars 2005