Undersøkelser viser at ikke alle oppfatter svinekjøtt som magert. Det er synd og skam fordi renskåret svinekjøtt inneholder bare 2-4 prosent fett, og halvparten av dette er umettet fett som er godt for hjertet.
Svinekjøtt passer like godt til både "hotte" og fruktige retter, som til tradisjonelle retter med tilbehør som surkål og poteter.
Vi vet at grønnsaker er sunt, og sammen med renskåret svinekjøtt skåret i strimler har du et godt utgangspunkt for wok. Woken stammer fra Kina og utformingen av pannen skyldes deres behov for å bruke minst mulig brensel da dette er en mangelvare. Hvis du ikke har gått til anskaffelse av en wok-panne, kan du utmerket godt bruke en stekepanne med litt høye kanter.
Stir fry med eller uten kjøtt, sopp, cashewnøtter og brokkoli
Fremgangsmåte
- Med kjøtt: Skjær kjøttet i tynne strimler.
- Varm oljen i wok/panne og brun kjøttet raskt i små porsjoner, 2-3 minutter på sterk varme.
- Legg det til side.
- Uten kjøtt - gå rett hit: Del brokkoli i små buketter, kutt vårløk og sukkererter eller spirer i to.
- Soppen deles i to eller fire.
- Fres grønnsakene og nøttene samtidig eller i porsjoner.
- Ha evt kjøttet tilbake i woken.
- Bland sammen kraft/buljong, soya, maisenna og ingefær og hell over.
- Kok opp og smak til.
- Server kokt ris eller nudler til.
Mange andre delige wokretter du bør prøve
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Thaimarinerte svinekoteletter
Fremgangsmåte
- Alternativ nudel-saus:
- Bland alt i en liten kjele. Kok opp og la småkoke ved svak varme i fem minutter. Avkjøl. Holder seg i kjøleskap i tre dager.
- Legg svinekotelettene på fat og smør dem inn med sausen. Sett fatet kjølig i minst en time, gjerne mer.
- Skrap av overflødig saus med en kniv. Ta vare på sausen og bruk den til å dryppe rundt på tallerkenen når du legger opp maten, eller ha den i en liten skål og server separat.
- Varm olje i en stekepanne og stek kotelettene på hver side i tre-fire minutter. Har du stekeovn, kan du så snart de er blitt brune på hver side, legge dem over på en ildfast form og ettersteke dem i seks minutter ved 180 grader.
- I mellomtiden koker du opp vann til nudlene som får trekke noen minutter men ikke på kokeplaten. Der setter du derimot en stekepanne eller wok til kinakålen :
- Varm oljen i en wokpanne eller stekepanne. Tilsett hvitløk og vårløk fres litt under stadig omrøring til den blir myk.
- Tilsett først gulrøttene og fres litt før du har oppi kinakålstrimlene, litt om gangen siden de bygger mye i pannen. Fres videre under stadig omrøring til de kålen er falt sammen og blitt myk.
- Smak til med sukker, limesaft og soyasaus, bland godt og server umiddelbart.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
78 POENG
-
77 POENG
-
76 POENG
-
75 POENG
-
Wok med svinekjøtt, eplemos og chili
Fremgangsmåte
- Strimle grønnsakene og chili. Dynk dem i sitronsaft.
- Varm olje i en wok/stekepanne og tilsett strimlet svinekjøtt og la det brunes.
- Kok opp vann til nudlene og la nudlene koke ca. 3 minutter.
- Tilsett eplemos i pannen og la det trekke med svinekjøttet. Tilsett grønnsaker og chili i woken. La kjøtt og grønnsaker godgjøre seg i 2-3 min.
- Sil av nudlene og tilsett dem sammen med grønnsakene og kjøttet.
De beste wokoppskriftene finner du her
Flere lettlagete wokretter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Wokmarinert svinekjøtt og nudler
Fremgangsmåte
- Finhakk hvitløk, chili og ingefær og bland sammen med kjøttet og soyasausen. Marinér i ca. ½ time.
- Skjær løk, purre, paprika og gulrot i ringer og biter.
- Kok nudlene etter anvisningen på pakken, sammen med krydderblandingen.
- Fres kjøttet raskt (2-3 minutter) i olje i to omganger på sterk varme. Ta ut kjøttet.
- Fres grønnsakene og bland i kjøttstrimlene.
- Bland i nudlene forsiktig til slutt.
- Smak til med soyasaus, pepper og evt. salt.
Her finner du mange flere wokretter
Og enda flere retter med svinekjøtt
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
-
84 POENG
-
77 POENG
Wok med bambusskudd og kylling
Fremgangsmåte
Har du ikke wok, bruk en stekepanne med høye kanter.
- Fres kjøttet raskt i olje i en panne eller wok i små porsjoner.
- Legg kjøttet til side på en tallerken.
- Vask og skjær opp grønnsakene samt ingefæren og fres dem i pannen et par minutter.
- Bland sammen alle ingrediensene til sausen i et glass med lokk.
- Rist godt og hell blandingen over grønnsakene.
- Kok opp og legg i kjøttet.
- Hell blandingen over nykokte nudler eller ris.
Tips:
Bruker du ferske bambusskudd, må de varmebehandles før de brukes i retten.
Fres alltid det strimlede kjøttet i små porsjoner, 150 g - 200 g om gangen. La kjøttet hvile mens du woker grønnsakene.
Våre beste wokoppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Wok med svinekjøtt, banan og cashewnøtter
Fremgangsmåte
- Varm en wokpanne eller stekepanne med høye kanter og ha i litt olje.
- Stek kjøtt og ingefær på høy varme til det begynner å bli gyllent. Legg det over på en tallerken.
- Skrell og del bananene på langs, og deretter i grove biter.
- Varm pannen på nytt med resten av oljen. Stek bananer, vårløk, chili og nøtter til bananene har fått fin farge.
- Vend forsiktig inn kjøttet sammen med chilisaus og smak til med litt soyasaus.
Server rykende varmt sammen med fullkornsris eller fullkornnudler og frisk koriander.
Her byr vi på mange deilige wokretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Svinekjøtt i wok
Fremgangsmåte
- Grovriv gulrot. Skjær paprika i strimler og purre i ringer. Skjær kjøttet i tynne strimler.
- Varm oljen til det ryker svakt og brun kjøttet i små porsjoner 2-3 minutter på sterk varme. Legg til siden.
- Fres grønnsakene i olje, ha kjøttet tilbake i woken og bland sammen.
- Bland sammen buljong, maisenna og ingefær og hell over. Rør til det koker, smak til med salt og pepper og la det trekke et par minutter.
Serveres med kokt ris.
Her finner du mange flere wokretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 POENG
Svinekjøtt med nudler Pad thai
Fremgangsmåte
- Skjær kjøtt, kål og vårløk/purre i strimler og chili i ringer. Finhakk hvitløk og ingefær. Del løken i tynne båter.
- Kok nudlene etter anvisning på pakken.
- Varm olje i panne/wok og fres kjøttet i små porsjoner, 2-3 minutter på sterk varme.
- Surr grønnsakene sammen med ingefær og chili et par minutter. Ha så i kinakål sammen med nudlene og kjøttstrimlene.
- Smak til med soyasaus, pepper og eventuelt salt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 POENG
Hurry-curry - lettlaget indisk gryte
Fremgangsmåte
Skjær kyllingfiletene i strimler. Varm oljen i en panne. Ha i finhakket hvitløk og ingefær og fres mykt. Tilsett kyllingstrimlene og stek jevnt. Tilsett karripasta, vårløk og paprika, rør godt mens du steker i 1 minutt. Tilsett kraft og tomatpure og kok opp. Gjenta med kokosmelken. Smak evt til med salt og pepper. Hold varm mens du koker jasminrisen etter bruksanvisningen på pakken.
Server med et dryss av hakket bladpersille og koriander.
Tips:
Denne retten kan lett lages vegetarisk ved å bytte ut kyllingen med tofu.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
80 POENG
Wok med marinert kylling og bokhvetenudler
Fremgangsmåte
- Finhakk hvitløk og chili. Riv ingefæren.
- Bland dette sammen med kjøttet og soyasausen og la det marinere ca. ½ time.
- Skjær purre, paprika og gulrot i skiver. Bønnene deles i to.
- Kok nudlene etter anvisning på pakken.
- Stek kyllingen raskt i olje i flere omganger, 2-3 minutter på sterk varme.
- Fres grønnsakene raskt, bland inn litt av soyasausmarinaden samt kyllingen og rør nudlene forsiktig i tilslutt.
- Smak til med pepper og eventuelt salt.
Her finner du mange flere wokretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG