Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 30 Oktober 2008 - 01:01

    Smakskraft for kjelleren

    I Prioratos ekstremklima får både garnacha og mer internasjonale druer brynt seg skikkelig.
    30. oktober 2008
  • 29 Oktober 2008 - 12:39

    God samvittighet og kjærlighet

    Thandi er ikke bare verdens første fairtrade-vin, den er også et resultat av et omfattende program for større rettferdighet innen sørafrikansk jordbruk.
    29. oktober 2008
  • 29 Oktober 2008 - 01:01

    Rimelig, krydret og godt

    Disse to vinene som finnes i de fleste polutsalg er perfekte for de stadig kaldere dagene vi har i vente.
    29. oktober 2008
  • 23 Oktober 2008 - 10:46

    Smaksbærbombe fra taxfreen

    Så mye solbær for hundre kroner finner du bare i taxfreehylla.
    23. oktober 2008
  • 23 Oktober 2008 - 01:01

    Vin med visjoner

    Enten du digger Bob Dylan eller ei, er dette viner du ikke bør la forbli uprøvd.
    23. oktober 2008
  • 22 Oktober 2008 - 13:15

    Delikat stygging

    Landbasert oppdrett av dypvannsfisken flekksteinbit høres ut som en motsetning, men Tomma Marinfisk har klart å knekke koden som skal gjøre den til den nye gourmetfisken.
    22. oktober 2008
  • 22 Oktober 2008 - 01:01

    Godt nytt til pastaen

    Pastaelskerne er blitt bønnhørt med to nye favoritter. En til de lettere versjonene, og en til de kraftigste kjøttsausene.
    22. oktober 2008
  • 16 Oktober 2008 - 01:01

    Drøm til viltet

    Disse sørfranske vinene er blant favorittene til høstens beste viltmiddager.
    16. oktober 2008
  • 15 Oktober 2008 - 12:02

    På naturlig vis

    Hervé og Béatrice Souhaut er helhjertete vinnaturister som ikke er redd for å slåss mot vinmyndighetene for å få lov til å følge sin intuisjon og magefølelse. Takk og lov, for deres syrah er i en klasse for seg.
    15. oktober 2008
  • 15 Oktober 2008 - 01:01

    Nye sørfranske favoritter

    Carignan-druen får nå sin renessanse i Sør-Frankrike. Her er to veldig gode nyskapninger til knallpriser.
    15. oktober 2008
  • 12 Oktober 2008 - 14:49

    Pinot blanc-mesteren

    Norditalienske San Michele Appiano klarer mesterstykket å lage viner av pinot blanc med stor karakter. Deres riesling og sauvignon står heller ikke tilbake for sine konkurrenter lenger nord.
    12. oktober 2008
  • 09 Oktober 2008 - 15:55

    Navarra er mer enn rosé

    Navarras renommé som roséregion er overdrevet. Ikke det at det er noe galt med de rosa vinene, heller tvert imot. Men det skjer nemlig masse interessant innen de andre kulørene også.
    09. oktober 2008
  • 09 Oktober 2008 - 01:01

    Imponerende høstnytt

    Vinene til denne produsenten representerer noe av lekreste som lages i sin kategori. Perfekt timet til høstens gastronomiske gleder.
    09. oktober 2008
  • 08 Oktober 2008 - 01:01

    Nye italienske favoritter

    Disse to søritalienske vinene sjarmerer i senk samtidig som de fungerer perfekt på matbordet. Best av alt er at prisen er veldig gunstig.
    08. oktober 2008
  • 07 Oktober 2008 - 19:05

    God smak fra høyfjellet

    Røros er kommet lengst av landets regioner i å profilere den lokalproduserte maten. Og oppslutningen er upåklagelig.
    07. oktober 2008
  • 02 Oktober 2008 - 01:01

    Dristig i hvitt

    Niepoorts hvitviner tester muskler med de store burgundere, men med et helt unikt råvarematerial.
    02. oktober 2008
  • 01 Oktober 2008 - 01:01

    Portugisisk knallkjøp

    Estremadura er en av de viktigste kildene for viner fra Portugal på polet. Denne vinen skiller seg ut fra mengden.
    01. oktober 2008
  • 25 September 2008 - 12:00

    Spar 157 kroner

    Sikre deg noen virkelige hvite godbiter neste gang du er innom taxfree'n. De er dessuten 37 prosent billigere enn på polet.
    25. september 2008
  • 25 September 2008 - 01:01

    Ny rieslingstjerne

    Fra en så å si ukjent adresse ved Nahe-elven kommer disse vinene med et strålende potensial.
    25. september 2008
  • 24 September 2008 - 01:01

    Chilensk kupp

    Denne chilenske rødvinen er i bedre form enn noensinne. Og prisen er fortsatt på riktig side av hundrelappen.
    24. september 2008
  • 22 September 2008 - 11:25

    Potetenes grand cru

    Tromspotets nysatsing i Silsand på Senja har gitt potetene et nytt liv med hjelp av hypermoderne teknologi.
    22. september 2008
  • 18 September 2008 - 01:01

    Dolcetto grand cru

    Dogliani gir dolcettodruen de aller beste forhold for å yte maksimalt. Som disse to godbitene.
    18. september 2008
  • 17 September 2008 - 16:27

    På vei mot toppen i Navarra-området

    Chivites pago-viner har plassert seg helt i teten av den nye spanske vineliten. Om det er nok til å løfte hele Navarra-området dit også gjenstår å se. Men denne tradisjonsrike produsenten har mye annet godt i bakhånd.
    17. september 2008
  • 17 September 2008 - 01:01

    Kjøttfull og silkemyk med italiensk touch

    Denne argentinske vinen minner mer om viner fra produsentens røtter i Piemonte.
    17. september 2008
  • 12 September 2008 - 11:30

    Lag en spansk en

    Omelett er ikke så enkelt som det høres ut. Og spansk omelett stiller helt spesielle krav til kokken. Men følger du instruksene nøye, og holder tunga rett i munnen, kan du fryde deg over en rett som fryder tunga og som skylles ned med godt drikke.
    12. september 2008