Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Dagens rett
Slik lager du skinnstekt røye med gnocchi, salviesmør og ristet sopp
Et smakfullt fiskemåltid denne søndagen. Ishavsrøye er en delikatesse, og dessuten en råvare en rekke flotte viner passer som hånd i hanske med. Vi har til dagens oppskrift valgt en deilig riesling fra Alsace.
Redaksjonen
14 November 2004 - 01:00
Skinnstekt røye med gnocchi, salviesmør og ristet sopp
Fremgangsmåte
- Krydre fisken og vend skinnsiden i mel. Varm opp en stekepanne på høy temperatur, ha i olje og la denne bli varm.
- Legg i fisken, skinnsiden ned, og tilsett smøret. La det steke et minutt før du skrur ned litt for varmen. Stekes videre i ca 2 minutter, litt avhengig av tykkelse. Fisken skal være god og sprø på skinnsiden og varmen skal nesten ha trukket helt gjennom fisken, men det er fint om den er en anelse rå ytterst på kjøttsiden. Dersom fisken skal være helt gjennomstekt snues filetene de siste 20-30 sekundene.
- Anrettes med skinnsiden opp.
- Gnocchi:
- Kok potetene i usaltet vann, sil av når de er møre og la de dampe godt fra seg. Mens potetene er varme presses de gjennom en potetpresse eller en sikt.
- Jobb inn eggeplommer, hvetemel og parmesan, for hånd eller i en kjøkkenmaskin, til en jevn masse som ikke klistrer. Smak til med salt og pepper.
- Rull lange, tynne pølser som deles opp i små biter på størrelse med kirsebær.
- Kokes i godt saltet vann. Når de er ferdige stiger de til overflaten. Løft ut og la de tørke litt før servering. Gnocchi kan kokes i forveien, kjøles ned og stekes opp igjen rett før servering.
- Ved anretning drysses litt revet parmesan over og gjerne litt kvernet sort pepper.
- Ristet sopp:
- Fres sjalottløk blank i smør, før sopp tilsettes. Skru litt ned for varmen og stek soppen gylden mens du stadig rister på panna.
- Smak til med salt og pepper, og ha i bladpersille rett før servering.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå