Bardolino har til dels vært assosiert med lett og flyktig skvalpevin. Men Bardolino Classico 2000 (varenr. 33575, bestillingsutvalget, kr 93,30) gjør ikke skam på produsenten Pasqua, for øvrig en av gigantene innen italiensk vinproduksjon. Heller tvert imot, for dette er bardolino på toppnivå. Saftig og innsmigrende kirsebær- og mandelpreg i så vel duft som smak. Den perfekte sommerrødvin. Som går utmerket også ved kjøligere temperaturer siden den er ganske så fleksibel i matveien. Kjempefin til hvit fisk fra så vel sjø som ferskvann.
Druene er de samme som brukes i Venetos mer kjente viner valpolicella og amarone, nemlig corvina veronese som er ansvarlig for de karakteristiske kirsebær- og mandelaromaene. Området for bardolino er litt lenger vest enn for valpolicella, nærmere bestemt i åsene ved Garda-sjøen. Her er klimaet ideelt for druedyrking siden den til tider høye sommertemperaturen reguleres av så vel Garda-sjøen som av de nærliggende Alpene. Hvilket sikrer druer med god balanse mellom syrer og sukker. Og corvina liker seg særdeles godt og resulterer i rødviner med stor grad av friskhet. Akkurat det vi søker etter når utetemperaturen stiger her i det høye nord eller når vi har lettere mat på menyen. Som den lettlagete og smaksrike kalkunrullen du finner oppskrift på nedenfor.
Kalkunrull