Heldig er den som har bursdag og får denne servert
Ukens drink

Heldig er den som har bursdag og får denne servert

Jack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.

Les hele saken
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken
Barnebursdag? Bak denne lettvinte traktorkaken
Ukens kake

Barnebursdag? Bak denne lettvinte traktorkaken

Du behøver ikke ha egen traktor (eller være et barn) for å få lyst på denne kaken. Ikke er den vanskelig å få til heller.

Les hele saken
Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken
Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. november

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent

Hold av den 14. november. En av "50 World Most Admired Wine Brands" kommer til Norge har med seg 8 spennende viner til deg!

Les hele saken
Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Kommende kurs

Til fredagskosen: Dette har du kanskje ikke prøvd med blåskjellene før?
Dagens rett
Pannestekte blåskjell med sitron og smør

Til fredagskosen: Dette har du kanskje ikke prøvd med blåskjellene før?

Blåskjell er den perfekte fredagsmums for matelskeren, prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken
60 år gammel vin til knallpris
+
Godbiter i pollisten

60 år gammel vin til knallpris

Denne godbiten koster bare 498 kroner – perfekt som gave eller til deg selv på julaften - om du klarer å holde deg.

Les hele saken
Rimelig vinho verde slik du aldri har smakt den
+
Ukens vin

Rimelig vinho verde slik du aldri har smakt den

Quinta da Santiago er en ny og spennende aktør innen Vinho verde som lager viner med karakter også i den rimeligere prisklassen.

Les hele saken
Har du ikke smakt ekte balsamico før, blir du overbevist etter å ha lest dette
+

Har du ikke smakt ekte balsamico før, blir du overbevist etter å ha lest dette

Det er området rundt den vakre middelalderbyen Modena i regionen Emilia Romagna at den ekte balsamicotradisjonen kommer fra. Hos Acetaia Giusti blandes kunnskap akkulmulert gjennom 17 generasjoner med nytenkning.

Les hele saken
Slik får potetsalaten til pølsene ekstra mye smak
Dagens rett

Slik får potetsalaten til pølsene ekstra mye smak

Hvor mye smak er det typen karri som bestemmer - og selvsagt hvor gode pølsene er.

Les hele saken

Articler - section 23 Right

Poteter i hovedrollen er alltid populært - også når den kommer som en tykk og deilig suppe som her
Dagens rett
Varm potetsuppe med chorizopølse

Poteter i hovedrollen er alltid populært - også når den kommer som en tykk og deilig suppe som her

Denne lekre vrien på en gammel klassiker er signert en av våre mesterkokker, men den er fantastisk lett å lage også til hverdags.

Les hele saken
Nå er lammeseongen i gang: Slik steker du en klassisk lammestek
Dagens rett

Nå er lammeseongen i gang: Slik steker du en klassisk lammestek

En klassisk lammestek blir trolig helgens smaksopplevelse. Overveldende godt uansett.

Les hele saken
Prøv deg som mesterkokk i dag
Dagens rett
Bakt norsk kveite med agurksalat

Prøv deg som mesterkokk i dag

Denne lekre oppskriften er langt enklere enn den ser ut til.

Les hele saken
Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå
+
Tester

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå

Blant de 1200 vinene som er testet før septemberslippet, er det mange klassikere som holder svært høy kvalitet - men også mørke skyer som truer i bakgrunnen.

Les hele saken
Oppdag smaken av Libanon: Nyt 8 viner fra en historisk vingård
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 15. oktober

Oppdag smaken av Libanon: Nyt 8 viner fra en historisk vingård

Nordmenn elsker libanesisk vin! Bli med på denne spennende vinsmakingen og smak hvorfor.

Les hele saken
Smak noen av Argentinas beste viner!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 26. september

Smak noen av Argentinas beste viner!

Den 26. september har du sjansen til å smake viner fra produsenten som har satt argentinske viner på kartet.

Les hele saken
Når du gratinerer laksen, lager den seg selv
Dagens rett
Fransk lakseform

Når du gratinerer laksen, lager den seg selv

I dag serverer vi en enkel, men velsmakende rett hvor laksen får fransk følge.

Les hele saken
Tsjekkisk vin møter Prinsens magiske meny
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 23. oktober i Oslo

Tsjekkisk vin møter Prinsens magiske meny

Bli med på en eventyrlig kveld med 6 viner fra den spennende vinprodusenten, Krasna Hora, kombinert med 5 retter fra den nyåpnede og kritikerroste restauranten, Prinsen.

Les hele saken

Articler - section 29 Left

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte
Ukens drink
Eplesidercocktail med bourbon

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte

Sammen med god bourbon og ekstra godt ingefærøl får du i tillegg en fyldig og lett krydret funnfull.

Les hele saken
Lag en litt eksotisk vri på eplekaken
Ukens kake
Kokoseplekake

Lag en litt eksotisk vri på eplekaken

Har du hagen full av epler, og noen er litt for syrlige til å være gode å spise, er denne oppskriften en god løsning.

Les hele saken
Denne rødvinen hadde Leflaive-legenden vært stolt av
+
Godbiter i pollisten

Denne rødvinen hadde Leflaive-legenden vært stolt av

Den er nemlig laget etter akkurat den filosofien som har gjort Domaine Leflaives viner så ekstraordinære.

Les hele saken
Vellagret whisky med eller uten røyk - og noen outsidere er vinnere blant spesialpol-nyhetene
+
Tester

Vellagret whisky med eller uten røyk - og noen outsidere er vinnere blant spesialpol-nyhetene

Røyk eller ikke røyk er spørsmålet når det kommer til whisky. Ja, takk begge deler er konklusjonen etter test av 39 nyheter i spesialutvalget.

Les hele saken
Få øynene opp for denne Piemonte-klassikeren
+
Ukens vin

Få øynene opp for denne Piemonte-klassikeren

Piemonte er mer enn barbera og nebbiolo. Grignolino er en sjelden fugl som fortjener din oppmerksomhet.

Les hele saken
De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter
+
Tester

De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter

Bak Eiane Gard i Rogaland står paret Jon Eiane Brandal og Elodie Musso. Sammen lager de en rekke knallgode og nytenkende sider.

Les hele saken
Fedje er også en whiskydestinasjon
+

Fedje er også en whiskydestinasjon

På den lille og fraflytningstruede øya Fedje som ligger ca 2,5 timers reise utenfor Bergen, er luften fylt mer flere dufter enn salt sjø. I november lanseres deres første whisky.

Les hele saken
Helgens beste forrett eller smårett: Krabbesalat med god dressing på toast
Dagens rett

Helgens beste forrett eller smårett: Krabbesalat med god dressing på toast

Innmaten fra et krabbeskjell blir til en lekker forrett eller smårett på null-komma-null.

Les hele saken
Slik lager du kjøttfondue - maksimal kosemat
Dagens rett

Slik lager du kjøttfondue - maksimal kosemat

Fondue er ikke mindre enn en genial rett. Ikke bare får man gjestene til å lage maten selv - det blir intimt og koselig også.

Les hele saken

Articler - section 34 Left

Her får du den gode smaken av en mojito bare mer konsentrert og lekker
Ukens drink

Her får du den gode smaken av en mojito bare mer konsentrert og lekker

Old Cuban Cocktail er en lekker kombinasjon av fatlagret rom, masse mynte, lime og litt champagne.

Les hele saken

Articler - section 34 Right

Denne kaken er uimotståelig
Ukens kake

Denne kaken er uimotståelig

Klissete kakebunn med en syrlig kremet glasur er et perfekt innslag på kakebordet - eller til ettermiddagskaffen.

Les hele saken

Articler - section 35 Left

Det beste champagnekjøpet av alle
+
Godbiter i pollisten

Det beste champagnekjøpet av alle

For henholdsvis 450 og 550 kroner får du champagne i toppklassen, men under radaren.

Les hele saken

Articler - section 36 Left

Neste gang du skal på polet, se etter dette i hyllene
+

Neste gang du skal på polet, se etter dette i hyllene

En liten håndfull av de i alt 73 nye vinene i basis fortjener din oppmerksomhet. Men med disse i handlekurven er du godt skodd for høsten.

Les hele saken

Articler - section 36 Right

Kosebamsen i basisutvalget
+
Ukens vin

Kosebamsen i basisutvalget

Det er umulig å ikke bli mild i blikket når du ser denne flasken på bordet. Enda mildere blir du når du har smakt den.

Les hele saken

Articler - section 37 Left

Denne paien fungerer like godt til middag som et tapasbord eller start på festmåltidet
Dagens rett
Pai med cottage cheese, fiken og spekeskinke

Denne paien fungerer like godt til middag som et tapasbord eller start på festmåltidet

Hvem har sagt at lettlaget mat ikke hører hjemme på et festbord? I dag foreslår vi en pai proppfull av de deiligste smaker.

Les hele saken

Articler - section 37 Right

Slik lager du en festrett med kveite og høstens grønnsaker
Dagens rett

Slik lager du en festrett med kveite og høstens grønnsaker

Kveitefilet er luksuriøst og en fisksort med mye smak. Derfor passer den så godt på en seng av grønnsaker. Og saus er helt overflødig.

Les hele saken

Articler - section 38 Left

Slik lager du klassikeren Moscow Mule
Ukens drink

Slik lager du klassikeren Moscow Mule

Moscow Mule er den historiske drinken som var med på å kickstarte cocktail-kulturen i Amerika på 50-tallet. Den er fortsatt mange bartenderes favoritt.

Les hele saken

Articler - section 38 Right

Blander du epler og plommer, får du en annen smak på paien
Ukens kake
Eple- og plommekake med appelsin og vaniljekrem

Blander du epler og plommer, får du en annen smak på paien

Spesielt som her når den dekkes av en herlig appelsinsirup og serveres med vaniljekrem.

Les hele saken

Articler - section 39 Left

Noen av de aller mest historiske vinene fortsetter å imponere
+
Godbiter i pollisten

Noen av de aller mest historiske vinene fortsetter å imponere

I ny årgang demonstrerer de sin unike historie i enda større grad enn før.

Les hele saken

Articler - section 39 Right

Herlig vri på tysk chardonnay (og pinot noir) til en liten penge
+
Ukens vin

Herlig vri på tysk chardonnay (og pinot noir) til en liten penge

Når chardonnay får følge av weissburgunder, skapes stor munnfølelse og det du trenger til vinkosen. Snart kommer en pinot noir laget etter samme modell i salg.

Les hele saken

Articler - section 40 Left

Dette er en av de 78 testede vinene i spesialpolslippet som overrasker mest
+
Tester

Dette er en av de 78 testede vinene i spesialpolslippet som overrasker mest

Kombinasjonen av Cornas og 2021 bringer inn ekstra syrefriskhet og det er gir veldig gode resultater. Den er en av en god håndfull gode kjøp fra det sørlige Frankrike.

Les hele saken

Articler - section 40 Right

Thibaud Boudignon ble Michelin-yndling på rekordtid
+

Thibaud Boudignon ble Michelin-yndling på rekordtid

95 prosent av det (lille) Thibaud Boudignon lager, havner på en Michelin-restaurant i Frankrike. Renomméet er så sterkt som det kan bli. Hvilket er imponerende gitt at han startet så sent som i 2009, og at veien fram har vært fylt med hindre.

Les hele saken

Articler - section 41 Left

Ble det ikke Hellas-tur på deg i år? Ikke fortvil, slik gjenskaper du stemningen hjemme
Dagens rett

Ble det ikke Hellas-tur på deg i år? Ikke fortvil, slik gjenskaper du stemningen hjemme

Med norske råvarer av topp kvalitet er det mulig å gjenskape forne tiders ferieminner til en gresk helaften med alle de gode smakene i behold

Les hele saken

Articler - section 41 Right

Denne lekre fiskeretten lager du på et øyeblikk
Dagens rett

Denne lekre fiskeretten lager du på et øyeblikk

Tander fiskefilet som den av ishavsrøye eller flyndre trenger veldig kort varmebehandling - og ikke så mye tilbehør for å blir en fest i munnen.

Les hele saken

Articler - section 42 Left

Denne høsten kommer noen av verdens mest ettertraktede viner og i vellagrede utgaver til Norge
+

Denne høsten kommer noen av verdens mest ettertraktede viner og i vellagrede utgaver til Norge

På den prestisjefylte adressen Il Greppo satser Biondi-Santis nye franske eiere på evolusjon og ikke revolusjon. Resultatene kommer først om fem år. I mellomtiden slippes noen fantastisk gode utgaver også hos oss.

Les hele saken

Articler - section 42 Right

Superlekre rødviner som smaker av skog og mineraler
+
Godbiter i pollisten

Superlekre rødviner som smaker av skog og mineraler

Det er fellestrekket ved Foradoris geniale teroldegoer.

Les hele saken

Articler - section 43 Left

Tipp topp valuta fra Dão i begge farger
+
Ukens vin

Tipp topp valuta fra Dão i begge farger

Portugal fortsetter å gi noen av de beste kjøpene – her er en nykommer.

Les hele saken

Articler - section 43 Right

Med meksikanskinspirerte kyllingfajitas på bordet blir mandagsmiddagen rene festen
Dagens rett

Med meksikanskinspirerte kyllingfajitas på bordet blir mandagsmiddagen rene festen

Fajitas, eller wraps, er en fin måte å servere mange samtidig. Og et populært innslag på skoleårets første middagsbord.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her