De norske "potetrekruttene" finner vi i aldersgruppen 25-44 år. De liker utenlandsk mat, har høy inntekt, reiser mye og bruker gjerne penger på mat, poteter intet unntak. Mors kjøttkaker med nykokte poteter til er en like populær klassiker også i denne gruppen, men da bør også helst mor tilberede den. Selv tar de helst andre grep og ønsker å trylle fram poteten på et mer internasjonalt nivå.
Veggene er av rue bordplanker med gult lys, matbuffeen er laserte potetkasser, dukene er potetsekkestrie. Og betjeningen er kledd opp i "potetbunad", som de sier, nemlig ei drakt av potetsekkestrie. Og navnene på matrettene er i stor grad lokale. Alt er sydd sammen til et eneste stort potetkonsept.
Ræsprisk
Fremgangsmåte
Potetene skrelles, raspes og blandes med vann, havremel og salt. Steikes i panne som tynne pannekaker. Smøret skal være lyst gyllent. Ræsprisk stekes til de blir gylne.
Serveres med sukker, rørte tyttebær, eplemos eller multer med is. Stekt bacon er også et meget godt alternativ som tilbehør.
Her finner du mange oppskriften på pannekaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
84 POENG
Canari-poteter
Fremgangsmåte
- Kok opp vannet. Ha i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter.
- La potetene koke til de er så vidt møre, ca 15 minutter. Hell ut vann og salt og la potetene dampes et par minutter i kjelen uten lokk.
- Potetene kan serveres som de er, eller med én eller flere gode sauser, eksempelvis tomatsaus , mojosaus eller aioli .Da er det bare å dyppe de små potetene i sausen.
Ha smøret i en kjele og fres løken i noen minutter før du tilsetter finhakket eller knust hvitløk, chili og timian.
Sausen skal småputre ca. 10 minutter. Kan serveres varm, lunken eller kald til potetene.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Gresk salat med poteter og fetaost
Fremgangsmåte
- Potetene kokes, deles i båter og stekes med skallet på i smør/olje sammen med friske urter, salt og pepper. Avkjøles.
- De øvrige ingrediensene skjæres opp som beskrevet.
- Alt tas over i en egnet salatbolle eller på fat.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG