Å oppnå en plassering på pallen i Worlds 50 Best Restaurants, rett bak verdensstjernene Heston Blumenthal og Ferran Adriá, er intet mindre enn en sensasjon for danske René Redzepi og hans team på Noma.
Å oppnå en plassering på pallen i Worlds 50 Best Restaurants, rett bak verdensstjernene Heston Blumenthal og Ferran Adriá, er intet mindre enn en sensasjon for danske René Redzepi og hans team på Noma.
Frukt er den tydeligste trenden på dessertfronten. Et resultat av så vel det kreative kjøkkenets utbredelse som det økende fokuset på helse. Konditor Sverre Sætre viser frem noen tidsriktige fruktige kreasjoner som alle kan kopiere.
Likører er kulturhistorie i verdens førende likørland Frankrike som byr på mer enn 200 ulike variasjoner over det søte. Selv om ikke alle har en like kronglete historie som Chartreuse, har de fleste lange tradisjoner. Men mange av dem er bare er kjent på
Miniputten Chianti Rufina og den enda mindre Pomino utgjør den kjøligste delen av Chianti, og vinene skiller seg derfor ut ved å være friskere, slankere og mer parfymerte, men med svært godt lagringspotensial. Og på samme måte som olivenoljen derfra, som
Bernd Philippi, Weingut Koehler-Ruprecht tryller frem fantastiske rieslinger fra vinmarken med det lite romantiske navnet Saumagen, for øvrig det samme som områdets kulinariske spesialitet.