Dette drikker du til feit ribbe

Både øl og akevitt er selskrevne til ribbe, men også vin kan nytes dersom man heller foretrekker dette.
Aase E. Jacobsen
08 Desember 2005 - 13:50

Du befinner deg her:

 

Del 1: Glade fete griser = ekstra god ribbe

>>>

Del 2: Dette drikker du til feit ribbe

 

Del 3: Ribbe som gjør glad

En skikkelig feit ribbe med sprø svor, rød surkål og portvinssvisker som tilbehør trenger et øl med god bitterhet og friskhet, middels maltpreg og fin fruktsødme. Hansa Juleøl (2664) (for 33cl) er et svært harmonisk partner siden det både har tilstrekkelig friskhet og fylde. CB Juleøl (2661) (for 33cl) er like perfekt forutsatt at du ikke lesser på med surkål og svisker for det har bittelitt mindre sødme enn bergensølet.

Akevitt er selvskreven til en feit ribbe. Både spriten og kraven bidrar aktivt i fordøyelsen av alt fettet og gjør at du føler deg bedre etter et slikt stort måltid. Selvsagt forutsatt at inntaket er moderat. Den klassiske ribbeakevitten er Løiten Linie, men den blir med dette tilbehøret litt skarp og lett til. Perfeksjon oppnås derimot med dens storebror Gammel Reserve (8). Karven og spriten er godt emballert i fatsødme og tørket frukt. En akevitt som løfter måltidet til enda større høyder.

Litt enklere men likevel med god punch og tydelig karvepreg, er Oslofjord Aquavit (13552). Den vil definitivt gi en god magefølelse langt inn i julenatten.

Men det finnes de som verken liker øl eller akevitt. Og det er ingen ting i veien for å drikke vin til ribba. Både en syrefrisk rosévin og en tilsvarende rødvin fungerer meget godt til. Som den søritalienske roséen Rosaura 2014 (33115). Den har i tillegg til god syre også den lille bærsødmen som gjør kombinasjonen til et behagelig møte. Jaboulet Beaumes de Venise Le Paradou 2011 (20357) er en vesentlig rikere opplevelse siden den også spiller på animalske toner som matcher en rik kjøttsmak. Gode syrer renser dessuten fint opp etter fettet samtidig som de bløte tanninene gir en myk og god munnfølelse. En skikkelig julevin også hva krydder angår.

Bestill drikkeforslagene fra Ukens mat- og drikkematch med en gang
Ønsker du å bestille noen av drikkeforslagene trykker du bare på produktnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
 

Du befinner deg her:

 

Del 1: Glade fete griser = ekstra god ribbe

>>>

Del 2: Dette drikker du til feit ribbe

 

Del 3: Ribbe som gjør glad

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her